21. 10. 2016 | Věra Novotná

Benátečtí zavítají do Třebíče, první vzájemný duel vyhráli

Po nepovedeném domácím zápase, ve kterém Benátečtí podlehli Jihlavě 1:6, vyjedou Středočeši k zápasu 17. kola na led Horácké Slavie Třebíč. V prvním zápase na ledě Benátek zůstaly body u Jizery. Středočeši zápas zvládli a vyhráli 4:1. Třebíčští v posledních dvou kolech brali vždy bod za prohru po samostatných nájezdech. V posledním zápase nestačili na České Budějovice, s nimiž prohráli 5:4. Co však může Třebíčské těšit, je fakt, že jsou prvním týmem, který Budějovice obral o body. Jak dopadne utkání mezi Třebíčí a Benátkami, sledujte prostřednictvím textové reportáže. Utkání je na programu 22. října od 17:30 hodin.

Zápasová bilance? Negativní!

Pět výher v základní hrací době a jedna výhra po samostatných nájezdech. To je ta světlá část bilance Třebíče. Co se týká ostatních zápasů, z těch odjížděla Horácká Slavia jako poražená. První tři body přišly hned v úvodním duelu, v němž Třebíč porazila na domácím ledě Přerov 5:3. Následoval zápas v Prostějově, kde se Třebíčským podařilo ukrást pouze bod za prohru 3:2 v prodloužení. Stejným výsledkem, avšak v základní hrací době, si Horácká Slavia poradila s Českými Budějovicemi. Následovaly dvě porážky, které se zrodily nejdříve na ledě Benátek nad Jizerou (4:1), a poté na ledě Třebíče v zápase s Havířovem (1:2). Dalších šest bodů do tabulky přibylo v utkáních na ledě Kladna (3:4sn) a v utkání se Slavií (5:2). Z následných devíti duelů však Třebíč nemůže být nadšená. Pouze ve dvou zápasech brala tři body. Stalo se tak v Kadani (3:4) a v Přerově (1:5). Ve třech případech nepřidala ani bod, a ve čtyřech utkáních si připsala prohru v prodloužení. Stejný scénář se psal i v prozatím posledním utkání, v němž tým SK Horácká Slávia Třebíč podlehla Českým Budějovicím 5:4 po samostatných nájezdech. Třebíč však může hřát fakt, že byla prvním týmem, který veze z jihočeské arény bod.

Poslední zápas SK Horácká Slavia Třebíč – 19. října

ČEZ Motor České Budějovice vs. SK Horácka Slavia Třebíč 5:4sn (2:0, 0:1, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Kuchejda (Babka, Fillman), 10. Heřman (Pavlin, Pýcha), 45. Čermák (Suchánek, Rob), 47. Babka (Kuchejda), rozhodující samostatný nájezd Čermák – 39. Milfait (Kusko, R. Zohorna), 46. Dymáček (Psota), 49. R. Zohorna (Erat, Dolníček), 59. Mrázek (Erat, Niko).

Sestava týmu SK Horácká Slavia Třebíč: D. Svoboda – Zdráhal, Niko, Bartejs, Lojek, F. Král, Koch, D. Mikyska, Schejbal – Erat, Dolníček, R. Zohorna – Kusko, Milfait, Mrázek – Jan Wasserbauer, Psota, Dymáček – Přibyl, Juráň, Paták.

První vzájemné utkání

Skóre prvního dějství otevíral v 18. minutě Filip Pyrochta, ale hosté se ve druhé třetině dočkali vyrovnání zásluhou Matěje Psoty. To byl však jediný zásah, který Roman Will v benátecké bráně dovolil. Následně se již trefovali pouze domácí. Ve 38. minutě ujel při vlastním oslabení Dominik Hrníčko a Benátky vedly. Další dva přesné zásahy zařídili v posledních dvou minutách Jan Plodek a Jan Ordoš.

Poslední vzájemný zápas – 14. září

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Pyrochta (Plutnar, Musliu), 38. Hrníčko (Kolmann), 59. Plodek (Lakatoš, Krejčí), 60. Ordoš – 34. Psota (Schejbal, Erat).

Sestava týmu HC Benátky nad Jizerou: Will – Krejčí, Kolmann, Plutnar, Pyrochta, Mikliš, Kočí, Havlín – Hrníčko, Plodek, Prokeš – Lakatoš, J. Mikyska, Vlach – Ordoš, Hrabík, Víšek – Ďurač, Volf, Bittner – Musliu.

Sestava týmu SK Horácká Slavia Třebíč: D. Svoboda – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, Přibyl – R. Zohorna, Dolníček, R. Erat – T. Vondráček, Milfait, Kusko – Psota, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Paták, Kristl, Čech.

Nadcházející duel z pohledu Ondřeje Mikliše

„Bude to určitě velice těžký zápas. Jde o důležité body, protože jsou na tom stejně jako my. Nesmíme žádnou situaci podcenit.“ Podle Mikliše zdobí benátecký tým oddanost hře. „Určitě nás zdobí obětavá hra, kdy zablokujeme střelu, dohrajeme souboj. Hrajeme prostě jeden za druhého.“ Klíčem k úspěchu bude podle dvacetiletého obránce dodržení pokynů. „Klíčové bude určitě dodržet taktiku, co nastaví trenéři, a právě dělat to, co nás zdobí.“ A jaký by byl nejlepší scénář utkání? „Ideální by bylo prostě vyhrát, protože body hodně potřebujeme,“ ví Mikliš.

Statistiky určují lídrem týmu Romana Erata

Ačkoliv je Horácká Slavia ve druhé polovině tabulky WSM ligy, může být spokojena se statistikami jednotlivců. V kanadském bodování se na osmém místě usadil Roman Erat, u jehož jména svítí patnáct bodů. Prozatím nasbíral dvě branky a třináct asistencí. Díky tomuto počtu nahrávek je Erat druhým nejlepším nahrávačem ligy. O druhé místo se dělí s dalšími dvěma hráči. Do TOP20 kanadského bodování se vešel i Richard Kristl, který je se dvanácti body na sedmnáctém místě. Jeho skóre je do dnešního dne osm gólů a čtyři asistence. S osmi góly je také šestým střelcem ligy. O jeden gól méně má benátecký Jan Ordoš, který zaujímá sedmou příčku.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.