5. 9. 2016 | Věra Novotná

Ohlédnutí za přípravou řečí statistických údajů

První zápas na ledě Kladna již neúprosně klepe na dveře. My jsme se však rozhodli zhodnotit přípravu řečí čísel a benátečtí hokejisté mohou směle říci, že příprava se opravdu povedla. Kladná bilance svítí v počtu přesných zásahů, venkovní i domácí bilanci, přesilových hrách, a také v gólech při oslabení, se kterými se minulou sezónu Benátečtí trápili. Co může trenérský tým těšit je také fakt, že celkem 25 hráčů si zapsalo gól nebo asistenci v některém z přípravných zápasů. Nejproduktivnějším hráčem přípravné části byl podle našich statistik Josef Mikyska
Celkem 9 střetnutí a jeden modelový zápas odehráli hokejisté týmu HC Benátky nad Jizerou před startem sezóny 2016/2017 s celkovou bilancí 6:3 (modelový zápas není ve statistikách započítán – pozn. redaktora). Převážnou část utkání odehráli na domácím ledě, kde si připsali čtyři výhry a dvě porážky, ve kterých nestačili na ruského mistra VHL Nefťanik Almetěvsk a na celek Litoměřic. K venkovním kláním vyjeli Středočeši celkem ve třech případech a i zde je bilance příznivá – 2:1, ačkoliv obě výhry byly pečetěny po samostatných nájezdech. Celkový počet vstřelených a obdržených branek dopadl pro benátecký celek také kladně, a to poměrem 32:23.

Ještě více může trenéry těšit velké množství střelců a asistujících. Celkem pětadvacet hráčů si zapsalo v přípravě body a ve většině případů nezůstalo pouze u jednoho. O dvaatřicet branek do sítí soupeřů se rozdělilo celkem sedmnáct střelců, z nichž nejproduktivnějším byl Ladislav Bittner s pěti přesnými zásahy. V těsném závěsu se umístil díky čtyřem brankám Josef Mikyska, který byl také nejlepším nahrávačem s pěti body v kolonce asistencí. Celkem tedy nasbíral 9 bodů. A co tomuto úspěchů říká a jak byl spokojen s přípravou na sezónu? “Co se týká osobních statistik v přípravě, jsem za ně rád. Prioritou je ale vždycky vítězství a já chci svými body pomoci k výhře. S přípravou jsem byl spokojený. Měli jsme kvalitní jak suchou, tak tréninky na ledě. Osobně si myslím, že jsme na sezónu dobře připraveni.“

Se stejným počtem asistencí se o pomyslné první místo dělí s Mikyskou i Filip Pyrochta. Čtyři asistence má na kontě Dominik Hrníčko, a jen o jednu asistenci méně zaznamenala hned čtveřice hráčů – Kurka, Král, Plodek a Havlín. Dalších 14 hokejistů má méně než 3 asistence. Čeho by se však měli Benátečtí vyvarovat, jsou osobní tresty. V devíti zápasech zaznamenali celkem 72 menších trestů a 3 osobní tresty. Co ale může hokejisty těšit, je fakt, že pouze devětkrát dokázali soupeři vyloučení Středočechů potrestat. Na druhé straně zvládly Benátky celkem patnáct přesilovkových zásahů a také tři vstřelené góly ve vlastním oslabení.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!