19. 8. 2017 | Věra Novotná

Benátečtí v Rakousku vítězí i ve druhém utkání, EVZ Academy porazili 5:3

přát., sobota 19. 8. 2017
Benátky n.J. - Zug II BEN - EVZ

Také druhé utkání v rámci rakouského turnaje začalo pro hokejisty Benátek nad Jizerou povedeným vstupem. Vedení se ujali hned v prvních minutách zápasu a svůj náskok udrželi i po několika vlastních oslabeních, za což jim byla odměnou druhá branka v síti brankáře Badera. V navyšování náskoku pokračovali Benátečtí i v prostředním dějství a i díky skvělému výkonu brankáře Stezky nedovolili soupeři dohnat ztrátu. Třetí třetina přinesla hned čtyři branky, Švýcaři se dvakrát dostali na dostřel jediné branky, avšak Benátečtí si druhé vítězství nenechali vzít a slaví výhru 5:3.

Benátky n.J.: Stezka – Husa, Kolmann, Havlín, Bednář, Kunst, Maier, Turský – Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Psota, Veselý, Špaček – Nestrašil, Šír, Jeník – Wiencek, Bittner, Průžek.
Zug II: Bader – Elsener, Steiner, C. Lanz, Maurer, Wüthrich, Brantschen,Oejdemark,Hermkes – Volejnicek, Habertisch, Haussener – Schleiss,Leuenberger, Döpfner – Lust, Oehen, Langenegger – Rondahl, J. Lanz, Zehnder.
Branky a nahrávky: 5. Psota (Husa), 16. Havlín (Špaček, Veselý), 22. Maier (Špaček, Psota), 54. Chrtek (Kolmann), 60. Veselý - 26. Habertich (Haussener, Rondahl), 46. Rondahl (Habertich, Haussener), 60. Rondahl (Habertich). Rozhodčí: Kellner, Walluschnig - Sporer, Verworner. Vyloučení: 15:11, navíc Stezka (BEN) 10 minut OT, Wiencek (BEN) 10 minut OT, Dlouhý (BEN) 10 minut OT, Chrtek (BEN) 10 minut OT, Špaček (BEN) 5 minut a do konce zápasu - Maurer (EVZ) 10 minut OT, J. Lanz (EVZ) 5 minut a do konce zápasu. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 20. Střely na branku: 24:41.

Komentář

Oproti Landshutu měli Benátečtí ve druhém zápase rakouského turnaje mnohem aktivnějšího soupeře. Akademie švýcarského Zugu však nedokázala využít hned několika přesilových her, z nichž dvě byly dvojnásobné. Středočeši se ujali vedení v 5. minutě. Střelu Jakuba Husy sice Bader vyrazil, ale puk se dostal na hůl Matěje Psoty, jenž se z dorážky nemýlil. Následovalo hned několik dlouhých chvil v oslabení, avšak ani jednu příležitost nedokázali hráči Zugu využít. Benátečtí naproti tomu navýšili skóre čtyři minuty před koncem první třetiny. Na modré čáře napřáhl a vypálil Tomáš Havlín, po jehož střele se puk zastavil až o síť švýcarské branky.

Hned z kraje druhé třetiny navýšili svěřenci trenéra Kudrny svůj náskok využitím další přesilové hry. Špaček hledal někoho ze svých spoluhráčů před brankou, avšak puk se šťastně otřel o brusle Patrika Maiera a doputoval za brankovou čáru. Zug si nenechal tříbrankový náskok líbit a udeřil o čtyři minuty později. Wüthrich si našel místo na modré čáře, vystřelil a před Stezkou tečoval puk projíždějící Fabian Haberstich. I po druhé dvacetiminutovce ale Středočeši odcházeli do kabin s dvoubrankovým náskokem v zádech.

Na dostřel se švýcarský celek dostal ihned z kraje třetí třetiny a zdramatizoval tak závěrečnou část zápasu. Po střele od modré čáry přišla teč Philipa Rondahla a Stezka byl bezmocný. Ze stejné situace udeřili Benátečtí na druhé straně, kdy v předbrankovém prostoru tečoval puk Ondřej Chrtek a vrátil Benáteckým dvoubrankový náskok. Ve třetí třetině ale ani tato branka nebyla tou poslední. Minutu před koncem duelu Stezka znovu lovil puk ze své sítě, tentokrát po střele Wüthricha, kterou tečoval již dnes skórující Philip Rondahl. Osm sekund před vypršením časového limitu ale pojistil vítězství Benátek nad Jizerou Radek Veselý, jenž poslal špatnou přihrávku soupeře do odkryté klece švýcarského celku.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Benátky nad Jizerou): Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a vyhráli, protože Zug je velmi těžký soupeř. Utkání bylo poznamenáno velkým množstvím vyloučených hráčů. Myslím si, že se na tom podepsali rozhodčí, protože pokud by oba týmy nechali hrát hokej, byl by to parádní zápas. Hodně rozkouskovaná hra ovlivnila tempo utkání. Těší nás, že v sobě živíme vítěznou mentalitu.

Stefan Hedlund (EVZ Academy): Myslím si, že to byl velmi kvalitní zápas, avšak se spoustou vyloučených hráčů. Pro nás to byl těžký zápas, ve kterém jsme nepředvedli špatný výkon.

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.