28. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátky berou dva body za výhru v prodloužení!

46., sobota 28. 1. 2017
Benátky n.J. - Frýdek-Místek BEN - JFM

Velmi vyrovnaný boj přinesl zápas mezi Frýdkem-Místkem a Benátkami nad Jizerou, které se odehrálo v rámci dalšího kola WSM ligy. V rámci projektu „Legenda pomáhá“ oblékly oba celky dresy s podobiznou Ivana Hlinky. Jako první šli do vedení Benátečtí, ale hosté v závěru třetiny vyrovnali. Prostřední dějství neposunulo žádný z týmů blíže ke třem bodům a třetí třetina tak byla tou rozhodující. V ní Jan Víšek posunul znovu Benátecké ke třem bodům, ale hra v šesti vrátila hosty do hry. Do prodloužení poslal zápas Marek Růžička. O bonusovém bodu pro Benátky rozhodl Josef Mikyska.

Benátky n.J.: Halász – Mikliš, Kočí, Jandus, Kolmann, Plutnar, Havlín, Pastor – A. Dlouhý, J. Mikyska, Víšek – Hrníčko, Chrtek, D. Špaček – Černoch, Hrabík, Prokeš – Pospíšil, Volf, Bittner.
Frýdek-Místek: Šimboch - Adámek, Jank, D. Stránský, Štebih, Bartko, M. Jáchym, Zahradníček – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – O. Kovařčík, Rufer, M. Kovařčík – Franek, Jaroš, Klimša – Christov.
Branky a nahrávky: 15. Hrabík (Plutnar, Černoch), 47. Víšek (Pospíšil), 62. J. Mikyska (Pospíšil, Kolmann) – 20. Franek (Jaroš, Klimša), 60. Marek Růžička (Jank, Chmielewski). Rozhodčí: Würtherle – M. Jílek, Šperl. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 305. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Komentář

Úvodní pasáž přinesla svižný hokej. Puk neustále měnil svého majitele, a tak oba maskovaní muži museli být stále pozorní. Na jedné straně zkusili své štěstí Špaček s Mikyskou, Halász naopak musel hasit samostatný únik Klimši. Frýdeckomístečtí byli aktivnějším týmem, jehož aktivita vyústila ve dvě zakázaná uvolnění domácích. Přesto ale trojice Prokeš-Černoch-Hrabík dokázala zatopit před brankovištěm hostů. Následovaly přesilové hry v podání obou celků. V početní výhodě hostů pláchl do samostatné akce Hrníčko, jenž si ale se zakončením neporadil. Na rozdíl od hostů, domácí svou přesilovku využili. Čtyři sekundy před jejím vypršením doklepl Kryštof Hrabík do branky Plutnarovo nahození od modré čáry. Poslední minuty patřili hostům. Vzrůstající tlak přetavil ve vyrovnávací branku Tomáš Franek, jenž s přispěním horní tyčky dostal puk za Halásze.

Do druhé třetiny vlétli benátečtí hokejisté jako uragán. Před Šimbochem roztočili kolotoč, ale obránci Frýdku-Místku rychle zaplnili střelecký prostor. Z velkého tlaku uvolnil hosty až Franek, který pláchl obraně a řítil se sám na Halásze, ten však jeho nájezd zmařil. Produktivní trojice Prokeš-Černoch-Hrabík chtěla další body, ale Šimboch podržel svůj tým několika skvělými zákroky. Hosté mohli zvýšit svůj náskok po špatné rozehrávce Havlína, jenž přihrál přímo na hůl soupeře, ale i v tento moment byl Halász mezi třemi tyčemi pozorný. Stejně jako závěr první dvacetiminutovky, tak i závěr druhého dějství byl v režii hostů. Benátečtí byli dlouho zamčeni ve svém obranném pásmu, ale hostům chyběla střelba.

Benátkám patřil také úvod poslední třetiny. Mikyska zkoušel fintu s holí mezi nohama, ale brankář byl pozorný, následně jeho připravenost prověřil i Špaček naprosto nenápadnou střelou, kterou Šimboch našel na své hrudi. Na druhé straně zkoušel své štěstí Klimša, ale branku minul. Rovněž Franek se dostal k zakončení, ale Halász jeho střelu vytěsnil nad branku. Hosté mohli vést rovněž po střele Růžičky, kterou ale benátecký gólman našel v lapačce. Ve 47. minutě šly Benátky do vedení. Jan Víšek se obtočil okolo branky a zasunul puk ihned k levé tyčce. O rychlou odpověď se snažil opět Franek, ale Halász byl včas na svém místě. O dvě branky mohli vést Benátečtí po akci Pospíšila, ale Šimboch jeho samostatný únik zmařil. Pro hosty čas rychle ubíhal, střelci využívali všechny pozice a Halász se měl co ohánět. Při hře hostů v šesti přišlo mnoho šancí, gólově se ujala střela Marka Růžičky, která poslala zápas do prodloužení. V nastaveném času měli domácí výhodu jednoho muže v poli, kterou dokázali využít. O dvou bodech rozhodl Josef Mikyska.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Pro nás to jsou velmi důležité dva body. V závěru sezóny je každý bod dobrý. V první třetině nás hosté přečíslovali, byli aktivnější. Nehráli jsme to, co jsme chtěli. O přestávce jsme si to vyříkali a od druhé třetiny jsme byli aktivnějším týmem. Potvrdilo se to, co jsem říkal po předchozích zápasech. Zápasy mezi týmy, které bojují o play off se budou hrát do posledních chvil. Za dva body jsme šťastní.

Jiří Juřík (Frýdek-Místek): Byl to vyrovnaný zápas. V první třetině jsme byli lepší my, bohužel jsme neproměnili asi pět vyložených šancí. Druhá třetina byla vyrovnaná, v té třetí nás domácí přehráli. Těší nás, že jsme při power play alespoň vyrovnali. V prodloužení Benátky získaly druhý bod díky využité přesilové hře a velice pěkně trefené střele.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.