31. 5. 2016 | Tomáš Nejedlo

Radim Šimek přivezl do Benátek Masarykův a Prezidentský pohár

Ve čtvrtek 26. května se v krásném slunečném odpoledni sešla početná skupina nejen místních obyvatel na terase restaurace Bílý Páv v Benátkách nad Jizerou. Benátecký rodák a odchovanec Radim Šimek (na snímku s rodinou po zisku titulu) totiž přivezl veřejnosti ukázat Masarykův a Prezidentský pohár, který společně se spoluhráči z Liberce vybojoval za vítězství v uplynulém ročníku české extraligy, resp. základní části soutěže. Zájem o autogram či fotografie byl obrovský a není divu! Vždyť úspěch Radima Šimka, který také zdatně reprezentoval na nedávném MS v Rusku, nejen pro hokej a sport, ale i pro město samotné, je to obrovský!

Nejen Masarykův pohár, který vybojovali hokejisté Bílých Tygrů Liberec za jejich historicky první titul v extralize, ale také Prezidentský pohár za vítězství v základní části hokejové Tipsport extraligy a v neposlední řadě také zlatou medaili a ocenění za nejlepšího hráče play-off. To vše Radim Šimek přišel ukázat všem přítomným, kterých se sešlo nad očekávání hodně. A Radim nebyl v představování trofejí sám. Doplnil ho také další benátecký rodák – úspěšný fotbalista Mladé Boleslavi Jan Chramosta. Ten se pro změnu pyšnil trofejí za vítězství v Českém fotbalovém poháru MOL Cupu. Benátecký občan tak byl a je právem pyšný na úspěšné reprezentanty města!

„Je to pro nás velmi významná akce, protože se zde podařilo shromáždit poháry ze dvou nejpopulárnějších sportů v republice. O to radostnější je, že tyto poháry přivezli benátečtí občané – Radim Šimek a Honza Chramosta,“ neskrýval nadšení starosta města Benátek pan Jaroslav Král.

„Radima jsem samozřejmě sledoval. Vypíchnu třeba moment v oslabení s Ruskem, kdy Radim byl tři minuty na ledě a společně s ostatními spoluhráči to uhájili. To prostě nejde jinak komentovat, než úžasné,“ rozplýval se starosta Král, který patří k velkým fanouškům sportu a zejména i díky němu se tak malému městu, jakým Benátky jsou, daří město reprezentovat na tak vysokých republikových úrovních těch daných sportů – ať už je to hokej, fotbal, volejbal či spoustu dalších. „Je škoda, že ve čtvrtfinále Češi inkasovali gól z ofsajdu, možná bychom se tady dnes dočkali ještě dalšího poháru,“ vrátil se první muž Benátek k nedávnému Mistrovství světa v Rusku.

Na otázku, zda tuto akci starosta vnímá jako motivaci pro mladé sportovce, Jaroslav Král neváhal: „Samozřejmě ano. Benátky jsou město sportu, víme o velké mládežnické základně v našem městě a chceme, aby tito Šimkové a Chramostové nám vyrůstali i nadále,“ dodal pyšný starosta města s tím, že radnice se snaží vytvořit sportovním odvětvím takové prostředí, které je základem pro jejich úspěšnou práci.

Starosta města pan Jaroslav Král oba veleúspěšné benátecké rodáky přijal na radnici a zároveň je kromě poděkování za reprezentaci města i obdaroval. „Dostal jsem od pana starosty diplom a také pruty na ryby,“ prozradil Šimek, který je vášnivým rybářem. Oba dva benátečtí sportovci se pak shodli, že jsou potěšeni diváckým zájmem na čtvrteční povedené akci a velmi si podpory veřejnosti váží.

Málokdo ví, že Radim Šimek a Jan Chramosta vyrůstali prakticky vedle sebe, v sousedních panelákových vchodech. „Po škole jsme se sešli, vyndali brány zpod schodů a hráli proti sobě na chodníku hokej. Pamatuji si, jak jsme Honzu sekli a válel se tam na trávě jako teď,“ smál se při vzpomínce na dětství Radim Šimek, na níž Chramosta odpověděl rovněž s úsměvem: „No, on Radim rád popichuje.“ Pak ale svého kamaráda nezapomněl pochválit. „Už když jsme hráli jako mladí, tak si s hokejkou rozuměl a jsem moc rád, že to dotáhl tak daleko a moc mu to přeju.“

Fotogalerii z povedeného setkání úspěšných benáteckých sportovců v restauraci Bílý páv si můžete prohlédnout ZDE!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!