7. 9. 2016 | Věra Novotná, Martina Nová

Benátky na úvod vezou bod z Kladna

1., středa 7. 9. 2016
Kladno - Benátky n.J. KLA - BEN

V 1. kole nového ročníku WSM ligy se benátecký celek představil na ledě kladenských Rytířů. Přestože hostující mužstvo prohrávalo již ve 22. minutě utkání 0:2, trefou Jana Ordoše ze závěru druhého dějství a gólem Jana Víška ze třetiny třetí Benátky vyrovnaly na 2:2. V prodloužení 3 na 3 nakonec Novotného v brance hostů překonali kladenští hráči i potřetí. Přesto si však Benátečtí proti Rytířům připisují alespoň cenný první bod do tabulky.

Kladno: Hanuljak – Kehar, D. Růžička, Repe, Ulrych, P. Hořava, Ptáček – Tenkrát, Burger (C), Ton – Pekr, Zikmund, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Havlůj, Machač, Cetkovský.
Benátky n.J.: F. Novotný – Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Husa – Musil, Plodek (C), Hrníčko – Víšek, J. Mikyska, Ordoš – Ďurač, Volf, Musliu – Prokeš, Janele, Hrabík.
Branky a nahrávky: 14. Jánský (Kehar, Přikryl), 22. Burger (Ton, Tenkrát), 64. Tůma (Kehar, Ton) – 38. Ordoš (Víšek, J. Mikyska), 55. Víšek (Kolmann, Ordoš). Rozhodčí: Battěk – Šmika, Krátký. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 31:32. Diváci: 2184.

Komentář

Úvodní třetina přinesla svižný hokej plný příležitostí na obou stranách. Hned v první minutě mohl Kladenské zaskočit Musil, který zkoušel střelu z úhlu na bližší tyč. Naproti tomu za hosty předvedl první větší akci nové sezóny Cetkovský, ale na Novotného nevyzrál. V osmé minutě mohl z trestného střílení poslat Kladno do vedení Petr Hořava. Svou kličku inspirovanou Peterem Forsbergem namířil ale pouze do tyče. Ve 14. minutě se Kladno dostalo do vedení. K nahozenému puku se probojoval Peter Jánský a dopravil kotouč za Novotného záda. O tři minuty později mohlo být s benáteckým týmem ještě hůře po chybě Mikliše za brankou. Pekr se dostal k puku, přihrál Zikmundovi, ale radost z gólu mu zkazila branková konstrukce.

Druhé dějství začalo přesilovou hrou Kladenských, která přinesla Rytířům dvougólové vedení. Jiří Burger hledal před brankou Petra Tona, avšak Novotný nešťastně zasáhl kotouč a ten doputoval za brankovou čáru. Pět minut po startu prostřední dvacetiminutovky se Benátky pokusily zamknout Kladno v jeho obranném pásmu. Mikyska se snažil s pukem na holi najít vhodnou pozici ke střele, ale Hanuljak byl připraven. Klid na kladenskou střídačku mohla přinést akce Matěje Pekra, který si položil dva bránící hráče, našel před brankou Jánského, ale Novotný předvedl krásný rozštěp. Následovala pasáž hry bez větších šancí na obou stranách. Kontaktní gól Benátek přišel na začátku 38. minuty. Kladenští pomalu střídali a benátečtí hokejisté se tak dostali do přečíslení. Víšek nejprve nastřelil břevno, Hanuljak však na tuto střelu reagoval vykopnutím betonu, a na následnou dorážku Jana Ordoše tak již nedokázal zareagovat.

Prvních pět minut posledního dějství začalo benáteckým náporem, kdy si Středočeši vytvořili několik slibných šancí. Do největší z nich se dostal Tomáš Havlín, jehož střela minula těsně růžek branky. Na druhé straně musel čelit Novotný hned třem pokusům Rytířů, ale se všemi si s klidem poradil. V půli třetiny našel Petr Tenkrát před brankou hůl Jiřího Burgera, s jehož střelou a následnou dorážkou Tona si Novotný poradil. Následovala pasáž bez vyložených šancí. O šum v hledišti se postaral v 51. minutě Pekr, který zkusil ostrou střelu z úhlu, avšak bez úspěchu. Na kladenských hráčích byla vidět urputná snaha rozhodnout utkání. Ve dvou skvělých příležitostech se ocitl Jánský, ale Novotný nechtěl další gól ve své síti připustit. Po této akci se naplnilo oblíbené pořekadlo „nedáš, dostaneš“. Vyrovnávací gól přišel po teči Jana Víška, který dokázal usměrnit razantní střelu Petra Kolmanna mimo Hanuljakův dosah. Tři minuty před koncem zkusili své štěstí od modré kladenský Petr Ulrych a následně benátecký Josef Mikyska, ale oba brankáři byli pozorní.

Prodloužení nemuselo trvat dlouho, ihned v prvních minutách mohl utkání ukončit Mikyska, ale Hanuljak puk vytěsnil z prostoru své branky. Za domácí se řítil do šance Zikmund, ale jeho přihrávku zmařila nerovnost v ledu, Tůma poté střílel z nevýhodné pozice. Necelé dvě minuty v prodloužení rozhodl o výhře Kladna David Tůma, který využil početní výhody při signalizovaném vyloučení.

Ohlasy trenérů

Pavel Patera (Kladno): První třetina byla z naší strany výborná. Měli jsme tři nebo čtyři sólové nájezdy. Hráli jsme trpělivě, dobře zezadu. Od druhé vstřelené branky jsme si možná začali myslet, že vše půjde samo. Přestali jsme hrát poctivý hokej. Benátky v tu chvíli začaly být lepší a zaslouženě snížily. Třetí třetina byla vyrovnaná. Hráli jsme přesně tu hru, kterou jsme chtěli hrát, zodpovědně. Bohužel ale Benátečtí vstřelili krásnou branku. V závěru jsme se samozřejmě strachovali, protože jsme byli v oslabení. Naštěstí to pro nás dobře dopadlo.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Úvod utkání patřil domácímu týmu. Kdyby Kladno vedlo po první části 2:0 nebo 3:0, asi by se nikdo nemohl divit. Nás však podržel Filip Novotný. Při hře pět na pět jsme byli vyrovnaným soupeřem. Na zdejším malém kluzišti je to o jedné střele, o jednom šťastně odraženém kotouči a také o tom, jak jdete štěstí naproti. Myslím si, že za nepříznivého stavu 0:2 jsme tomu štěstí naproti šli. Byli jsme za to odměněni bodem. Přesto nás mrzí nevyužité šance v závěru. Až v průběhu sezóny uvidíme, zda se z Kladna budou vozit body, nebo nebudou. Myslím si, že je to pro nás cenný bod.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.