7. 2. 2017 | Věra Novotná

Benátky směřují za předkolem, oberou o další body lídra tabulky z Českých Budějovic?

Závěr sezony se kvapem blíží. Benátecké hokejisty čekají poslední tři utkání na domácí půdě a bude rozhodnuto. Ve středu zavítá na benátecký led lídr tabulky ČEZ Motor České Budějovice. Jihočeši v posledních dvou zápasech zaváhali a brali bod pouze za remízu v základní hrací době. Dnes je čeká ještě dohrávka s Prostějovem, který dokázal Jihočechy obrat o body minulý týden. Budějovicím se na čele tabulky tenčí náskok, Benátečtí naopak jasně vykročili do bojů o play-off. Jak dopadne atraktivní duel 50. kola WSM ligy sledujte zítra 8. února . K dispozici bude, jako již tradičně, textová reportáž a živý video-přenos. Úvodní hvizd zazní v 17:30.

Českobudějovický motor jde jasně za svým cílem

Před začátkem aktuálního ročníku WSM ligy byl celek Českých Budějovic jasně pasován mezi kandidáty na postup do české nejvyšší hokejové soutěže. Plán plnili Jihočeši na jedničku s hvězdičkou, v domácí aréně byli dlouho neporaženi a dařilo se jim i venku. Do konce roku 2016 je o body z domácího prostředí dokázala obrat pouze Jihlava, která si jednou odvezla všechny body, ve druhém případě body dva za výhru v prodloužení. V novém roce již začaly porážky přibývat. Ačkoliv první utkání roku 2017 českobudějovičtí hokejisté na ledě Havířova zvládli a vybojovali výhru 2:1, doma nezdolali Rytíře z Kladna a padli stejným výsledkem. Zaváhání před domácími fanoušky napravili hned následným zápasem, v němž si s pražskou Slavií poradili 5:1. Následující dvě kola přinesla dvě prohry v nastaveném čase. Jihočeši padli 1:2 jak na ledě Jihlavy, tak doma v souboji s Třebíčí. S celky ze spodních pater tabulky si ale Budějovice poradily. Most přehrály 5:2, a Kadaň odjela z jihu Čech s prohrou 0:2. Posledních pět kol přineslo porážku 0:5 od Frýdku-Místku, prohru na nájezdy s Prostějovem, a neúspěch 4:5 v prodloužení s Litoměřicemi. Dnes v 17:00 čekala Jihočechy dohrávka 35. kola, v níž znovu přivítali Prostějov. České Budějovice dohrávku zvládly lépe a odvezly si tři body.

Poslední zápas ČEZ Motor České Budějovice

LHK Jestřábi Prostějov vs. ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. L. Krejčík (Matuš), 54. Venkrbec (Martin Novák) – 29. Škoda (Babka, Fillman), 43. Pavlin (Vlček), 46. Walker (Rob, Čermák).

Sestava Č. Budějovic: Kváča – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha – Walker, Rob, Čermák (A) – Nouza (A), Vak, Heřman – Hřebejk, Škoda, Vlček – Fronk, Babka, Žovinec.

Statistické okénko (Před dohrávkou 35. kola)

Na sedmém místě kanadského bodování ligy najdeme Tomáše Nouzu, jehož zdobí 40 bodů za 19 branek a 21 asistencí. Je nejlépe střílejícím hráčem Motoru a jeho devatenáct gólů jej řadí na třetí místo ligových tabulek mezi snajpry. Ve statistikách nejlépe skórujících hráčů najdeme v TOP10 ještě Miloslava Čermáka, který má na svém kontě sedmnáct vstřelených branek.

Nejlépe nahrávajícím hokejistou v dresu Motoru je obránce Žiga Pavlín, ten v rámci celkových statistik ligy figuruje na osmém místě mezi nejlépe asistujícími hráči. Již v šestadvaceti případech byla jeho nahrávka tou gólovou. Tento počet asistencí, spolu s devatenácti brankami jej vyhoupl na druhou příčku kanadského bodování mezi obránci.

Jihočeské hokejisty najdeme na předních pozicích i v méně lichotivých statistikách. Co se týká hráčů s nejvyšším počtem trestných minut, usadili se na předních pozicích hned dva. Druhým nejtrestanějším hráčem ligy je Martin Heřman, který si na trestné lavici odseděl již hodinu a půl. Na sedmé příčce je poté Martin Mazanec se 72 trestnými minutami.

Sympaťák WSM ligy, i další posily

Zástupce Českých Budějovic získal 1. místo v anketě Sympaťák WSM ligy. S konečným počtem 1 148 hlasů jasně zvítězil Mitchell Fillman. Šestadvacetiletý obrácne si v sedmadvaceti zápasech připsal deset bodů (2+8).

Ačkoliv zatím drží první příčku a brousí si zuby na vítězství v aktuálním ročníku WSM ligy, nezahálejí Budějovice s posílením kádru. Před přestupovou uzávěrkou přišel na jih Čech Vlastimil Dostálek, který tak svlékl dres Přerova, kde si připsal 26 bodů v 31 zápasech. Za Motor dosud nastoupil ke čtyřem kláním, na premiérový bod zatím ještě čeká.

*Statistiky Českých Budějovic před dohrávkou 35. kola

Zaskočí Benátečtí lídra v posledním vzájemném duelu?

Úvodní střetnutí proběhlo v rámci 11. kola, na jihu Čech si domácí vše pohlídali a Benátečtí odjeli s porážkou 1:3, v odvetném utkání u řeky Jizery si na rozuzlení bodového přídělu museli diváci počkat až do prodloužení. I zde putoval druhý bonusový bod do Českých Budějovic. Prozatím poslední vzájemné klání odehráli celky Benátek a Budějovic den před Silvestrem. Jihočeši opět nezaváhali, a stejně jako v jedenáctém kole zvítězili 3:1.

Poslední vzájemný zápas – 30. prosinec

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Benátky nad Jizerou 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Šulek (Žovinec), 15. Suchánek (Walker, Čermák), 23. Škoda (Vráblík, Suchánek) – 24. Mikliš (Plodek, Dlouhý).

Sestava Č. Budějovic: Gába – Fillman, Žovinec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Mucha – Walker, Chovan, Čermák – Nouza, Pajič, Heřman – Květoň, Škoda, Hřebejk – Šulek, Babka, Kuchejda – Guman.

Sestava Benátek: Bláha – Bednář, Kočí, Mikliš, Tržický – Dlouhý, Plodek, Bittner – Bělohorský, Mikyska, Víšek – Prokeš, Chrtek, Janele – Chlum, Svoboda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!