15. 11. 2016 | Věra Novotná

Urvou Benátky body i v šestém utkání v řadě? K Jizeře zavítají Kališníci z Litoměřic

V posledních pěti utkáních brali benátečtí hokejisté body do tabulky. Naposledy to byl bod po prohře v prodloužení proti Českým Budějovicím. Nadcházející soupeř Středočechů, HC Stadion Litoměřice, na tom není tak dobře. V posledních pěti soubojích si Kališníci připsali body pouze dvakrát. Podruhé ve čtyřiadvacátém kole proti Mostu, který porazili 3:1. Jak dopadne druhé vzájemné střetnutí v aktuálním ročníku WSM ligy sledujte ve středu 16. listopadu. Úvodní buly bude vhozeno v 17.30 hodin. Pokud nemůžete být přítomni přímo na zimním stadionu, bude pro vás připravena textová reportáž a, pro Benátky také již tradiční, živý video-přenos.

Po čtyřiadvaceti kolech v druhé polovině tabulky

Druhá čtvrtina aktuální sezóny neprobíhá pro Stadion příliš dobře. Od 12. října odehráli Kališníci jedenáct utkání, z nichž plně bodovali pouze ve třech případech. V jednom zápase si připsali výhru v prodloužení a jedenkrát v nastaveném čase padli.

Právě 12. října Litoměřičtí porazili na domácím ledě Havířov 3:1, na tuto výhru však nenavázali na ledě Frýdku-Místu, kdy nedokázali vstřelit gól a odjeli s prohrou 2:0. Následně přivítali v Kalich aréně Kladno, a dlouho sahali po bodech, o něž je soupeř připravil v závěrečných minutách a Kladenští odjížděli se všemi třemi body za výhru 3:5. Další dvě kola skončila pro Litoměřice prodloužením. V tom prvním zdolaly Ústí nad Labem 3:4, ale doma podlehly pražské Slavii 2:3. Další dva zápasy nepřinesly Kališníkům ani bod. Z Přerova si odvezli čtyřgólový příděl a prohru 4:1 a stejný počet branek obdrželi i doma od Jihlavy (2:4). Náladu si Litoměřice zvedly proti trápícímu se Prostějovu, který na jeho půdě porazily 1:4. V prozatím posledních třech kláních si hokejisté Litoměřic připsali pouze jednu výhru, a to konkrétně v prozatím posledním utkání s Mostem, který odjel s prohrou 3:1.

Obránci – nejlepší mezi všemi Kališníky

Ve statistikách kanadského bodování všech hokejistů v rámci WSM ligy nenajdeme zástupce Litoměřic ani ve čtvrté desítce. Marně hledáme i mezi útočníky. Ve statistikách obránců již Kališníci svého zástupce mají. Je jím Ondřej Smetana, který je sedmnáctým mezi všemi beky. Na jeho kontě svítí devět bodů za dvě branky a sedm asistencí. O deset příček níže se poté usadil Ondřejův kolega z obrany Jindřich Barák, jehož statistiky hlásí jednu branku a šest přihrávek. Co se týká postu brankáře, mají Litoměřice jistotu v Jaroslavu Pavelkovi, který se s procentuální úspěšností zákroků 93,86% drží na pátém místě mezi maskovanými muži.

V týmových statistikách je na tom litoměřický celek o poznání lépe. Ačkoliv měli Kališníci druhý nejmenší počet přesilových her, jsou čtvrtým celkem v jejich využití (18,56%). V 87 početních výhodách nastříleli 18 branek. Na stejné pozici, tedy čtvrté, jsou také v počtu ubráněných oslabení. S celkem 327 trestných minut jsou třetím nejčastěji vylučovaným celkem ligy, přesto se jim daří nepouštět soupeře ke skórování. Celkem ubránili 87,18% svých početních nevýhod.

Poslední zápas HC Stadion Litoměřice – 14. listopadu

HC Stadion Litoměřice vs. HC Most 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 7. M. Ondráček (Hanták), 28. R. Pilař (O. Procházka, J. Dvořák), 60. Švagrovský (Hanták, Smetana) – 35. K. Černý (Divíšek, Rulík).

Sestava Litoměřic: J. Pavelka (Šindelář) – Smetana, Pavlas, Jebavý, J. Šulc, Barák, Piegl, Bílek – Jaroslav Kalla, Nedvídek, Paločko – Pletka, Rubeš, Švagrovský – M. Ondráček, Hanták, Půlpán – O. Procházka, R. Pilař, J. Dvořák.

Jan Plodek

„Litoměřice jsou kvalitní tým. My budeme chtít vycházet z kvalitní obrany a určitě se pokusíme vyhrát.“

První vzájemné utkání – 5. října

Týmy Litoměřic a Benátek se střetly v rámci 12. kola v Kalich aréně. Úvodní branky se tehdy diváci dočkali až ve druhé třetině, konkrétně v 26. minutě, kdy se trefil Daniel Krejčí. Stadion však dvěma zásady v rozmezí deseti minut utkání otočil zásluhou Hantáka a Valáška. Svou výhru Kališníci potvrdili v posledním dějství, kdy se při power-play trefil ex-benátecký Václav Pletka.

HC Stadion Litoměřice vs. HC Benátky nad Jizerou 3:1(0:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 33. Hanták (Ondráček, Barák), 39. Valášek (Šulc, Beránek), 60. Pletka – 26. Krejčí (Víšek, Vlach).

Sestava Litoměřic: Pavelka – Plášil, Šulc, Smetana, Barák, Čáp, Frühauf, Jebavý, Bača – Pletka, Pilař, Ondráček – Kalla, Veselý, Paločko – Dvořák, Hanták, Procházka – Valášek, Miškář, Beránek.

Sestava Benátek: Novotný – Štich, Husa, Kočí, Mikliš, Havlín, Tržický, Krejčí – Havel, Plodek, Hrníčko – Víšek, Prokeš, Dlouhý – Vlach, Bělohorský, Bittner – Hrabík, Volf, Janele.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.