6. 4. 2017 | Věra Novotná

Extraligové jistoty

V dalším díle Kroniky benátecké sezony, tentokráte s číslem pět, se podíváme opět do brankoviště. Tři tyče během uplynulé sezony hájili liberecký Roman Will a sparťanský Filip Novotný. Oba přišli do Benátek z jediného důvodu, aby se připravili na svou štaci v nejvyšší české soutěži a nutno dodat, že jsou oba jistotou mezi třemi tyčemi. Pojďte se podívat, jak se jim u řeky Jizery dařilo.

Plzeňský odchovanec Roman Will odchytal za Benátky pět utkání s negativní bilancí dvou vítězství a tří porážek. I přes tuto nelichotivou skutečnost ale ukázal svůj velký potenciál a podržel Středočechy nejedním skvělým zákrokem. Své krátké benátecké působení vyšperkoval Will i jedním čistým kontem, vzpomenete si, kdy to bylo?

Stalo se tak v zápase na ledě pražské Slavie, kam zavítali Benátečtí v rámci 15. kola a kdy benátečtí útočníci dokázali pokořit pražského gólmana Frodla třemi brankami. Po skončení duelu vyzdvihl Romanův výkon i trenér Slavie, Jan Srdínko. „Těžko klukům něco vytknout. Myslím, že jsme podali výborný výkon a chyběly tomu jen góly. Při vší úctě k soupeři se dá říct, že jsme svedli největší boj s brankářem Willem.“. Sám Will ale svou nulu přičetl hlavně týmové práci. „Určitě to povzbudí, ale není to jenom moje zásluha. Je to zásluha celého týmu a výhra je ohromně důležitá. Ta nula už je pouze třešnička na dortu,“ řekl v rozhovoru pro benátecký web.

V Tipsport extralize vévodil Will statistikám po základní části soutěže. První příčku obsadil jak v úspěšnosti zákroků (93,47%), tak v počtu čistých kont, kterých měl ve svých statistikách hned sedm. O toto prvenství se rozdělil s brankářem Třince, Šimonem Hrubcem. Na svou neprůstřelnost navázal Roman i v play-off. Ve čtvrtém zápase série vynulovat střelce Plzně a pomohl svému týmu zvýšit náskok v sérii na 3:1. Nyní se Roman Will připravuje na další vyřazovací boje, v nichž se Liberec střetne s Chomutovem.

Filip Novotný přišel do Benátek z pražské Sparty a byl to právě on, kdo v benáteckém brankovišti odstartoval uplynulý ročník WSM ligy. Úvodní duel sehráli Benátečtí na ledě Kladna, kdy se statečně drželi a padli v nastaveném čase 2:3. V dresu s benáteckým znakem na hrudi odehrál Novotný čtrnáct duelů, čímž byl pasován na nejvytěžovanějšího brankáře středočeského týmu. Lze také říci, že byl nejlepším benáteckým brankářem, co se úspěšnosti zákroků týká. Jeho čísla 93,09% předstihl jen Lukáš Hosnedl, který však nastoupil k jednomu jedinému utkání.

Filip si rovněž z Benátek neodnesl pozitivní bilanci, celkově se jeho čísla zastavila na 5 výhrách a 9 porážkách, ale ani on se za své předvedené výkony rozhodně stydět nemusí. I Novotného statistiky hlásí čisté konto, které přišlo v 18. kole, kdy na led Benátek zavítal Most. V tu dobu měli Benátečtí nelichotivou bilanci šesti proher v prodloužení, a ani tentokrát ji ještě nezlomili. Fanoušci museli čekat na první branku až právě do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější severočeští hokejisté. Novotný sám po zápase řekl, že podobné zápasy často nezažil. „Byl to zápas bez gólů, bohužel, někdy se stává. Musím říct, že je to snad podruhé v životě, co jsem hrál podobný zápas.“

Stejnou porci zápasů jako v Benátkách, odehrál i v kádru pražské Sparty. Sečteno, podtrženo, zápasová bilance je pozitivní (8 výher, 6 porážek). Rovněž v dresu s S na hrudi se Novotný dočkal čistého konta. V domácím zápase proti Mladé Boleslavi nepustil jedinou střelu, jeho spoluhráči v útoku naopak mířili přesně hned devětkrát. Na rozdíl od Willa má již Novotný volno poté, kdy Sparta nezvládla své čtvrtfinále proti Kometě Brno.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!