6. 12. 2016 | Věra Novotná

Benátky přivítají Trhače z Kadaně, kdo bude úspěšnější a nepřidá další prohraný zápas?

Souboj dvou z kopce jedoucích vlaků. I tak by se dal s nadsázkou nazvat nadcházející duel mezi týmy HC Benátky nad Jizerou a SK Trhači Kadaň. Benátečtí čekají na výhru již čtyři zápasy, Trhači jsou na tom ještě o zápas hůře. Středočeši zatím drží sedmou příčku, která zajišťuje před-kolo play-off, avšak pomýšlejí jistě výše. Kadaň najdeme ve spodním patře tabulky se 33 body. Na 10. místo zaručující i následující ročník WSM ligy ztrácí Trhači devět bodů. Jak souboj těchto dvou celků dopadne a komu se podaří zastavit sérii proher, sledujte prostřednictvím online reportáže, přímého přenosu nebo nejlépe přímo na stadionu! Úvodní hvizd zazní 7. prosince v 17:30.

V listopadu jako na houpačce

V listopadu zavítala Kadaň na led Havířova, odkud odjela s prohrou 1:2pp. Nedařilo se jí ani v domácím zápase s Kladnem, kterému podlehla 3:5 a nevyzrála ani na Slavii, kde vstřelila jedinou branku a odjela s výsledkem 1:3 ve svůj neprospěch. Následovaly však tři velmi povedené zápasy. Doma Trhači dokázali porazit favorizovanou Jihlavu 3:2 a na tento úspěch navázali i v Třebíči, z jejíhož stadionu odváželi tři body za výhru 4:1. V následujícím souboji dvou posledních celků tabulky, tedy Kadaně a Mostu, byli Trhači také úspěšní. Most přehráli 4:2.

V Litoměřicích se Kadani nedařilo a padla 0:4, následně odjela bojovat o body do Jihlavy a po výhře 2:1 ukázala, že na tohoto soupeře prostě umí. Tato výhra byla ale prozatím poslední, kterou si Kadaň připsala. Jízda z kopce začala domácím zápasem s Frýdkem-Místkem, jenž Trhačům sebral body za výhru 2:1. Další tři porážky přišly na výjezdním tripu, a to konkrétně na stadionech Ústí nad Labem (2:3pp), Přerova (1:2) a Prostějova (2:6). V prozatím posledním utkání nestačili Trhači na České Budějovice. Jihočeši odjížděli domů se třemi body a výhrou 3:0 v zádech.

Poslední zápas SK Trhači Kadaň – 5. prosince

SK Trhači Kadaň vs. ČEZ Motor České Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Nouza (Walker, Michal), 38. L. Květoň (Nouza, Žovinec), 50. Čermák (Walker, Nouza).

Sestava Kadaně: Dvořák – Trefný, Černý, Šimek, Tomeček, Havel, Šafář, Chalupa – Osmík, Kohout, Beránek – Kůs, Hejcman, Hlava – Šťovíček, Wágner, Slavíček – Chrpa, Zadražil, Vaněk.

Sestava Č. Budějovic: Kváča – Vráblík, Michal, Pavlin, Žovinec, Suchánek, Mazanec – Walker, Nouza, Čermák – Chovan, Pajič, Květoň – Šulek, Škoda, Babka – Točík, Rob, Guman.

Dosavadní vzájemná utkání

V aktuálním ročníku WSM ligy se tyto dva celky poprvé sešly na benáteckém stadionu v rámci 6. kola. Gólů padalo opravdu hodně, celkem jedenáct. Většinu z nich si připsali hráči Benátek nad Jizerou, kteří zvítězili vysoko 8:3. Rozhodla hlavně druhá dvacetiminutovka, v níž Benátečtí stanovili skóre na 8:1.

Ve druhém vzájemném zápase oplatili Trhači Benáteckým porážku. Ačkoliv Benátečtí vedli, Kadaň otočila vývoj zápasu na 3:1 a své vedení si pohlídala. I když se Středočeši zásluhou Jana Plodka dotáhli na rozdíl jedné branky, nedokázali vyrovnat. Naopak Trhači přidali ještě jeden přesný zásah a stanovili tak konečné skóre na 4:2.

Poslední vzájemný zápas – 29. října

SK Trhači Kadaň vs. HC Benátky nad Jizerou 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. L. Vrána (O. Beránek), 11. Chalupa (Hlava), 40. Račuk (Hejcman), 60. Hejcman – 6. D. Špaček, 43. Plodek (D. Špaček).

Sestava Kadaně: Král – Tejnor, J. Tomeček, Trefný, R. Černý, Chalupa, D. Šimek, Šafář – Šťovíček, Hejcman, Hlava – Chlouba, Kůs, O. Beránek – L. Vrána, Kohout, Wágner – Osmík, Vaněk, Račuk.

Sestava Benátek: Kváča – Zeleňák, Husa, Pyrochta, Kočí, Mikliš, Havlín, Krejčí, Holub – D. Špaček, Plodek, Ďurač – Bittner, Volf, A. Dlouhý – Janele, Chlapík, J. Havel.

Trhači jsou stále bez obránce Tejnora

Od 1. 11 je na marodce klubu zapsán obránce Dominik Tejnor, který si poranil kloub ruky. Trhači očekávají jeho návrat až v průběhu ledna roku 2017. Tejnor nastoupil k devatenácti zápasům a připsal si čtyři body (1+3).

Co se týká kanadského bodování, najdeme nejlepšího hráče Kadaně těsně za TOP10. Na jedenáctém místě se usadil Jaroslav Kůs s 24 body (3+21), za jedenadvacet asistencí patří Jaroslavu Kůsovi druhé místo mezi nejlepšími nahrávači ligy. Mezi obránci jsou poté nejvýše Robert Černý (11. místo, 3+9) a Jakub Trefný (12. místo, 3+9).

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!