20. 9. 2016 | Věra Novotná

Předchozí vzájemná utkání slibují tuhý boj! Benátky přivítají tým SK Trhači Kadaň

Ve dvou minulých ročnících WSM ligy bojoval tým z Kadaně o play-off. Letos chtějí minimálně stejně vysoko. Začátek sezóny je v podání Trhačů proměnlivý. Z pěti odehraných zápasů mají na kontě dvě výhry. Poslední zápas odehráli před domácím publikem, kdy přivítali České Budějovice, a podlehli Jihočechům těsně 1:2. Nyní zavítá Kadaň do Benátek, se kterými se střetla v přípravné části sezóny. Bude duel stejně vyrovnaný, jako tomu bylo u posledních setkání? To můžete sledovat tradičně prostřednictvím textové online reportáže. Úvodní buly bude vhozeno 21. září v 17.30.

Příprava na sezónu se Trhačům nevyvedla

Před-sezónní příprava zahrnovala celkem devět zápasů, v nichž si Kadaňští připsali jedinou výhru na ledě Litoměřic, které porazili 3:0. První tři klání sehrála Kadaň na domácím kluzišti, ale ani v jednom se jí nevedlo. V prvním utkání nestačila na celek Mostu, jemuž podlehla 2:3. Poté následovaly dvě vysoké prohry, které měly na svědomí Litoměřice (2:7) a tým Ústí nad Labem (1:6). V následujících venkovních zápasech přišly další čtyři porážky, ačkoliv Trhači nebyli nikdy výrazně horším týmem. Na ledě německého týmu Fischtown Pinguins Bremerhaven, jenž se v letošní sezóně podívá do německé nejvyšší soutěže, prohrála Kadaň 2:1. Těsně nestačila ani v následných utkáních v Mostě (3:2), Ústí n. Labem (2:1) a Benátkách (4:3). Poslední přípravné utkání odehráli Trhači před domácím publikem, kde chtěli odčinit předchozí prohru s benáteckým týmem, ale i v tomto zápase byli úspěšnější Středočeši, kteří vyhráli 2:1 po samostatných nájezdech.

Poslední vzájemné utkání – 1.9.2016

SK Kadaň vs. HC Benátky nad Jizerou 1:2sn (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Osmík (Veselý, Ringler) – 10. Krejčí (Pyrochta, Bittner), rozh. náj. Kolmann.

Roman Will o nadcházejícím utkání

„Kadaň je kvalitní tým. Mají tam dobré gólmany, kteří jim tam chodí z Chomutova. Myslím si, že to je mladý útočný tým,“ popisuje kvality nadcházejícího soupeře mladý brankář, jenž chránil benáteckou branku v prvním utkání s Kadaní v přípravné části. „Měli jsme skvělý začátek a potom jsme hráli dobře po celý zápas. To nám pomohlo v tom, že jsme nakonec vyhráli,“ vzpomíná na benáteckou výhru 4:3. Co bude podle Romana klíčové pro další domácí klání? „Určitě to abychom hráli jako doposud. Dobrý výkon od začátku zápasu, spousta zblokovaných střel a hra do těla. To nás určitě zdobí,“ vypočítává kladné aspekty Benáteckých. Podle Willa může rozhodnou i zdravé sebevědomí. „Jak už jsem říkal, mají tam talentované kluky z Chomutova doplněné staršími hráči. Naopak pro nás může rozhodovat sebevědomí z předchozích zápasů, kdy jsme odehráli dobré výsledky s favorizovanými týmy.“

Začátek sezóny mají Trhači prozatím zápornou bilanci

Úvodní kolo nového ročníku WSM ligy přivedlo na kadaňský led nováčka z Frýdku-Místku a domácí mu uštědřili porážku 6:4. Ve druhém kole odjeli Trhači na led Ústí nad Labem. Tohoto soupeře porazili v minulém ročníku pouze ve dvou případech ze sedmi. Ani tento zápas však nedotáhla Kadaň do vítězného konce a padla vysoko 9:3. V dalším domácím utkání přišla i druhá domácí výhra. Obětí Trhačů se stal Přerov, který si odvezl porážku 5:3. Těsnou prohru poté zaznamenala Kadaň na ledě Prostějova (4:3) a v prozatím posledním utkání nestačila na České Budějovice, kterým podlehla 1:2.

Poslední utkání týmu SK Trhači Kadaň

SK Kadaň vs. ČEZ Motor České Budějovice 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 48. M. Zadražil (Vaněk, M. Rohan) – 10. Rob (Suchánek, Chovan), 24. Pavlin (Květoň).

Sestava týmu SK Trhači Kadaň: Tomáš Král – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, M. Rohan, Tejnor, Chalupa, Blaha – Kůs, Hejcman, Chrpa – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – R. Veselý, Berger, Hlava – Ringler, Osmík, Wágner.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!