29. 12. 2016 | Martina Nová

Poprat se? Přemýšlel jsem o tom hodně, přiznává Mikliš

Utkání proti prostějovským Jestřábům nabídlo celou řadu vyloučení. Jen v první třetině na každé straně přistály tři dvouminutové tresty, v druhém dějství se počet v benáteckém táboře zdvojnásobil, u Prostějova jich bylo pět. Nakonec byl poměr vyloučení 10:9. Co bylo důvodem vyhrocenosti utkání? „Určitě tady bylo víc lidí než obvykle, byla dobrá atmosféra a mohlo to mít vliv. Navíc šlo o souboj o tři body, které jsou hodně důležité pro oba týmy, takže určitě proto,“ objasňuje ONDŘEJ MIKLIŠ, který se podílel na součtu trestných minut Středočechů.

Úvodní dvacetiminutovka nabídla strhující podívanou, svižný hokej a řadu dohrávek do těla. Vyrovnanosti sil odpovídá i počat střel 7:9. „Myslím si, že první třetina nebyla vůbec špatná. Měli jsme nějaké šance, škoda jen, že jsme je nevyužili. Na začátek si myslím, že to nebylo špatný,“ potvrzuje Mikliš.

Závěrem první třetiny si vybojovali domácí dlouhou dvojnásobnou početní výhodu, jejíž velkou část si přenesli do třetiny následující. Žel pro benátecké příznivce gólem modrobílých neskončila, ba právě naopak v prostředním dějství Benátky dvakrát inkasovaly. Mohla mít vliv nevyužitá přesilovka na následné utlumení? „Nemyslím si, že bychom začali ztrácet, ale kdybychom ji proměnili, tak průběh zápasu je úplně jiný,“ připouští mladý bek.

V druhé dvacetiminutovce Benátečtí dovolili Jestřábům větší počet střel, než by si asi představovali. Prostějov dokázal ze svých 13 pokusů vykouzlit dva góly, v závěrečném dějství z dalších deseti střel přibyly další dva puky za zády Ondřeje Bláhy. „Neřekl bych, že by nás začali více přehrávat. Prostě takový byl vývoj zápasu, jednou to jde, jednou musíte do obrany. Podařilo se jim dát góly,“ poznamenává sklesle Mikliš.

Mezi 21. a 40. minutou se rozohnily největší vášně střetnutí na kluzišti. Ondřej Mikliš patří k benáteckým „mstitelům“, nicméně do rvačky se nakonec nepustil „Přemýšlel jsem o tom hodně, ale vím, že už mám jeden vyšší trest, tak jsem se radši trochu uklidnil,“ vysvětluje se šibalským pousmáním hráč s číslem 2, který se vrátil po delší odmlce zapříčiněné zraněním. Jak se cítil opět v herním režimu? „Fyzicky hodně špatně a doufám, že to bude časem lepší,“ věří Ondřej.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!