7. 12. 2016 | Martina Nová

Jakub Husa: Dva góly? Hlavní je, že jsme vyhráli!

Utkání proti Kadani nebylo nijak snadnou záležitostí, jak Benátky, tak Trhači zaznamenali před středečním duelem sérii porážek a bylo jasné, že oba tábory budou chtít konečně uspět. Silnější ve velmi namáhavém souboji po fyzické i psychické stránce byli Benátečtí, kteří také díky dvěma trefám Jakuba Husy získali tři body do tabulky. Utkání zhodnotil právě mladý bek, který vstřelil gól již druhý zápas v řadě.

Jaké panují pocity po výhře nad Kadaní 4:2?

Pocity panují určitě dobré, protože jsme zápas zvládli. Před zápasem jsme věděli, že máme nějakou řadu proher, soupeř taky. Trochu jsme to měli v hlavách, ale řekli jsme si, že do toho dáme všechno, a povedlo se, umlátili jsme to.

Zápas byl hodně obtížný jak na fyzičku, tak i psychiku…

Je to tak. Kadaň hodně hrála do těla. Věděli jsme o tom, byli jsme připravení na jejich hru a máme důležité tři body.

Kde si myslíte, že byl zlom utkání? Co bylo klíčové, díky čemu jste brali tři body vy?

Využili jsme přesilovky, které nám šly, což bylo hodně důležité. V předešlých zápasech nám to trochu chybělo. Řekl bych, že byly klíčové hlavně přesilovky a dobře ubráněná oslabení. Výborně nás podržel Bláhič v bráně.

Koncem druhé třetiny jste přišli o Vojtěcha Zeleňáka kvůli zranění ramene, jak jste to následně zvládali v obraně?

Abych se přiznal, byl jsem zrovna na ledě a přímo ten souboj jsem neviděl. Ale určitě je to oslabení, výborný hráč, dříč a bude nám chybět.

Vstřelil jste Kadani dva góly, jak byste nejprve popsal trefu na 2:1?

Hráli jsme přesilovku, Kolmič dostal přihrávku na modrou. Byl jsem mezi kruhy, ukázal jsem se mu do ulice a krásnou nahrávkou mě našel v mezikruží. Zpracoval jsem si puk, z otočky jsem ho hodil na bránu a se štěstím to tam spadlo.

A jaká byla situace u vítězného gólu?

Měli jsme přesilovku 5 na 3, Kolmič mi zase krásně posunul puk, vystřelil jsem z voleje, trefil jsem gólmana do betonů, a pak jsem akorát viděl, že to tam spadlo. Kluci mi nakonec říkali, že to byl vlastňák, takže šťastné dva góly, ale hlavní je, že jsme vyhráli.

Nyní vás trápí početná marodka, hrajete s velmi omlazeným týmem. Do sestavy se dostávají noví mladí hráči, jak byste popsal aktuální stav týmu?

Určitě nám chybí Honzové Víšek a Plodek, což jsou výborní hráči, na kterých to tu stojí. Přišli mladí hráči, řekl bych, že se k tomu postavili dobře a plní svoji roli výborně a že je zastoupili.

S čím půjdete do dalšího zápasu, který vás čeká? V sobotu jedete až do dalekého Frýdku-Místku…

Čeká nás dlouhá cesta, musíme se dobře vyspat, připravit, potrénovat. Věřím, že když budeme bojovat jako proti Kadani, tak z Frýdku odvezeme tři body.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!