8. 9. 2016 | Věra Novotná

K prvnímu domácímu zápasu nastoupí Benátečtí proti Slavii

V uplynulém ročníku měl pražský tým extraligový cíl, který skončil v baráži, v níž se bojovalo o vstup do nejvyšší soutěže. Letošní ročník v podání Slavie slibuje opět boj o nejvyšší příčky, a první zápas sezóny to jen potvrdil. Doma Pražené přehráli České Budějovice 5:3. Benátky mají se Slavií zápornou bilanci, avšak na domácím ledě budou chtít předvést stejný výkon jako v minulém zápase proti Kladnu, kterému podlehly 3:2 v prodloužení. Jestli Benátečtí uspějí, můžete tradičně sledovat prostřednictvím online reportáže. Úvodní buly bude vhozeno 9. září v 17.30.

Minulá sezóna proměnlivá, bilance kladná

V minulé sezóně byl pražský tým jako na houpačce. V prvních pěti zápasech si slávisté připsali pouze jedinou výhru v základní hrací době, právě proti týmu Benátek. Následoval vzestup v podobě šňůry osmi výher, ale poté, jako by se vlak začal řítit znovu z kopce. Z dalších šesti klání si Pražané připsali jen jedinou výhru…

I přes tyto kolísavé výkony zakončila Slavia základní část na čtvrté pozici a začala skvěle bojovat o extraligovou příslušnost. Ve čtvrtfinále si bezpečně poradila s týmem LHK Jestřábi Prostějov, když ovládla sérii 4:0 na zápasy a stejný scénář následoval i v semifinále, kde narazila na České Budějovice. V baráži o extraligu začali Pražané také dobře. Podařilo se jim vyhrát první tři utkání ze čtyř, ale poté nastal opět útlum a na postup do nejvyšší soutěže už nedosáhli.

Vzájemná bilance ze základní části minulého ročníku vyznívá lépe pro našeho soupeře. Porazili jsme jej pouze v jediném utkání, a to ve druhém v pořadí, kdy jsme na domácím ledě slavili výhru 3:1. Zbylá tři klání dopadla v náš neprospěch, a to výsledky 2:0 (venku), 3:1 (venku), 3:4 (doma).

Poslední vzájemný zápas – 16.1.2016:

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Slavia Praha 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Vlach (Černoch, Paločko), 38. Jonák (Dlouhý), 53. Špaček (Dlouhý, Pabiška) – 5. Markovič (M. Hruška), 6. D. Hruška (Krstev, Jiránek), 21. Jiránek, 50. Kašpařík (Robinson).

Co říká o pražském klubu Daniel Špaček?

„Slavii vnímán jako velmi těžkého soupeře, který má za sebou dobrou přípravu,“ připomíná Dan výsledky pražského klubu. Sám ví, jak bude vítězství na benáteckém ledě cenné. „Doma bude důležité uhrát co nejlepší výsledek, protože máme na začátek hodně těžké soupeře. O to více bude důležité, aby se nám domácí zápas povedl.“ Zkušený útočník však ví, že Benátečtí mají své kvality. „Benátky byly vždy velmi nepříjemně hrajícím týmem, takže když budeme dodržovat, co si řekneme, můžeme porazit kohokoliv.“

Přichází a odchází jedni z nejproduktivnějších

V novém ročníku se v dresu Slavie nepředstaví útočník Miloslav Čermák, který odešel do Českých Budějovic. V minulé sezóně skončil v rámci pražského klubu na první příčce kanadského bodování (47b), připsal si také nejvíce vstřelených branek (24) a byl druhým nejlepším nahrávačem s 23 asistencemi. Také útočníci János Vas a Nathan Robinson opouští Prahu a přesouvají se do Székesféhérváru. Robinson byl druhý v kanadském bodování klubu jen o bod za Čermákem a přeskočil jej v počtu asistencí, kterých nasbíral 30.

Do řad obránců se přidají hráči, kteří skončili na druhém a čtvrtém místě pruduktivity. Marek Drtina si v loňské sezóně zapsal v dresu prostějovských Jestřábů 32 bodů. Společnost v obranných řadách mu bude dělat Jan Pohl, který poslední dvě sezóny oblékal dres Ústí nad Labem, jemuž loni v základní části pomohl 28 body a poté přispěl svým dílem i v bojích play-off, kde zaznamenal 11 kanadských bodů.

Útočné řady posílí hned tři hráči, kteří se znají ze společného působení v týmu Kadaně. Jsou jimi Roman Chlouba, Jaromír Kverka a Martin Kadlec. Další výraznou posilou do útoku je Michal Dragoun, jenž v minulé sezóně působil v dresu pražské Sparty a naskočil i za prostějovské Jestřábi. Celkem nastoupil k 77 zápasům a zaznamenal 45 bodů.

Velmi povedená příprava

S přípravou na sezónu musí být pražský tým více než spokojen. Předsezónní část čítala celkem 10 zápasů, v nichž se utkali například s vítězem základní části minulého ročníku Kladnem, s jihokorejskou Hallou nebo s týmem Martigni ze Švýcarska. Ve všech těchto utkáních Slavia nezaváhala. Z celé přípravy si dovolila zaváhat pouze ve dvou případech. Na ledě Mladé Boleslavi prohrála 5:1 a výhru si nepřipsala ani v pražském derby na domácím ledě, kde podlehla Spartě po samostatných nájezdech 2:3.

Soupiska týmu HC Slavia Praha:

Brankáři: Frodl Dominik, Hylák Alexandr, Pírs David

Obránci: Andrlík Tomáš, Drtina Marek, Hraško Peter, Knot Ronald, Pohl Jan, Růžička Antonín, Štebih Miha, Valík Dominik

Útočníci: Chlouba Roman, Dragoun Michal, Dušek Antonín, Heldák Denis, Jankovský Václav, Jiránek Tomáš, Kadlec Martin, Kern Jan, Kubica Zdeněk, Kverka Jaromír, Markovič Jaroslav, Mikulík Milan, Ondráček Martin, Rys Jiří, Šafránek David, Tejral Petr, Tuominen Henri

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.