16. 12. 2016 | Věra Novotná

Poslední zápas před Štědrým dnem odehrají Benátečtí v Přerově

Třetí zápas na jednom z venkovních kluzišť čeká hokejisty Benátek nad Jizerou. Po tvrdém boji a vítězství v nastaveném čase na ledě Ústí nad Labem čeká Benátecké souboj na ledě týmu HC Zubr Přerov. V případě tříbodového vítězství se mohou Středočeši posunout na 5. příčku, právě tam, kde se nyní nachází jejich soupeř. Zubři v minulém kole zavítali na led Českých Budějovic, odkud odjeli s vysokou porážkou 0:8. Jak dopadne souboj mezi týmy na 5. a 6. místě, můžete sledovat prostřednictvím textového přenosu. Úvodní buly bude vhozeno 17. prosince v 17:00.

Osm zápasů, čtyři výhry a dvě nuly!

Třetí třetinu aktuální sezony započali sice Přerovští prohrou na ledě Třebíče (2:3), ale následně před domácím publikem, v souboji s Mostem, plně bodovali a co víc, brankář Horčička se blýskl čistým kontem a přispěl k výhře 4:0. Následovaly další dvě výhry v domácím prostředí. Nejdříve Zubři zvítězili 2:1 nad Kadaní a následně stejným poměrem přehráli Frýdek-Místek v prodloužení. Sezóna pokračovala venkovními souboji, v nichž se Přerovu již tolik nevedlo. V Ústí padl 2:3 po nájezdech a poté nestačil ani Litoměřice, odkud si odvezl porážku 2:4. Domácí publikum však Zubři nezklamali a nad Prostějovem zvítězili 5:0. Lví podíl na tom měl opět gólman Horčička, který je jedním ze dvou brankářů s nejvíce nulami. Na svém kontě má celkem čtyři. Také v prozatím posledním zápase, kdy se Přerov střetl s Českými Budějovicemi, svítila na konci zápasu u skóre nula. Tentokrát to však bylo na straně Zubrů, kteří nedokázali najít recept, kterým by dostali puk do branky Jihočechů.

Poslední zápas HC ZUBR Přerov – 14. prosince

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC ZUBR Přerov 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 7. Nouza (Fillman), 24. Pajič (Hřebejk, Květoň), 25. Šulek (Heřman, Mazanec), 29. Nouza (Čermák, Walker), 37. Nouza (Walker, Čermák), 49. Šulek (Heřman), 51. Nouza (Walker, Čermák), 55. Nouza (Walker, Pavlin).

Sestava Přerova: Horčička (41. Huf) – Chmelíř, Pala, Zbořil, Ferenc, Malina, Šnajnar, Horák, Vágner – Sikora, Sýkora, Procházka – Goiš, Popelka, Kovařík – Ižacký, Král, M. Kratochvíl – Fryšara, P. Kratochvíl.

V letošní sezoně Benátečtí na Přerov umí

V minulé sezoně měly tyto dva celky velmi vyrovnanou bilanci. Ze čtyř vzájemných utkání vyhrál každý z týmů jednou doma, jednou venku.

V aktuálním ročníku začal jejich mini-souboj na ledě Přerova a hosté si zde došli pro výhru 3:1. Rovněž v odvetném utkání, tentokrát u řeky Jizery, dopřáli Benátečtí svému soupeři jen jeden přesný zápas a připsali si i druhou výhru, tentokrát v poměru 4:1.

Poslední vzájemný zápas – 9. listopad

HC Benátky nad Jizerou vs. HC ZUBR Přerov 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 10. Víšek (J. Mikyska), 29. Chlapík, 48. A. Dlouhý (Hrníčko), 58. A. Dlouhý (Hrníčko, Plodek) – 54. Popelka (Šnajnar, Kovařík).

Sestava Benátek: Hosnedl – Mikliš, Kočí, Husa, Zeleňák, Pyrochta, Havlín, Holub, Kolmann – Hrníčko, Plodek, A. Dlouhý – Chlapík, J. Mikyska, Víšek – Da. Svoboda, Volf, Bittner – Ďurač, Hrabík, J. Havel.

Sestava Přerova: Horčička – Šnajnar, Chmelíř, Ferenc, M. Novotný, Pala, L. Vágner, Běhal, Zbořil – Dostálek, T. Sýkora, Sikora – Kovařík, Popelka, Goiš – M. Kratochvíl, Dvořák, Plášek – Ižacký, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Nejlepšími jsou Dostálek, Chmelíř a Horčička

Pokud se podíváme do kanadského bodování v rámci celé ligy, najdeme prvního Zubra na 22. pozici. Přesně na této příčce se drží Vlastimil Dostálek s 23 body (14+9). Stejný hráč je poté o dvě pozice výše mezi všemi útočníky a na sedmé pozici mezi střelci.

Pokud by soutěž skončila nyní, pomyslnou bramborovou medaili by mezi obránci dostal přerovský Lukáš Chmelíř. Chmelíř naskočil v aktuální sezóně k 34 zápasům, v nichž nasbíral prozatím 19 bodů (2+17). Těchto sedmnáct asistencí jej řadí na dvanácté místo mezi nahrávači.

Maskovaný muž ve službách Přerova, Luboš Horčička, je čtvrtým gólmanem, který strávil mezi třemi tyčemi nejvíce času, celkem 1 432 minut. V celkem pětadvaceti zápasech si připsal 696 zákroků a jeho procento úspěšnosti se zastavilo na čísle 93,8%. Horčička je, spolu s Jurajem Šimbochem (Frýdek-Místek), brankářem s nejvíce odchytanými čistými konty, jak již bylo řečeno výše.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.