27. 8. 2017 | Věra Novotná

Příprava pomalu končí, které nové tváře se v ní představily?

Pár nováčků z benátecké kabiny jsme vám představili v jednom z minulých článků. V průběhu přípravy na sezonu 2017/2018 se ale v dresu Benátek nad Jizerou představily i další nadějné mladé tváře, a proto by byla velká škoda vám je, alespoň trochu, nepředstavit. Většina oblékala dres některé z mládežnické smečky Bílých Tygrů, a pár z nich už také obléklo národní dres. Co ale mají všichni společného? Jsou to útočníci se skvělými statistikami!

Ve druhém přípravném zápase na domácím ledě proti týmu Slavie, zaznamenali diváci dvě nové tváře na soupisce. Jako první to byl útočník Jan Šír. Tento talentovaný sedmnáctiletý hokejista prošel libereckým týmem v kategorii do 16, 18 a 20 let a nyní společně s dalšími poprvé nakukuje do dospělého hokeje, alespoň prozatím v rámci benátecké přípravy. Šír je právě jedním z těch, kteří již za sebou mají účast v reprezentaci. Za českou sedmnáctku odehrál Honza 11 duelů, v nichž zaznamenal jednu asistenci. Uplynulou sezonu působil především v liberecké osmnáctce, kde zaznamenal 37 bodů (14+23) ve 44 zápasech.

Druhým nováčkem v sestavě byl osmnáctiletý forvard Tomáš Nezbeda, který od svého vstupu na dráhu hokejisty předvádí skvělé výkony. Posuďte sami! Úvodní sezona v liberecké šestnáctce – 15 bodů ve 21 zápasech, následující ročník – 30 bodů ve 35 utkáních a tak bychom mohli pokračovat…Nejlepší byla pro Tomáše sezona 2015/2016, kdy se za osmnáctku blýskl 57 body ve 43 zápasech.

Také Michal Teplý rozšířil v přípravě benátecké útočné řady. Šestnáctiletý hokejista působící na levém křídle začínal v Havlíčkově Brodě, a i jeho statistiky budí pozornost. První sezona v týmu do šestnácti let přinesla 33 bodů ve 21 zápasech a ta uplynulá v celku do osmnácti let hned 58 kanadských bodů ve 41 soubojích. Ani v národním dresu se Teplý neztratil a dal o sobě soupeřům vědět. Za reprezentaci do šestnácti let nastoupil ke 12 utkáním se ziskem 13 bodů (7+6).

Přišel turnaj v Salzburgu a první představení se šestnáctiletého Jana Jeníka, jenž působil v týmu Mladé Boleslavi do 16 let, kde v sezoně 14/15 zaznamenal 29 bodů v 37 zápasech. Poté následoval přesun pod Ještěd, a i zde se mu velmi dařilo. Především v partě do osmnácti let se všem fanouškům skvěle představil (42 zápasů, 47 bodů (16+31)). Uplynulá sezona znamenala pro Jeníka velké zápasové vytížení, v mládežnických kategoriích nastoupil ke 45 duelům, v nichž získal 55 kanadských bodů (20+35). I Jeník již má za sebou reprezentační zkušenosti. Působil v dresu české party do šestnácti a sedmnácti let, ale zahrál si i na Memoriálu Ivana Hlinky, kde mezi osmnáctiletými přispěl v pěti zápasech sedmi body (6+1).

V Rakousku se ke Středočechům připojil také Viktor Nestrašil, jenž se v duelu proti domácímu Salzburgu prezentoval brankou. V minulé sezoně působil Nestrašil ve finském celku Tappara v kategorii do dvaceti let. Ve 30 zápasech zaznamenal do svých statistik 19 bodů (9+10) a nakoukl i do nejvyšší finské ligy, kde za Tapparu odehrál dva duely.

Na ledě Kadaně přibyl na soupisku další forvard Václav Burda. Jeho kariéra začala v pražských Letňanech, kde Vašek odehrál tři sezony v kategorii do šestnácti, potažmo osmnácti let a ve statistikách zanechal opravdu výraznou stopu. Ve své poslední pražské sezoně nasbíral 39 bodů ve 41 zápasech! I po přechodu do liberecké juniorky svou přesnou mušku neztratil. Mezi osmnáctiletými Tygry, s nimiž se předloni dostal do play-off, si udržel průměr bodu na zápas. Své síly rozdělil, stejně jako v sezoně loňské, mezi dvě mládežnické kategorie. Také Burda už oblékl dres s českým znakem na prsou, na reprezentační bod si ale bude muset ještě počkat.

V posledních dvou přípravných zápasech se představil také slovenský útočník působící v liberecké osmnáctce Michal Juščák, který má za sebou ve svém mladém věku již několik zahraničních zkušeností. Dvě sezony strávil v Itálii, kde hrál za tým Asiago v kategorii do šestnácti let a hned ve své debutantské sezoně nasbíral 17 bodů (6+11) v 10 duelech. Následoval přesun do Rakouska, kde nastupoval po dobu dvou sezon za juniorské odnože týmu EC Red Bull Salzburg. Odtud již vedly Michalovy kroky do České republiky. Za libereckou osmnáctku odehrál čtyřiadvacet utkání v základní části sezony. Jeho statistiky hlásí 19 bodů (7+12) za sezonu 2016/2017. Následně však přišla nucená pauza v podobě vynechání minulého ročníku kvůli zranění kolene, které se Michalovi přihodilo na reprezentačním sraze před startem sezony.

Víte, kdo z těchto talentů již v přípravě bodoval?

Jan Šír (0+1)

Tomáš Nezbeda (0+1)

Michal Teplý (0+1)

Jan Jeník (3+0)

Viktor Nestrašil (1+0)

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!