24. 9. 2016 | Monika Návratová, Věra Novotná

O bodu navíc pro Frýdek-Místek rozhodly nájezdy

7., sobota 24. 9. 2016
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN
7. kolo WSM ligy zavedlo Benátecké na led nováčka soutěže z Frýdku-Místku. Domácím se podařilo otevřít skóre hned ve druhé minutě zápasu, kdy dorazil puk do benátecké branky David Klimša. V jedenácté minutě však bylo vyrovnáno zásluhou Jana Ordoše. Ve druhé třetině stálo štěstí při obou týmech, avšak dvě minuty před koncem prostřední části zařídil Benáteckým vedení Tomáš Havlín. Stejně jako Středočeši se i domácí prosadili v přesilové hře. Z kraje posledního dějství se podruhé trefil David Klimša a vyrovnal stav. Zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů. V dovednostní soutěži rozhodl o druhém bodu pro domácí Tomáš Franek.
Frýdek-Místek: Šimboch – Roupec, Kania, Michal Roman, Matyáš, Jeník, Zahradníček, L. Doudera – Luka, T. Káňa (C), Chmielewski – J. Sýkora, Kanko, Miloš Roman – R. Meidl, Klimša, Franek – Samiec, Jaroš, Christov.
Benátky n.J.: F. Novotný – Krejčí, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Husa – Hrníčko, Hrabík, Prokeš – Ordoš, Víšek (C), J. Havel – Ďurač, Janele, A. Dlouhý – Bittner, Bělohorský.
Branky a nahrávky: 2. Klimša (Roupec), 43. Klimša (Luka, Franek), rozh. náj. Franek – 11. Ordoš (Víšek, Havlín), 39. Havlín (Hrníčko). Rozhodčí: Mikula – Hanzlík, Otáhal. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:28. Diváci: 1617. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2.

Komentář

První větší šanci utkání měli hosté, když Mikliš snadno prošel přes domácí obranu a zkoušel překonat Šimbocha, který jeho střelu vyrazil pouze k Bittnerovi, ten však také nedokázal dostat kotouč do sítě. O pouhých patnáct sekund později se však opět potvrdilo staré známé pravidlo „nedáš – dostaneš“ a fanoušci v Polárce tak nemuseli na gól dlouho čekat. Ve druhé minutě nejprve David Roupec trefil z mezikruží Novotného a kotouč se odrazil k tyči, kde číhal David Klimša, jenž se díky povedené dorážce stal prvním střelcem utkání. Oba týmy poté postupně dostaly k dispozici přesilovou hru, ani jeden z nich ji však nedokázal využít. V jedenácté minutě už se to ale hostům podařilo, a to velice bleskově. Z trestu Christova uplynulo pouhých deset sekund a hosté už se mohli radovat z vyrovnání. Po střele Kurky si Šimboch neuhlídal prostor u pravé tyče a po několika dorážkách se prosadil Jan Ordoš. Do konce třetiny už se skóre neměnilo a do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina začala vyloučením hostů a frýdecko-místečtí hokejisté měli k dispozici další přesilovku, ani tentokrát však nebyli úspěšní. To následně platilo i o hokejistech Benátek, kteří dokonce ve vlastní přesilovce pustili do šance Davida Roupce, který ale po trefě zápěstím trefil pouze horní tyč. Krátce po skončení trestu jednoho z domácích měli hosté obrovskou šanci. Domácí gólman měl obrovské štěstí, jelikož mu střela Ďurače prošla mezi betony, puk se ale zastavil ještě před brankovou čárou.Domácí měli následně také početní výhodu, nicméně ani tentokrát se jim nepodařilo vstřelit branku. Frýdecko-místečtí měli na tyčky vážně smůlu, ve 34. minutě totiž trefil další Vladimír Luka. Necelé dvě minuty před koncem se pak z branky opět radovali hostující hráči. I přesto, že měli tuto třetinu více ze hry domácí, v závěru druhé části se do vedení dostali hosté. Tomáš Havlín nejprve vystřelil od modré, puk se odrazil od zadního mantinelu k pravé tyči Šimbocha , kde si jako první najel Havlín a dokončil svoji akci. Hokejisté Benátek tak šli do šatny s jednobrankovým náskokem.

Třetí část začali domácí velice povedeně a pomohl jim k tomu faul hostů. Frýdku-Místku se totiž konečně podařilo využít přesilovku a střelcem byl opět David Klimša. Nejprve pálil Luka, jehož střelu vyrazil Novotný pouze ke Klimšovi, který pohodlně zakončoval do odkryté brány a zařídil tak pro svůj tým vyrovnání. Do konce třetí třetiny se však už nic zajímavého nestalo, a to se projevilo i na skóre, které zůstalo neměnné. Zápas dospěl do prodloužení tři na tři, ale ani to nedokázalo určit vítěze. I přes to, že měli hráči obou týmů na ledě dostatek prostoru k tomu, aby se dostávali do šancí, žádné větší si nikdo vytvořit nedokázal. Až těsně před sirénou zkoušel překvapit Šimocha Dlouhý střelou z pravého kruhu, domácí gólman však vytáhl ohromně důležitý zákrok lapačkou a poslal tak utkání až do samostatných nájezdů. V těch byli úspěšnější domácí, rozhodující branku dal Tomáš Franek, který tak vystřelil svému týmu bod navíc.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (Frýdek-Místek): Byli jsme spokojeni s přístupem hráčů a po nevydařeném utkání v Českých Budějovicích všichni šlapali tak, jak jsme si představovali. Byly tam nějaké malé chybičky, v přesilovkách bychom potřebovali trošku štěstíčka, ale s prací a s výkonem jsem moc spokojený. Jestli budeme hrát takhle dál, tak to bude super.

Jiří Čelanský (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že jsme se s aktivitou domácích popasovali velice slušně. Frýdek se snažil o aktivní hru, dle našeho názoru jsme čelili velmi dobře. Myslím si, že jsme se dostávali do větších kombinací než domácí, bohužel jsme neodskočili na větší než jednobrankový rozdíl. Neudrželi jsme hned z kraje třetí třetiny domácí přesilovku a stav 2:2 po šedesáti minutách byl zasloužený. Prodloužení se hrálo celých pět minut, což nebývá nyní tak časté, aby se rozhodlo až na nájezdy. Bohužel v nich jsme dali o branku méně a domácí vyhráli, ale tým jsme pochválili za velkou bojovnost a obětavost, měli jsme spoustu zblokovaných střel. Ten bod z ledu Frýdku-Místku si myslím, že se bude počítat.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!