28. 1. 2016 | Martina Nová

Podali jsme dobrý kolektivní výkon, hodnotí výhru nad Jihlavou Václav Pletka

Ve středečním zápase proti jihlavské Dukle se Benátčanům vyplatila poctivá týmová hra, která byla podpořena třemi gólovými trefami Václava Pletky, Tomáše Havlína a Dominika Hrníčka a navíc chvalitebnou obrannou činností s Markem Schwarzem v bráně. „Pro nás to jsou cenné body. Myslím si, že jsme podali dobrý kolektivní výkon a že jsme navázali na ty předešlé výkony,“ říká k tříbodovému vítězství Václav Pletka. „Vyvarovali jsme se nějakých chyb vzadu, dali jsme důležité góly, kde Hrnec vlastně dal na 3:1, uklidnil to trošku, zachytal dobře Švarcík a ubojovali jsme to,“ chválil své spoluhráče autor úvodní branky.

Ke konci první třetiny proti Jihlavanům v přesilové hře Benátek otevřel skóre Václav Pletka. „Šlo to z levé strany na Říhise, který to střílel z první, a já jsem si jen hledal ten odražený puk a naštěstí se to odrazilo zpoza brány před ní a už jsem dával gól skoro do prázdné,“ popisuje svůj gólový příspěvek. Prosadila se tak opět první formace Jonák – Černoch – Pletka, které se mimořádně vyvedl i předešlý zápas v Mostě, když dohromady nasbírali devět kanadských bodů.

Na severozápadě Čech se střelecky prosadili Pletkovi spoluhráči Černoch s Jonákem, proti Dukle pak on sám. Jak by zatím zhodnotil spolupráci s „Čenčim“ a „Johnnym“? „Myslím si, že jsme si sedli a začínáme už o sobě vědět, že si to dáváme. Zatím máme i štěstí v koncovce a padá nám to tam. Přidali se i jiné lajny, pro nás proti Jihlavě cenné body a uvidíme, co bude dál.“

Ve třetí třetině přišly nemilé chvíle pro Středočechy, neboť nejprve špatně sehráli vlastní přesilovku a následně Dukla snížila ve vlastní početní výhodě na 2:1. „Zbytečně jsme je tou naší přesilovkou zvedli. Místo toho, abychom dali další gól, tak jsme je postavili na nohy,“ přiznává s povzdechnutím zkušený útočník. „Připadalo mi, že jsme se báli hrát s pukem. Zbytečně jsme to od sebe odpalovali a dělali jsme chyby. Samozřejmě cítili, že mají šanci. Začali nás více napadat,“ dodává.

Benátčanům už se letos párkrát stalo, že ztratili slibně rozehraný zápas, ale tentokrát ustáli i druhé snížení Jihlavy a nakonec vyhráli v základní hrací době.„Museli jsme to pak spíše uklidnit, protože jsme přestali hrát a pustili jsme je více do hry. Opouštěli jsme naší hru, oni se zvedli, ale naštěstí jsme to dotáhli. Švarcík tam chytil pár šancí, ubránili jsme to a máme důležité tři body.“ říká závěrem Václav Pletka.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.