25. 9. 2016 | Věra Novotná

Benátky hostí dalšího soupeře, se kterým se setkaly v přípravě!

Benátečtí na svém ledě přivítají tým HC Slovan Ústí nad Labem, jenž skončil v základní části minulé sezóny na 4. místě. Jednatelé klubu mluví jasně - letošní cíl není jiný, než play-off. V přípravných zápasech se Středočeši setkali s Ústím dvakrát a body vždy zůstaly na domácím ledě. Jak dopadne nadcházející střetnutí těchto dvou týmů, sledujte v naší online reportáži. Zápas se odehraje 26. září od 17:30 hodin.

Lvi prozatím plně bodovali ve dvou případech

Ve startovním zápase nové sezóny zavítalo Ústí do Mostu, kde muselo o bod navíc bojovat až do samostatných nájezdů. Dovednostní soutěž ale zvládlo a vyhrálo 4:3. Náladu si Ústečtí zvedli v prvním domácím utkání, když přehráli mužstvo Kadaně vysoko 9:3. Poté ale přišla porážka na ledě nováčka z Frýdku-Místku, který čtyřmi zásahy v poslední třetině otočil výsledek na konečných 7:6. Ani další venkovní utkání se Ústeckým nepovedlo. Z Litoměřic odjížděli s porážkou, byť těsnou, 5:4. I zde otáčely Litoměřice zápas ve svůj prospěch v poslední dvacetiminutovce. Třetí porážka v řadě přišla před domácími fanoušky v zápase s Přerovem, který lvi ztratili po samostatných nájezdech (3:2). O gól to bylo i v Prostějově, kde už se ale z výhry 4:3 v prodloužení radoval Slovan. V prozatím posledním zápase se zrodila i druhá výhra v základní hrací době. Ústí si dokázalo poradit s Českými Budějovicemi 4:3.

Vzájemná klání

V přípravné části se z vítězství radoval vždy domácí celek. První utkání se odehrálo v Ústí. Lvi zvítězili 4:3 a to díky dvěma po sobě jdoucím zásahům, které přišly v 53. a 54. minutě. O vítězství rozhodl Ondřej Kopta. Za týden se soupeři setkali znovu, tentokrát na ledě u řeky Jizery. Středočeši oplatili Ústí porážku a na domácím ledě zvítězili 4:3. V utkání byli nejvíce vidět Jan Ordoš , Filip Pyrochta (oba si v zápase připsali dva body) a Josef Mikyska, který zaznamenal tři kanadské body za dva góly a jednu asistenci.

Poslední vzájemný zápas

HC Benátky nad Jiizerou vs. HC Slovan Ústí nad Labem 4:2 (1:1,1:1,2:0)

Branky a nahrávky: 18. Ordoš (Mikyska), 22. Mikyska, 58. Pyrochta (Ordoš, Mikyska), 59. Mikyska (Pyrochta) – 13. Roubík (Doležal, Kasík), 33. Doležal (Roubík, Kasík).

Jak vidí nadcházející zápas Matouš Bělohorský?

„Ústí je kvalitní tým, musíme se na něj určitě dobře připravit. Zápas to bude těžký jak po fyzické, tak psychické stránce,“ přibližuje nadcházející klání osmnáctiletý forward. Klíčovým faktorem bude podle Matouše dobrá obrana. „Ústí má zkušené hráče a je nebezpečné v koncovce. Bude velice záležet na tom, jak budeme schopní blokovat střely a dodržovat náš systém,“ předesílá hlavní taktické body. „Samozřejmostí je nenechat se zbytečně vyloučovat,“ dodává. Minulý zápas s Frýdkem-Místem víru v další vítězství neohrozil. „Ve Frýdku jsme hráli velmi dobrý zápas. Hráli jsme týmově a dodržovali jsme to, co jsme měli,“ vrací se k předchozímu kolu. „Bod je pro nás velmi cenný, a myslím si, že se nemáme vůbec a co stydět. Předvedli jsme velmi dobrý hokej,“ uzavírá Bělohorský.

Poslední zápasy obou celků:

Poslední zápas týmu HC Benátky nad Jizerou:

HC Frýdek-Místek vs. HC Benátky nad Jizerou 3:2sn (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0

Branky a nahrávky: 2. Klimša (Roupec), 43. Klimša (Luka, Franek), rozh. náj. Franek – 11. Ordoš (Víšek, Havlín), 39. Havlín (Hrníčko).

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: F. Novotný – Krejčí, Kolmann, Kurka, Havlín, Mikliš, Kočí, Husa – Hrníčko, Hrabík, Prokeš – Ordoš, Víšek (C), J. Havel – Ďurač, Janele, A. Dlouhý – Bittner, Bělohorský.

Poslední zápas týmu HC Slovan Ústí nad Labem:

HC Slovan Ústí nad Labem vs. ČEZ Motor České Budějovice 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Z. Doležal (Poulíček), 13. Komárek, 33. Loskot (Vrdlovec, Kasík), 41. Vrdlovec (Kloz) – 22. L. Květoň (Zíb, Čermák), 26. Pavlin (Mucha, Rob), 54. Vráblík (Rob, Suchánek).

Sestava HC Slovan Ústi nad Labem: Soukup – Kasík, Bernad, M. Vágner , Husák, Přindiš, Brož, Hes – Kloz, Vrdlovec, Loskot – Merta, Poulíček, Z. Doležal – Gengel, Melka, Moučka – Navarra, Komárek, Markulinec.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.