30. 9. 2016 | Martina Nová

V první čtvrtině naposled doma, zabodují Benátky i proti Prostějovu?

Po devíti odehraných kolech se benátecký celek drží v tabulce WSM ligy na výtečném 3. místě s 16 body, kam se vyhoupl i díky poslední výhře v Přerově 3:1. Stejný počet bodů má ale i pátý Prostějov, který zavítá k Jizeře již v sobotu 1. 10. Jestřábi rovněž v uplynulém kole slavili vítězství 3:1, když doma porazili českobudějovický Motor. Jak dopadne souboj o přední příčky tabulky, se přijďte osobně podívat, úvodní buly posledního domácího zápasu Benátek v první čtvrtině základní části bude vhozeno v 17 hodin! Přichystán je pro vás opět i online textový přenos.

Jestřábi pět ze čtyř zápasů dohráli v prodloužení

Stejně jako Benátky i Prostějov má v tabulce WSM ligy 16 bodů, nicméně kvůli horšímu skóre prohrávají souboj s dalšími celky se shodným počtem bodů a jsou pátí. Avšak mají stále pozitivní bilanci s pěti výhrami a čtyřmi porážkami.

Úvodní duel sezony ztratili, přestože třikrát vedli, tak domácí Jihlava Prostějov udolala výsledkem 4:3 v prodloužení. Nicméně poté si Jestřábi zapsali tři vítězství v řadě. Nejprve otočili vývoj utkání doma proti Třebíči z 0:2 a triumfovali 3:2 v nastavení. Pak tři body získali i v Mostě po napínavé bitvě, kdy hosté vedli o dvě branky, poté domácí vedli 3:2, jenže do konce základní hrací doby Moravané vývoj otočili na konečných 4:3. Stejným výsledkem i shodným průběhem rozhodli i na svém ledě proti Kadani o zisku tří bodů.

Jeden jediný gól rozhodoval i ve třech následujících střetnutích. Tři výhry vystřídaly dvě porážky shodným výsledkem 3:4 po prodloužení, nejprve ve Frýdku-Místku, kde sice Jestřábi vyrovnali z 3:1 na 3:3, rozhodnout však nedokázali. Nezadařilo se ani doma s Ústím nad Labem, kdy domácí dotahovali jednogólová manka, nakonec opět padli v nastavených pěti minutách. Nicméně v Přerově stálo štěstí už na straně Prostějova, neboť po opětovném dorovnávání průběžné ztráty rozhodl Rudovský v souboji 3 na 3.

Osmé a deváté kolo se odlišovaly od těch předešlých z pohledu sobotního soka Benáteckých. Oba tyto zápasy skončily s více jak jednobrankovým rozdílem. V pondělí Jestřábi slízli nadílku na ledu litoměřického Stadionu 5:1, ale ve středu na svatého Václava doma pokořili jihočeský Motor 3:1.

Nejproduktivnější Jestřáb je obránce

Příděl kanadských bodů je nejvíce očekáván od útočníků, nicméně v Prostějově po devíti odehraných zápasech je nejproduktivnějším mužem týmu obránce. Aleš Holík dokázal v dosavadním průběhu vstřelit čtyři góly, což je také nejvíce branek na hráče v moravském celku, a zároveň má nejvíce asistencí, konkrétně sedm. Díky statistice 4+7 drží v celkovém hodnocení WSM ligy kanadského bodování třetí místo.

Těsně za nejlepší desítkou v celé soutěži jsou postupně seřazeni ještě další tři zástupci prostějovského mančaftu – Jan Rudovský, Lukáš Luňák a Matouš Venkrbec. Všichni mají shodně devět bodů, nicméně první z nich má o jeden gól více, tudíž asistenci méně. Celkově dvanáctý Luňák pak dokázal třemi brankami a šesti přihrávkami přispět v osmi utkáních, třináctý Venkrbec nastoupil ke všem devíti duelům.

Důležitou postavou Prostějova je jednoznačně gólman Pavel Kantor. Pětadvacetiletý brankář přišel do týmu Jestřábů na hostování z Vítkovic a prozatím nepustil Jakuba Neužila do brány. Odchytal všechna střetnutí, má úspěšnost lehce nad 90% a průměr gólů na utkání je mírně nad třemi. I on má pochopitelně podíl na tom, že příští soupeř Benátek je v ubráněných oslabeních druhý nejlepší v lize.

Poslední zápasy obou týmů

9. kolo, 28. 9. 2016: HC ZUBR Přerov - HC Benátky n. J. 1:3

Sestava Benátek n. J.: F. Novotný – Havlín, Kolmann, Krejčí, Mikliš, Kočí, Husa, Kalina – Hrníčko, Prokeš, J. Havel – Ordoš, Hrabík, Víšek – Ďurač, Janele, A. Dlouhý – Bělohorský, Volf, Bittner.

Branky a nahrávky: 3. Dostálek (Chmelíř, Milan Procházka) – 20. Ďurač (Bělohorský, J. Havel), 60. Ordoš (Víšek), 60. Ordoš (Kočí, Víšek).

9. kolo, 28. 9. 2016: LHK Jestřábi Prostějov - ČEZ Motor Č. B. 3:1

Sestava Prostějova: Kantor (Neužil) – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, Holomek, V. Zadražil – Luňák, Venkrbec, Rudovský – M. Novák, Moskal, Korhoň – L. Krejčík, Šlahař, Půhoný – Švec, Hozák, Augustin.

Branky a nahrávky: 5. M. Novák (V. Zadražil, Korhoň), 14. Luňák (A. Holík, Venkrbec), 58. M. Novák (Protivný, Moskal) - 28. Čermák (Suchánek, Nouza).

FOTO: www.lhkjestrabi.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.