6. 9. 2016 | Věra Novotná

Benátky změří síly s loňským čtvrtfinalistou! Uspějí na ledě kladenských Rytířů?

Již zítra začne pro benátecké hokejisty nová sezóna WSM ligy. Čeká je zápas na ledě loňského vítěze základní části Rytířů Kladno. Kladenští si první místo zajistili suverénními 104 body. V novém ročníku mají jasný cíl a tím je být ještě lepší. Cestu do nejvyšší hokejové soutěže totiž Rytířům zastavil ve čtvrtfinále tým Ústí nad Labem, který zvítězil 4:2 na zápasy. Pomoci Kladnu dostat se výš mají také zvučná jména. Posílení hlásí tým na všech postech. Jak dopadne první utkání pro tým z Benátek, který dokázal porazit svého prvního soupeře v minulé sezóně jen jedenkrát, sledujte tradičně v online reportáži od 18:00.

Vzájemná bilance v sezóně 2015/2016

Celkem odehrály celky Kladna a Benátek čtyři duely, z nichž dva vyzněly jasně ve prospěch Kladna. Kladenský tým dokázal zvítězit rozdílem tří a více branek jak v prvním domácím utkání (7:2), tak v odvetném utkání na benáteckém ledě (3:6). Další dvě utkání neměla již tak jasný průběh, ale recept na Rytíře se hráčům od Jizery podařilo najít až v posledním vzájemném klání, kdy zvítězili na domácím ledě 3:2 po nájezdech, v nichž rozhodl Jan Hlaváč.

Poslední vzájemný zápas – 13. 2. 2016

HC Benátky nad Jizerou vs. Rytíři Kladno 3:2sn (0:0, 1:1, 1:1 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Havlín (Plodek, Hrníčko), 52. Hlaváč (Kajínek, Lakatoš), rozhodující samostatný nájezd Hlaváč - 36. Ternavsky (Stach, Ptáček), 50. Kindl (Stach, Kehar).

Co říká o soupeři Ondřej Mikliš?

„Kladno je jedním z nejvíce zkušených týmů ve WSM lize. Myslím, že lze říci, že jde o tým s extraligovými parametry,“ charakterizuje prvního soupeře Středočechů.„Jsem velmi rád, že si mohu na úvod sezóny proti takovému týmu zahrát,“ těší se na úvodní střetnutí. Důležité bude podle Ondřeje neupustit od pokynů trenérů. „Nejdůležitějším faktorem bude dodržování stanovené taktiky a důslednost v našem obranném pásmu,“ uzavírá mladý obránce.

Odchází nejlepší hráči sezóny, přichází nová zvučná jména

Dva hráči se výrazně podíleli na prvním místě po základní části minulé sezóny. Byli jimi David Stach a Vítězslav Bílek. Oba dva se dostali v minulém ročníku na čelo historických tabulek, a zároveň oba po tak úspěšné sezóně opouští kladenský klub. Stach zamíří do Plzně, Bílek na Slovensko.

David Stach se stal nejproduktivnějším hráčem, když zaznamenal 91 bodů v 51 zápasech. Svým rekordem překonal Václava Prospala, který se na špičku tabulky produktivity dostal s 88 body v sezóně 2004/2005. Nejvíce gólů si připsal Vítězslav Bílek, jenž skóroval celkem ve 45 případech. Přepsal tak již velmi vousatý rekord, jehož držitelem byl Patrik Fink. Ten v dresu Znojma dokázal v sezóně 1998/1999 nastřílet 38 gólů.

Posily hlásí kladenští manažeři na všech postech. Do útoku přichází dvaačtyřicetiletý útočník Petr Ton, který poslední dvě sezóny strávil v extraligovém klubu HC Kometa Brno. V minulém ročníku naskočil k 19 zápasům a zapsal si 11 bodů. Společnost mu v útoku bude dělat Jiří Burger. Ten působil od roku 2001 taktéž v nejvyšší hokejové soutěži v dresu Vítkovic, kde od roku 2009 nosil pravidelně kapitánské „C“. V minulé sezóně naskočil v 52 utkáních a připsal si 23 bodů. Mezi tři tyče se postaví Miroslav Hanuljak, který v minulém ročníku rozdělil své síly mezi Piráty Chomutov, SK Kadaň a HC Most. Do obrany se postaví Petr Ulrych, jenž od roku 2011 působil v dresu Benátek nad Jizerou a současně naskakoval za Bílé Tygry z Liberce. V minulé sezóně u Jizery odehrál 28 utkání a připsal si 3 body.

Příprava kladenských Rytířů

V čase přípravy na nový ročník kladenský tým nezahálel. Celkem odehrál jedenáct přípravných duelů, z nichž porážky o jednu převážily výhry (5:6). Poslední dvě utkání vyhráli Rytíři těsným rozdílem. Nejprve doma zvítězili v boji se svým čtvrtfinálovým soupeřem z minulé sezóny (HC Slovan Ústí nad Labem) 2:1 a následně na toto vítězství navázali ve venkovním klání s extraligovým Hradcem Králové hubenou výhrou 1:0 po prodloužení.

Aktuální soupiska týmu Rytíři Kladno:

Brankáři: Cikánek Lukáš,Hanuljak Miroslav, Ilašenko Jan

Obránci: Drtina Jiří, Hořava Petr, Kehar Martin, Matula František, Ptáček František, Repe Jurij, Růžička David, Ulrych Petr, Zelingr Matyáš

Útočníci: Burger Jiří, Cetkovský Jiří, Havlůj Petr, Jánský Peter, Kružík Daniel, Machač Patrik, Pekr Matěj, Přikryl Roman, Redlich Tomáš, Strnad Jakub, Tenkrát Petr, Ton Petr, Tůma David, Zikmund Ladislav

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!