20. 2. 2017 | Martin Stebel, Věra Novotná

V domácím prostředí zvítězil Frýdek vysoko 7:1 a ujal se vedení 2:1 na zápasy

PK3, pondělí 20. 2. 2017
Frýdek-Místek - Benátky n.J. JFM - BEN
Stejně jako v předchozích dvou zápasech šli domácí do rychlého vedení. V závěru úvodního dějství si vybudovali náskok o dvě branky poté, co Cienciala využil přesilovou hru. Ve druhé dvacetiminutovce odskočili Frýdecko-Místečtí už na rozdíl čtyř branek, když potrestali dvě vyloučení hostů. Trestů dnes bylo opravdu hodně, celkový počet vyloučení se zastavil na číslech 11:17 a právě hra v početní výhodě rozhodla. Ve třetí třetině přidali domácí ještě tři branky a první utkání na domácí půdě ovládli jasně v poměru 7:1. Jediným střelcem Benátek byl Adam Dlouhý.
Frýdek-Místek: L. Daneček – Adámek, Kania, Michal Roman, Štebih (A), Bartko, D. Stránský, Haman – Marek Růžička, Pechanec, Chmielewski – Cienciala (A), Jašek, M. Kovařčík – Klimša (C), O. Kovařčík, Miloš Roman – Franek, Jaroš, Rufer – Lacka.
Benátky n.J.: Stejskal (41. Hosnedl) – Husa, Mikliš, Jandus, Kolmann (A), Plutnar, Havlín, Jan Bednář – Víšek (C), Plodek, A. Dlouhý – Hrabík, Chrtek, Bělohorský – Hrníčko, Prokeš, Bittner – Wiencek, Janele, J. Havel.
Branky a nahrávky: 3. Rufer (Adámek, Kania), 15. Cienciala (Jašek, O. Kovařčík), 36. Cienciala (M. Kovařčík, Jašek), 40. Marek Růžička (Chmielewski), 46. Miloš Roman (Adámek, Klimša), 47. Marek Růžička, 53. Marek Růžička (Chmielewski, Adámek) – 51. A. Dlouhý (Víšek, Havlín). Rozhodčí: Kubičík, Obadal – Lukš, Hanzlík. Vyloučení: 11:17, navíc Jašek 10 min + do konce utkání (FRM). Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1778. Střely na branku: 38:25. Průběh utkání: 0:0, 6:0, 6:1, 7:1.

Komentář

Třetí měření sil série předkola mezi Slezanem a Benátkami odstartovalo výraznou převahou domácího celku. Prudká rána Lukáše Jaška ještě nebyla přesná, ale chvíli poté už Polárka naplno explodovala radosti. V polovině třetí minuty benátecký brankář Stejskal neměl šanci reagovat na šikovnou teč Adama Rufera po ráně Mariana Adámka od modré - 1:0!

Po úvodním šoku se hosté poměrně rychle otřepali a zlepšili herní projev. Nadějná byla například možnost Kryštofa Hrabíka, který se ocitl zcela sám před Danečkem, ale nezachoval chladnou hlavu a minul. V polovině úvodní periody se prezentoval krásnou sólo akci Antonín Pechanec, jenže ve finální fázi nebyl přesný.

Na konci patnácté minuty už to bylo 2:0. Lukáš Jašek ideálním pasem oslovil na pravém kruhu stojícího Davida Ciencialu, jehož prudký projektil si našel cestu do Stejskalovy sítě. Těsně před koncem úvodní části ještě mohl skórovat v početní výhodě Chmielewski, ovšem po kombinační akci nedokázal trefit poloodkrytou branku.

I začátkem prostřední třetiny byla aktivita na hokejkách mužstva z haly Polárka. Středočeši se k zakončení dostávali velice sporadicky, tempo hry jasně diktovali domácí. Třetí trefa Frýdku přišla v přesilovce v minutě s číslem 36. Stejskala pokořil střelou mezi betony po velké skrumáži David Cienciala.

Aby špatných zpráv pro hosty nebylo dost, těsně před odchodem do šaten inkasovali počtvrté. V další přesilovce se ujala blesková spolupráce mezi Chmielewskim a Markem Růžičkou. Druhý jmenovaný se ocitl před Stejskalem zcela sám a neměl problém zvednout puk do branky.

Do třetí periody se šlo za rozhodnutého stavu, nicméně Slezané i nadále měli obrovskou chuť útočit. Nejprve se prosadil slovenský mladíček Miloš Roman, který důsledně sledoval kotouč a z bekhendu jej vrátil do benátecké sítě, ve které Stejskala nahradil Hosnedl - 5:0.

Začátkem 47. minuty se v samostatném úniku zjevil Marek Růžička a střelou pod vyrážečku bezpečně zvýšil už na 6:0. Benátky se zmohly alespoň na kosmetickou úpravu nelichotivého výsledku. Deset minut před koncem utekl domácí defenzivě Adam Dlouhý, který střelou zápěstím k tyči poprvé a naposledy překonal jinak spolehlivého Lukáše Danečka. Definitivní podobu výsledku dal po pěkné souhře s Aronem Chmielewskim Marek Růžička, jenž završil hattrick v 53. minutě. Mladý útočník tímto způsobem zhodnotil dvojnásobnou přesilovku.

Ohlasy trenérů

Marek Malík (HC Frýdek-Místek): "Kluci podali výborný výkon, dnes nás zdobila příkladná bojovnost. Chci vyzvednout fakt, že kluci se umí postavit jeden za druhého, Benátky jsou totiž mužstvem, které dohrává souboje, někdy až na hraně únosnosti. K vidění byl typický zápas play-off, nechybělo nasazení a vysoké tempo. V úterý čekám trochu jiný zápas, Benátky určitě neprodají svou kůži lacino. Musíme od první minuty podat soustředěný výkon, který musí být podpořený odvahou a osobní statečnosti, jak tomu bylo během dneška."

Antonín Nečas (Benátky nad Jizerou): Tohle utkání se nám vůbec nevyvedlo. Chtěli jsme hrát aktivně, avšak měli jsme spoustu vyloučených. Navíc jsme inkasovali velmi rychlé góly. Během utkání jsme vyměnili gólmany, aby si Jirka Stejskal odpočinul. V play off ale prostě podobná utkání jsou. Výsledek není až tak důležitý, jedná se o "pouze" jednu prohru.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.