26. 1. 2017 | Věra Novotná

Nejmladší hráč Benátek se učí hlavně od Honzy Víška

Dnes vám představíme jednoho z nejmladších členů benáteckého áčka. Sedmnáctiletý útočník Ondřej Chrtek měl tuto sezonu velmi náročný program. Kromě deseti zápasů v benáteckém dresu stihl i 36 duelů za juniorské Tygry z Liberce. Mimo tento hokejový program má samozřejmě i školní povinnosti. Jak to vše stíhá, jak tráví volný čas, co říká na svůj první rok mezi muži a od koho se v kabině nejvíce učí? To vše a ještě něco navíc najdete na následujících řádcích.

V dřívějších letech oblékal Ondra nejen hokejovou výstroj. „Tak já jsem dlouho hrál hokej a fotbal, ale později jsem se musel rozhodnout pro jeden sport, protože obojí se časově zvládat nedalo. Hokej mě naplňoval více, tak jsem si vybral hokej,“ vysvětlil benjamínek benáteckého klubu, jehož vzorem je český útočník oblékající dres Bostonu. „Určitě David Krejčí. Vždycky se mi líbil jeho herní styl a šikovnost.“ Než se naplno rozhodl, že bude střílet branky, zkusil hrát i na opačné straně kluziště. „Párkrát jsem to v obraně zkusil, ale útočník mě bavil víc,“ připustil Ondra, jehož hokejové začátky přinesly i trnitou cestu. „Moje úplné začátky byly ve Vrchlabí. Do Liberce jsem se dostal až v 8. třídě, ale začátky v Liberci nebyly snadné, bydlel jsem tam sám a všechna zodpovědnost byla na mně, dlouho jsem si zvykal. Naštěstí se mnou bydleli skvělí kluci a ve všem mi pomáhali.“

Letos přišel další z klíčových momentů jeho kariéry – první rok mezi muži. „Přechod do vyšší soutěže je vždy náročný. Mužský hokej je ještě rychlejší a silovější než juniorský, pár zápasů jsem si zvykal, teď už se na ledě cítím skvěle.“ Ze začátku naskakoval rovněž do juniorských soutěží, díky tomu si v aktuálním ročníku připsal 48 zápasů. „V jednu chvíli to bylo opravdu náročné, protože jsem hrál jak za starší dorost, tak za juniorku, ale od té doby co jsem v kádru Benátek, tak absolvuji program pouze s nimi, protože to už by se asi časově, ani fyzicky zvládat nedalo.“ A jak se mu v novém působišti líbí? „V Benátkách se mi líbí moc. Skvělý tým, výborní fanoušci, nemám co vytknout.“ Momentálně naskakuje u Jizery v první formaci. „Hráli jsme proti Litoměřicím, byl jsem ze začátku zápasu hodně nervózní, ale kluci mi hrozně pomohli a nakonec jsme vyhráli, takže paráda,“ zavzpomínal na své pocity, když se tuto novinu dozvěděl. Rovněž od svých spoluhráčů se snaží mnohé přiučit. „Tak v kabině je spousta výborných hokejistů a kluků. Já se snažím učit hlavně od těch nejzkušenějších momentálně určitě od Jana Víška, se kterým jsem v lajně.“ A co konkrétně se od Honzy snaží okoukat? „Jak řešit určité situace. Hodně mi radí při zápasech a trénincích, ale není to jen on, všichni starší hráči se nám snaží radit a předávat zkušenosti, za což jsem hrozně rád,“ prozradil Chrtek, jenž si v zápase s Kadaní připsal svou první branku mezi muži.

Kromě hokejových povinností musí Ondra plnit i ty školní, které si plní na právní akademii. Momentálně dokončuje třetí ročník. Jak je těžké tyto dva světy skloubit? „To je jedna z nejnáročnějších věcí během sezony. Já se snažím chodit do školy před a samozřejmě po tréninku, což nejde, když je hrací den. Pak je to dopisování sešitů a písemek hodně náročné. Zvládat se to samozřejmě dá, ale chce to vůli a snahu.“ Když už najde chvíli, tráví čas se svými blízkými. „Toho volného času moc není, ale když už nějaký je, tak jedu za rodinou nebo se ho snažím vyplnit aktivitami, na které moc času nezbývá.“ Na otázku zda kino nebo kniha měl jasnou odpověď. „Raději kino. Nejraději mám komedie nebo horory.“ A co to bylo naposledy? „Naposledy jsem viděl díl ze seriálu Ballers, na který hodně koukám. Je to jeden z nejnovějších amerických seriálů.“ Pokud byste se chtěli rovněž na tento seriál podívat, přidává Ondra malý náhled do děje. „Je to o hráčích amerického fotbalu. Poukazuje na život sportovců a na nástrahy, se kterými se musí poprat. Hrozně mě ten seriál zaujal,“ uzavřel rozhovor benátecký benjamínek.

FOTO: Zdeněk Langšádl - PPNA.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.