22. 11. 2016 | Věra Novotná

Skončí i třetí vzájemné utkání Benátek s Kladnem prodloužením?

Startuje třetí čtvrtina aktuálního ročníku WSM ligy a v jejím prvním zápase se opět potkají hokejisté Benátek nad Jizerou a Rytířů Kladno. Obě dvě dosavadní utkání těchto celků muselo rozhodnout nastavení a obě vyzněla v neprospěch Benáteckých. Kladno se zatím drží na druhém místě tabulky. V prozatím posledním zápase se Rytíři střetli s Českými Budějovicemi, s nimiž si to rozdali o první místo. Jihočeši však Rytíře přehráli 4:1 a Kladno tak na svého rivala ztrácí tři body. Benátky mají šanci poskočit na 4. příčku před Jihlavu. Jak dopadne souboj celků z TOP5? Sledujte již ve středu 23. listopadu od 18 hodin prostřednictvím textové reportáže.

Posledních deset zápasů jako na houpačce

Ačkoliv Rytíři zatím plní svůj plán směřující k postupu do extraligy, posledních deset zápasů střídali výhry a prohry. Na ledě pražské Slavie prohrávali od 5. minuty 2:0 a to už se těžko dotahovalo. Nakonec si odvezli porážku 4:2. Kladenští poté přivítali před domácím kotlem Jihlavu, jíž, díky gólu v poslední dvacetiminutovce, porazili 2:1. Následoval výjezd na led Horácké Slavie Třebíč, kde Kladno zachránilo druhý bod v prodloužení (3:4). Větší radost a jasnější výsledek zaznamenalo v utkání s Mostem, který rozstřílelo na domácí půdě 7:1 a poradilo si také s Kadaní. Ta na Rytíře nestačila a doma podlehla 3:5. Třetí tři body v řadě přišly v zápase s Frýdkem-Místkem a i zde Rytíři zaznamenali vysokou výhru 6:2. Výherní šňůru Kladna uťal Slovan, který ubránil fotbalový výsledek 1:0, avšak v následném souboji s Přerovem Rytíři nezaváhali, a tři body za výhru 6:2 zůstaly doma. Na ledě Prostějova skončilo utkání nastaveným časem, v němž si Kladno připsalo druhý bod. V prozatím posledním kole došlo na přímý souboj o první místo v tabulce s Českými Budějovicemi. V zápase, jenž měl nádech retra, nepřipustili Jihočeši žádné drama a z ledu Rytířů odjížděli s výhrou 1:4.

Poslední zápas týmu Rytíři Kladno – 19. listopadu

Rytíři Kladno vs. ČEZ Motor České Budějovice 1:4 (0:1, 0:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 50. Ton (Drtina, Hořava) - 8. Chovan (Čermák, Pajič), 46. Chovan (Pavlin, Nouza), 54. Babka (Škoda, Kuchejda), 56. Chovan (Pavlin, Pajič).

Sestava týmu Kladna: Cikánek – Hořava, Drtina, Ptáček, Ulrych, Růžička, Kehar – Tenkrát, Burger, Machač – Tůma, Přikryl, Ton – Jánský, Zikmund, Strnad – Pekr, Cetkovský, Redlich.

Vzájemná utkání rozhodovalo nastavení

Hned 1. kolo otevírající aktuální ročník WSM ligy přivedlo Benátecké na led Kladna. Z kraje druhé třetiny prohrávali hokejisté Benátek již 2:0, ale díky střelám Jana Ordoše a Jana Víška srovnali krok a poslali zápas do prodloužení. V něm započali onu strašidelnou sérii devíti zápasů bez vyhraného nastavení a druhý bod tak zůstal na Kladně.

První vzájemné utkání – 7. září

Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou 3:2pp (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Jánský (Kehar, Přikryl), 22. Burger (Ton), 64. Tůma (Kehar, Ton) - 38. Ordoš (Víšek, Mikyska), 55. Víšek (Kolmann, Ordoš).

Sestava týmu Kladna: Hanuljak - Růžička, Kehar, Ulrych, Repe, Ptáček, Hořava - Ton, Burger, Tenkrát - Tůma, Zikmund, Pekr - Jánský, Přikryl, Strnad - Havlůj, Machač, Cetkovský.

Sestava týmu Benátek: Novotný - Kolmann, Havlín, Kočí, Mikliš, Pyrochta, Plutnar, Husa - Musil, Plodek, Hrníčko - Víšek, Mikyska, Ordoš - Ďurač, Volf, Musliu - Prokeš, Janele, Hrabík.

Šedesát minut nerozhodlo ani ve druhém vzájemném klání. Na gól se čekalo až do 33. minuty, kdy se trefil domácí Josef Mikyska. Poté ale přišel zachránce Kladna v podobě Petra Tenkráta. Ten nejprve ve třetí periodě srovnal a poté rozhodl v prodloužení.

Druhé vzájemné utkání – 12. října

HC Benátky nad Jizerou vs. Rytíři Kladno 1:2pp (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1. )

Branky a nahrávky: 33. Mikyska (Kočí, Zeleňák) – 50. Tenkrát (Hořava, Burger), 62. Tenkrát.

Sestava týmu Benátek: Tarkki – Havlín, Krejčí, Kočí, Mikliš, Zeleňák, Husa, Tržický – Vlach, Plodek, Hrníčko – Víšek, Mikyska, Dlouhý – Havel, Prokeš, Chlapík – Bělohorský, Volf, Bittner.

Sestava týmu Kladna: Cikánek - Hořava, Drtina, Repe, Matula, Ptáček, Ulrych, Růžička - Tenkrát, Burger, Machač - Jánský, Přikryl, Strnad – Tůma, Kubík, Ton – Cetkovský, Zikmund, Havlůj.

Statistické okénko

Ačkoliv se Kladno přetahuje o vedoucí příčku WSM ligy, jeho prvního zástupce v tabulkách kanadského bodování najdeme až na místě, jež uzavírá první desítku. Právě zde se usadil útočník Jiří Burger s dvaadvaceti body za šest branek a šestnáct asistencí.

Silnou stránkou Kladenských jsou jistě muži mezi třemi tyčemi. V TOP10 úspěšnosti zákroků se drží hned dva gólmani hájící kladenský dres. Na příčce páté najdeme Lukáše Cikánka, jenž nastoupil do branky Rytířů ve dvanácti případech a jeho úspěšnost se zastavila na 93,61%. O tři příčky níže je poté jeho kolega, Miroslav Hanuljak, jenž před startem letošní sezóny nahradil Lukáše Mensatora. Hanuljak má na svém kontě čtrnáct odehraných utkání s úspěšností zákroků 93,19%.

Co se týče týmových statistik, není možné o síle Rytířů pochybovat. Jsou třetím nejlepším týmem ve využití nabídnutých přesilových her. Z celkem 115 možností vstřelili 21 gólů (úspěšnost 18,26%). Při hře ve vlastním oslabení statistikám jasně dominují, ačkoliv průměrně hrají v oslabení 12 minut za zápas. S celkového počtu 124 oslabení dovolili soupeřům vstřelit pouze 12 branek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.