22. 2. 2016 | Martina Nová

Byli jsme po celý zápas lepší, říká po výhře nad Mostem dvougólový Víšek

V sobotu 20. 2. zahájili Benátčané boje o záchranu utkáním proti Mostu na svém ledě. Soupeře ze severozápadu dokázali porazit po koncentrovaném výkonu vysoko 4:1. První brankou vše na konci úvodní třetiny odstartoval Jiří Černoch, poté se trefil Dominik Lakatoš, který následně ještě nahrál na dva góly Jana Víška. „Bylo důležité nastartovat to play-out a pro nás je nyní každý bod zlatý, takže my jsme dnes spokojení,“ hodnotí tříbodové vítězství útočník Víšek, jenž kromě již zmíněných dvou gólů zaznamenal i asistenci u druhé benátské branky.

V play-out čeká na Benátky ještě pět zápasů, nicméně již nyní mají díky sobotní výhře náskok na poslední příčku dvanáct bodů! „Udělali jsme to vítězství, co jsme potřebovali a už jsme prakticky zachránění. Je to supr, chtěli jsme vyhrát a šli jsme si za tím,“ říká útočník Lakatoš, který ve 31. minutě využil jednu z přesilovek, zvýšil na 2:0, a tudíž vstřelil vítězný gól.

Přestože po druhé benátské brance šli Benátčané do oslabení, domácí fanoušci se mohli radovat již z vedení 3:0, neboť se prosadila právě souhra Lakatoš-Víšek. „V oslabení mě Laky dobře našel zpoza brány a ten druhý byl jak přes kopírák to samý, takže krásný nahrávky,“ popisuje Víšek vůbec první benátský gól v oslabení v této sezóně.

Až na výpadek u jediné inkasované trefy, kdy došlo k nedorozumění za bránou mezi gólmanem Novotným a obráncem Ulrychem, předvedly Benátky opravdu úctyhodný výkon a svého soka jasné přehrávali, k čemu svědčí i poměr střel 37:19. „Myslím si, že jsme byli lepší celý zápas. Na začátku nám tam akorát nenapadaly šance, co jsme měli, ale zaplaťpánbůh, že nám to tam pak spadlo,“ hodnotí zápas Jan Víšek.

Během rozbruslení diváky mohlo trochu zaskočit, že jak domácí celek, tak i hostují, nastoupili v bílých dresech, nicméně při nástupu na led k úvodnímu buly již Benátčané byli oblečeni do tmavě modrých. „My jsme jen zapomněli na to, že se to mění. Tam šlo akorát o to, že nám omylem přivezli druhý dresy, ale v modrých už jsme pak normálně nastoupili do zápasu,“ přibližuje menší kuriozitu Lakatoš, který současně nastupuje i za Bílé Tygry. Jak vidí své další působení v Benátkách? „To nevím, jestli ještě naskočím. Když mi řeknou, abych šel hrát, tak půjdu hrát, o tomhle já nijak nerozhoduju,“ dodává.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!