29. 1. 2017 | Věra Novotná

Benátky zavítají na led Ústí, skončí i čtvrtý vzájemný duel stejným výsledkem?

Základní část aktuálního ročníku WSM ligy spěje ke svému konci. 47. kolo zavede tým Benátek nad Jizerou na led celku HC Slovan Ústí nad Labem, který drží 6. pozici v tabulce, tedy poslední místo zaručující přímý postup do bojů play-off. Na dalších pozicích je to ale velmi vyrovnané. Mezi 7. a 11. místem, jenž posílá týmy do bojů o záchranu, je rozdíl tří bodů. Jak dopadne klání, které podle předchozích vzájemných duelů slibuje tuhý boj? To se dozvíme 30. ledna . Zápas startuje v 18:00 a vy můžete být v centru dění díky online přenosu.

Poslední výsledky soupeře? Kolísavé!

Rok 2016 ukončili Ústečtí výhrou před domácím publikem, když porazili Slavii 3:1. Nový rok nezačali nejlépe, neboť z ledu Jihlavy odjeli s prohrou 0:4. Severočeši ale nepovedený zápas hodili za hlavu a v následných třech zápasech vždy plně bodovali. Doma si poradili jak s Třebíčí (4:1), tak s Mostem. V severočeském derby zvítězili ústečtí hokejisté 5:2. Ze třetí výhry v řadě se radovali na ledě Kadaně, kde navíc nedovolili soupeři ani branku. Poté přišlo domácí utkání s Frýdkem-Místkem, které muselo rozhodnout až prodloužení. V něm byli úspěšnější domácí. Když ale přijely do Ústí Litoměřice, musel se domácí celek sklonit a skousnout porážku 0:5. Další tři body přistály na kontě Severočechů po zápase v Přerově, který vyhráli těsně 3:2. Poslední dvě kola přinesla dvě porážky. Prostějov zvítězil na ledě Lvů vysoko 6:1, a ani na jihu Čech se Ústeckým nedařilo. Českým Budějovicím podlehli 1:5.

Poslední zápas HC Slovan Ústí nad Labem

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slovan Ústí nad Labem 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 3. Fronk (Vlček, Fillman), 15. Čermák (Pavlin, Vak), 18. Chovan (Nouza), 42. Chovan (Mucha), 44. Vak (Pavlin, Pýcha) – 46. Macek (Kasík, Z. Doležal).

Sestava Ústí nad Labem: Volke – Husák, Vágner (C), Kasík (A), Macek, Zdvořáček, Málek – Dalecký, Roubík (A), Gengel – Doležal, Vrdlovec, Merta – Moučka, Kusý, Navarra – Markulinec, Komárek.

Nejlepší útočník Doležal, obranu táhne Vágner

Ještě než se podíváme na tahouny ústeckého kádru, zastavme se v brankovišti, kde najdeme nejvytíženějšího brankáře WSM ligy. Je jím Jakub Soukup se 34 zápasy a celkovým časem 2 075 minut. V čem Soukup naprosto ovládá statistiky brankářů, to je počet trestných minut. Celkem jich u jeho jména najdeme dvacet. Na druhé straně ale dokáže vytvořit i gólovou šanci, v aktuálním ročníku má již dvě asistence.

V TOP10 kanadského bodování najdeme ústeckého zástupce na sedmém místě. Zdeněk Doležal vede se 37 body (17+20) také klubové statistiky. Daří se mu i nyní, v posledních pěti zápasech zaznamenal pět bodů (3+2). O sedm bodů za ním se poté drží nejlepší nahrávač týmu Daniel Vrdlovec a Jaroslav Roubík.

Ústí přivádí nové posily

Obranné řady vyztuží Dominik Málek, jenž přišel do Slovanu z Litoměřic. Mezi kališníky odehrál pět zápasů, bod si v těchto duelech nepřipsal. Mezi útočníky přibyl Denis Kusý, jehož Ústí získalo na střídavé starty z extraligových Pardubic.

Nejčerstvější posilou je útočník z Prostějova, Patrik Moskal, který se dohodl s klubem na hostování do konce sezony.

Tváří v tvář

Duely mezi Benátkami a Ústím jsou vždy bojem do posledních chvil. Všechny tři dosavadní klání rozhodla nastavená doba. První dva zápasy na ledě Benátek skončily radostněji pro Ústí, které oba vyhrálo 4:3. Poprvé na samostatné nájezdy, podruhé v prodloužení. Následně se boje přesunuly na sever Čech, kde se již Benátečtí radovali. Rovněž třetí vzájemné měření sil skončilo v prodloužení, a opět výsledkem 4:3 pro vítězný tým.

Poslední vzájemný zápas – 14. prosinec

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou 4:3pp (1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Melka (Roubík, Bernad), 26. Melka (Roubík, M. Vágner), 44. Vl. Brož (Z. Doležal, Vrdlovec) – 20. Víšek (Pyrochta, Ordoš), 23. Orsava (Pospíšil), 23. Víšek (Havel), 64. Orsava (Pospíšil).

Sestava Ústí nad Labem: Volke – Bernad, M. Vágner, Kasík, Vl. Brož, Husák, Zajíc, Přindiš – Melka, Roubík, Poulíček – Z. Doležal, Vrdlovec, D. Merta – Moučka, Gengel, Macek – Markulinec, Komárek, Navarra.

Sestava Benátek: F. Novotný – Pyrochta, Husa, Havlín, Kolmann, Kočí, Pastor – Víšek, Vrbata, Ordoš – A. Dlouhý, Hrabík, Hrníčko – Orsava, Volf, Pospíšil – J. Havel, Janele, Prokeš.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!