29. 12. 2016 | Věra Novotná

Benátky čeká poslední zápas v letošním roce! Na ledě Českých Budějovic to nebude lehké

Ještě než si podá ruku starý a nový rok, odehraje se v rámci WSM ligy 37. kolo. Benátecké hokejisty čeká cesta do Českých Budějovic. Středočeši se nyní trápí, v posledních dvou zápasech nenašli střelce a postupně se propadli na deváté místo tabulky. Jihočeši se naopak pevně usadili na vedoucí pozici. Na druhou Jihlavu mají náskok osmi bodů. Jak dopadne před-Silvestrovské utkání, sledujte tradičně prostřednictvím textového přenosu. Úvodní buly bude vhozeno 30. prosince v 17:30.

Budějovický Motor jede na plné obrátky

Z posledních osmi zápasů zaváhal Motor pouze dvakrát. Poprvé se tak stalo na ledě Třebíče, která si díky povedené druhé třetině vytvořila půdu pro vítězství 5:4. Následovala šňůra pěti zápasů, v nichž Motor ani jednou nezaváhal. Doma těsně porazil Most 3:2. V duelu na ledě Kadaně poté nedovolil soupeři ani jedinou branku a odvezl si tři body za vítězství 3:0. Tři branky dali také Jihočeši doma proti Frýdku-Místku, který podlehl lídrovi WSM ligy 1:3. Motor zvládl i těžké utkání na ledě Slovanu, kde bral plný počet bodů za těsnou výhru 3:2. V domácím zápase s Přerovem přišly hody pro fanoušky Budějovic. Jihočeši skórovali osmkrát a ani jednou neinkasovali. V utkání zářil nejproduktivnější hráč Motoru Tomáš Nouza, který vstřelil pět branek. V duelu z druhého kola proti Jihlavě, které bylo přesunuto na prosinec, však Jihočeši zaváhali a Jihlavští brali 2 body za výhru 3:2 v prodloužení. V prozatím posledním utkání však České Budějovice nezaváhaly, a v Litoměřicích si došly pro výhru 3:0.

Poslední zápas ČEZ Motor České Budějovice – 28. prosince

HC Stadion Litoměřice vs ČEZ Motor České Budějovice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 29. Nouza (Pavlin), 56. Chovan (Fillman, Čermák), 59. Pajič.

Sestava Českých Budějovic: Gába – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mazanec – Walker, Chovan, Čermák – Nouza, Pajič, Heřman – L. Květoň, Škoda, Hřebejk – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman.

Tváří v tvář

V aktuální sezóně mají oba celky za sebou dva vzájemné duely. Poprvé se týmy potkaly v rámci 11. kola, kdy Benátečtí zavítali na jih Čech. Utkání skončilo vítězstvím pro Budějovice konečným skóre 3:1. Jediným střelcem benáteckého kádru byl Jan Havel.

K odvetnému utkání došlo 14. listopadu a na stadionu v Benátkách nad Jizerou bylo k vidění prodloužení. Ačkoliv domácí vedli na začátku druhé třetiny 2:1, díky trefám Plodka a Víška, dokázal Michal Chovan vyrovnat. Miloslav Čermák poté rozhodl v nastavení o druhém bodu pro Jihočechy.

Poslední vzájemný zápas – 14. listopad

HC Benátky nad Jizerou vs. ČEZ Motor České Budějovice 2:3pp (2:1, 0:1, 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Víšek (J. Mikyska, Plodek), 17. Plodek (Víšek, Kolmann) – 6. L. Květoň (Šulek, Pajič), 40. Chovan (Čermák, Pavlin), 62. Čermák (Rob, Pýcha).

Sestava Benátek: F. Novotný – Pyrochta, Kočí, Mikliš, Holub, Kolmann, Husa, Havlín – A. Dlouhý, Plodek, Hrníčko – Chlapík, J. Mikyska, Víšek – Bittner, Prokeš, Volf – Ďurač, Da. Svoboda, J. Havel.

Sestava Českých Budějovic: Gába (Bláha) – Žovinec, Suchánek, Pýcha, Pavlin, Zíb, Vráblík, Mazanec – Čermák, Rob, Chovan – Heřman, Škoda, Nouza – L. Květoň, Pajič, Šulek – Doktor, Babka, Kuchejda.

Třikrát v TOP10 kanadského bodování

Díky vedoucí pozici Českých Budějovic v tabulce WSM ligy asi nikoho nepřekvapí, že se i hráči drží vysoko. Na stříbrné pozici je před koncem roku 2016 velmi těsno. Sešli se zde hned tři hráči se stejným počtem bodů. Dva z nich nosí hrdě na hrudi písmeno „M“. Jsou jimi Tomáš Nouza, kterého zdobí 17 branek a 16 asistencí a Miloslav Čermák, jenž má rovněž třiatřicet bodů, ale v opačném gardu (16+17). Symboliku trojek doplňuje třetí hráč se stejným počtem bodů – Roman Erat (SK Horácká Slavia Třebíč, 7+26).

Pokud se podíváme čistě do střeleckých statistik, najdeme rovněž tři zástupce Motoru v TOP10. Na první, potažmo třetí místo se "vystříleli" Tomáš Nouza (17 branek) a Miloslav Čermák (16 branek). Tuto dvojici poté doplňuje Michal Chovan se 13 brankami na místě osmém.

Motor je týmem, který své soupeře nešetří v obraně. Z celé ligy vyšle nejvíce střel za zápas. V průměru letí na každého protivníka necelých 40 střel za šedesát minut. Naopak soupeři si proti Jihočechům příliš nezastřílí. V porovnání s Budějovicemi vyšle každý soupeř o deset střel za zápas méně.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!