6. 3. 2016 | Martina Nová

Řekli jsme si, že do toho půjdeme s chutí, prozrazuje dvougólový Radek Hubáček

Benátečtí sobotní duel proti Třebíči byl poslední na domácím ledě v letošní sezóně a ovládli ho jasným výsledkem 5:1, čímž se dotáhli na jednobodový rozdíl právě na Horáckou Slavii, a tudíž se ještě mohou v celkovém pořadí o jednu pozici posunout výše. Skóre otevřel obránce Radek Hubáček již v sedmé minutě. „Ten první gól mi šikovně připravil Adam Dlouhý, stáhl tam na sebe dva hráče a já už jsem šel sám do brány, naznačil jsem střelu, dal jsem to do blafáku a vyšlo mi to,“ popisuje svůj premiérový gól v benáteckém dresu dvacetiletý obránce.

Benátky před sobotním zápasem nestačily na Most, přestože dokonce vedly 2:0, jenže ve třetí třetině přišel obrat Mosteckých. V posledním domácím utkání letošní sezóny ale přišlo vítězství. „Před začátkem jsme si řekli, že je to poslední domácí utkání a že do toho půjdeme s chutí,“ říká Hubáček, jenž k výhře přispěl hned dvěma góly. V play out Benátečtí z pěti odehraných utkání uspěli ve třech a mají již zajištěnou záchranu. „My jsme si s klukama řekli, kdy začala ta baráž, že chceme jít do všech těch zápasů s chutí. Byli jsme na tom špatně, byli jsme dole, tak jsme si řekli, že musíme zabrat, a povedlo se nám to,“ prozrazuje mladý obránce.

I když ve 26. minutě hosté srovnali, vedení domácím navrátil z trestného střílení a o několik sekund poté svou druhou branku ve WSM lize vstřelil právě Radek Hubáček. „Tam jsem to dostal od Venci Pletky, vystřelil jsem golfákem a propadlo to mezi nohy,“ popisuje bek, který si vyzkoušel i hokej v Německu, USA či Švédsku, kde v loňské sezóně působil v mládežnickém celku Mory.

Přestože je před benáteckým týmem ještě středeční duel v Šumperku, který nebude nijak snadný, neboť Salithu půjde o záchranu v první lize, jak by ze svého pohledu letošní sezónu zhodnotil Radek Hubáček? „Ze začátku jsem byl zraněný, moc se mi nedařilo, nemohl jsem se do toho vůbec dostat, pak jsem se vrátil,“ přibližuje. „Je tady výborný kolektiv a dali mě do kupy, takže já jsem spokojený, i když bych chtěl hrát asi víc.“ Kde ale bude v příští sezóně působit, ještě jasno nemá. „Vůbec teďka nevím. Já se pokusím tu letní přípravu odmakat tady, protože je tady výborný zázemí a pracují tu s mládeží, takže bych chtěl zůstat tady na letní přípravu a dál se uvidí,“ zakončuje Hubáček.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!