24. 8. 2016 | Martina Nová

Benátkám přibyl soupeř, v pátek se představí v Mladé Boleslavi

V úterý Benátečtí odehráli poslední domácí přípravný duel na sezónu 2016/17, nyní je čekají ještě dva přátelská utkání. Kromě odvety s Kadaní 1. 9. zavítají v pátek 26. 8. na led extraligové Mladé Boleslavi. Bruslařský klub se v uplynulé sezóně probojoval vůbec nejdále ve své historii – do semifinále play-off extraligy. Duel s týmem, který spolupracuje s Benátkami ve výchově mladých hráčů, začíná dopoledne v 9:30.

Bruslaři v přípravě doposud padli jen jednou

V rámci příprav na novou extraligovou sezónu absolvovala Mladá Boleslav zatím pět přípravných duelů, v nichž jen jedinkrát prohrála. Poprvé si zápasové tempo zelenobílí okusili na konci července, kdy doma porazili prvoligové Kladno 4:3. Následovalo střetnutí s dalším zástupcem WSM ligy. S litoměřickým Stadionem si Mladá Boleslav hravě poradila výsledkem 6:2.

Poté přišel jediný venkovní test. Bruslaři se představili na ledě extraligového mistra z Liberce a Bílí Tygři ovládli utkání konečným skóre 4:2. Nicméně když se Středočeši opět usídlili na svém domácím ledě, znovu svého soupeře rozdrtili. Dalším v pořadí byla prvoligová pražská Slavia, jež si do Edenu odvezla nálož 5:1. Zanedlouho mladoboleslavští hráči ještě sehráli odvetu proti Liberci. Na svém stadionu byli znovu úspěšní. Přestože těsným výsledkem 2:1, ale i tak extraligového konkurenta pokořili rozhodujícím gólem Lence v 60. minutě.

Kromě pátečního duelu s Benátkami nad Jizerou mají Mladoboleslavští v plánu ještě další dva přípravné zápasy. Den po utkání s týmem od břehu řeky Jizery vyzvou doma indiány z Plzně a začátkem září je čeká českobudějovický Motor.

Mladá Boleslav bojuje v Champions Hockey League

Před startem nové extraligové sezóny absolvují bruslaři kromě „přípraváků“ už i ostrá soutěžní utkání. Díky účasti v semifinále play-off z uplynulého ročníku extraligy se v sezóně 2016/17 účastní Mladá Boleslav společně s dalšími mužstvy z nejvyšší české soutěže Ligy mistrů (CHL).

V základní skupině jsou soky mladoboleslavským hráčům hokejisté z běloruského Junosť Minsk a švédského Växjö Lakers. Středočeši již absolvovali obě venkovní utkání, kde se jim nedařilo. V Bělorusku nejprve těsně prohráli 3:4, ve Švédsku naopak čtyřgólovým rozdílem 3:7.

Naposledy ale doma hostili celek z Växjö a potvrdili svou letošní domácí neporazitelnost, neboť po dramatickém průběhu, kdy se domácí ujali vedení již v 1. minutě, následně v úvodní dvacetiminutovce sice hosté odskočili do jednobrankového vedení, ale v posledních sekundách základní hrací doby vyrovnal Orsava na 2:2. V nájezdech pak o bodu navíc rozhodl Lenc.

Největší změny na brankářském postu

V uplynulé sezóně čaroval v brance Mladoboleslavských David Rittich. Pro nadcházející sezónu se ale mladý gólman rozhodl zkusit své štěstí za oceánem, kde bude působit v AHL v dresu Stockton Heat. Na jeho místo však bruslaři našli adekvátní náhradu. Jako první přišel do Mladé Boleslavi benáteckému publiku velmi dobře známý Jan Lukáš, jenž v sezóně 2015/16 působil ve Spartě, zároveň tak i u Jizery. Konec ročníku strávil ve Znojmě, kde s Orly vybojoval 2. místo v soutěži EBEL.

Středočeši ale nezůstali jen u účastníka letního kempu národního týmu pro mladé hráče, do svých řad přivedli i ostříleného Fina, jímž je Tuomas Tarkki. Šestatřicetiletý 193cm-vysoký Tarkki předešlé čtyři sezóny odchytal v SM-liize za JYP Jyväskylä. Zkušenost má i z KHL, kdy 2011/12 chytal za Neftěchimik Nižněkamsk.

Útok posiluje Vampola s Orsavou

Kromě brankářské pozice posílila Mladá Boleslav i útok. Z Liberce přilákala Petra Vampolu, extraligového šampiona z uplynulého ročníku a mistra světa z roku 2010. Dalším zvučným jménem je Jakub Orsava, jenž přichází na hostování z Třince. Pětadvacetiletý rodák ze Šumperku získal 2010/11 titul s Oceláři a zaznamenal již i několik stratů v dresu národního týmu.

Z brněnské Komety bude nově v zelenobílém dresu hrát zkušený bek Jan Hanzlík, trojnásobný extraligový šampion se Spartou. Novou oporou bude také na hostování z pražské Slavie urostlý David Štich, který by měl tvrdit mladoboleslavskou hru.

O své místo v sestavě bojuje i několik hráčů, kteří již oblékli v probíhající přípravě dres Benátek. Mezi obránci to je zejména Jiří Kurka a Daniel Krejčí, v útoku pak Pavel Musil, který v posledním utkání Benáteckých proti Kadani dvakrát skóroval, Lukáš Volf, Dominik Volek, Ivan Ďurač nebo osmnáctiletý Kroni Musliu, kterého vám brzy představíme v rozhovoru.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou – 23. 8. 2016

HC Benátky nad Jizerou – SK Kadaň 4:3

Sestava Benátek n. J.: Will (Polášek) – Kolmann, Havlín, Kurka, Krejčí, Plutnar, Pyrochta, Mikliš, Kočí – Hrníčko, Musil, Víšek – Musliu, Volf, Volek – Miškovský, Havlas, Bittner – Babec, Janele, Hrabík.

Branky a nahrávky: 1. Musil (Hrníčko, Víšek), 22. Musliu (Volek, Volf), 28. Musil (Pyrochta, Hrníčko), 35. Hrníčko (Hrabík, Kurka) – 31. Trefný (Kůs, Veselý), 46. Kohout (Tejnor, Osmík), 60. Osmík (Zadražil, Tomeček).

Střely na branku: 23:30.

Vyloučení: 11:9

Využití: 1:2.

V oslabení: 0:1.

Poslední zápas Mladé Boleslavi – 21. 8. 2016

BK Mladá Boleslav – Växjö Lakers 3:2sn

Sestava Mladé Boleslavi: Lukáš – Trončinský, Štich, Voráček, Stříteský, Kurka, Hanzlík, Pastor, Kučný – Vampola, Pacovský, Urban – Pospíšil, Klepiš, Hyka – Lenc, Orsava, Žejdl – Látal, Pabiška, Musil.

Branky a nahrávky: 1. Pospíšil (Klepiš, Hyka), 60. Orsava (Vampola, Trončinský), rozh. náj. Lenc.

Střely na branku: 25:33.

Vyloučení: 4:4.

Využití: 0:0

V oslabení: 0:0

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.