5. 2. 2017 | Věra Novotná

Benátky naposledy změří síly se Zubry, ve hře jsou velmi cenné body

Naposledy v aktuálním ročníku se střetnou Benátky nad Jizerou a tým HC ZUBR Přerov. Oba celky mají shodně 67 bodů, od propasti bojů o udržení je dělí body tři. Poslední zápasy přinesly pro oba nadcházející soupeře různé scénáře. Benátečtí z Prostějova body neodvezli a prohráli 2:3, Přerov si naproti tomu poradil s Havířovem 3:1. Kdo si v dohrávce 48. kola bodově přilepší? To se dozvíme 6. února. Zápas začíná v 17:30. Pro ty, kteří nemohou být osobně na stadionu, je připravena textová reportáž a jako tradičně i živý video-přenos.

Zubři jsou v krizi

Třináct zápasů a pouze jedenáct bodů z devětatřiceti možných. Taková je bilance Přerova. Všechno začalo 28. prosince, kdy na ledě Havířova přišla prohra 1:4. Následoval domácí neúspěch s Kladnem (1:3) a dva venkovní zápasy, v nichž Zubři dospěli ke dvěma bodům. Nájezdy rozhodovaly jak na půdě Slavie, tak v Jihlavě. V Třebíči poté nepřišel ani bod a Přerov odjížděl s porážkou 2:4. Šedesát minut nestačilo ani při zápasech v Kadani a Mostě, a i zde druhý bonusový bod Zubrům utekl. Náladu si Zubři nezvedli ani ve Frýdku-Místku, ten na domácím ledě vyhrál 7:4. Návrat na domácí kluziště prohlubující se krizi nezastavil. Ústí nad Labem obralo Zubry o všechny tři body za výhru 3:2 a Litoměřice odvážely body dva. Světlé chvilky přinesl duel na ledě Prostějova, kde si Zubři konečně připsaly tři body do tabulky. Na výhru 5:3 mohli navázat doma, ale stál před nimi těžký úkol v podobě lídra soutěže z Českých Budějovic, jemuž podlehli 1:3. V prozatím posledním kole ale domácí zaváhání napravili a před vlastními fanoušky přemohli Havířov 3:1.

Poslední zápas HC ZUBR Přerov

HC ZUBR Přerov vs. AZ Havířov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 16. Pšurný (Procházka, Sýkora), 47. Kovařík (Dvořák, Goiš), 50. Sikora (M. Kratochvíl, Plášek) – 17. Štumpf (Haas, Krisl).

Sestava Přerova: Horčička – Novotný, Ferenc, Chmelíř, Malina, Vágner, Pala – Plášek, Berger, Sikora – Procházka, Sýkora, Pšurný – Goiš, Dvořák, Kovařík – Ižacký, M. Kratochvíl, Petelin.

Změny v týmu

Dvaadvacetiletý forvard Vlastimil Dostálek odchází do Českých Budějovic. V dresu přerovských Zubrů odehrál jednatřicet zápasů, v nichž nasbíral šestadvacet bodů (15+11). Odchází také obránce Jakub Grof, jenž kvůli zranění kotníku naskočil pouze v devíti utkáních. Zbytek sezony ho čeká v Německu, kde bude hájit barvy druholigového Freiburgu. Přerov s ním do příštího ročníku WSM ligy počítá, jak potvrdil sportovní manažer klubu. „Je to náš hráč a pevně věříme, že zahraniční angažmá mu pomůže a do nové sezóny se bude hlásit v MEO Aréně do přípravy. Nyní intenzivně hledáme náhradu,“ řekl sportovní manažer Pavel Hanák.

Po dohodě se Zlínem byl uvolněn na střídavé starty Daniel Gazda. Devatenáctiletý obránce naskakoval hlavně za zlínskou juniorku, kde odehrál třiatřicet duelů a připsal si dvaadvacet bodů (10+12). Rovněž zapsal šest startů za extraligový Zlín, kde ale na svůj premiérový bod čeká. Dobrou zprávou pro Přerov je ta, že se vrací útočník Roman Pšurný, který chyběl mužstvu od října. Znovu naskočil až do 43. kola a hned předvedl, že se vrací v plné síle. Připsal si dvě branky a v dalších kolech přidal ještě tři asistence. Bude tento útočník spasitelem přerovských Zubrů?

Přerov nezahálel ani poslední přestupový den. Jednou z nejčerstvějších posil je slovinský útočník Luka Petelin, kterého jste minulou sezonu mohli vidět v týmu SK Horácká Slavia Třebíč, v jejímž dresu odehrál osm utkání. V aktuálním ročníku působil především v nižších švédských soutěžích. Spolu s ním přichází jeho krajan Rok Macuh, jenž hájí dres juniorky Olomouce (31 zápasů, 18 bodů) a byly mu uděleny střídavé starty.

Vzájemné zápasy

Úvodní dva duely vyzněly jasně pro celek Benátek nad Jizerou. V obou případech, jak doma, tak na ledě Přerova, dovolili Zubrům pouze jedinou branku a zaznamenali výsledky 3:1 a 4:1. Druhý domácí duel, třetí vzájemný, si již Přerovští pohlídali a zvítězili 2:0.

Poslední vzájemný zápas – 17. prosinec

HC ZUBR Přerov vs. HC Benátky nad Jizerou 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky:14. T. Sýkora (Š. Kratochvíl), 32. Popelka (T. Sýkora, Grof).

Sestava Přerova: Horčička – Chmelíř, Pala, Horák, Ferenc, Zbořil, Malina, Šnajnar, Grof – Horký, Š. Kratochvíl, T. Sýkora – Popelka, Goiš, Sikora – Kovařík, Ižacký, Berger – M. Kratochvíl, Tadeáš Král, Kratochvíl.

Sestava Benátek: Bláha – Kočí, Pastor, Pyrochta, Husa, Kolmann, Havlín, Bednář – Víšek, J. Mikyska, Černoch – J. Havel, Prokeš, A. Dlouhý – Janele, Hrabík, Wiencek – Ďurač.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.