1. 9. 2017 | Věra Novotná

Vratislav Kunst: Soupeř byl fyzicky velmi nepříjemný

Přípravu před nadcházejícím ročníkem uzavřeli Benátečtí soubojem s Trhači z Kadaně, se kterými již jednou síly poměřili a zvítězili. Nyní se odveta odehrála u Jizery a Trhači měli hned čtyřikrát nakročeno k tomu, aby vyrovnali vzájemnou minisérii. Domácí však ukázali svou bojovnost a ve všech případech srovnali krok. O první vyrovnávací branku se postaral obránce Vratislav Kunst.

Druhý vítězný zápas proti Kadani měl podle mladého beka jak světlé, tak stinné stránky. „Hráli jsme výborně směrem dopředu, v defenzivě už to bylo trošku horší, ale zvládli jsme to lépe, než soupeř. Jsme rádi za to, že jsme vyhráli,“ připustil hráč s číslem 20 na zádech, jenž ve 4. minutě srovnával stav na 1:1. „Chrťas to výborně vybojoval za brankou a našel mě před ní. Já jsem poprvé trefil gólmana, puk se se štěstím odrazil zpátky ke mně, tak jsem to znovu poslal do kasy. Trošku se štěstím, ale jsem rád, že to tam padlo,“ okomentoval svou trefu, která otevřela střelecký účet Benátek.

V závěru třetiny měli Středočeši první ze dvou přesilových her v poměru 5na3, ani jednu však nedokázali využít. „Nevyužité přesilovky nás mrzí hodně. Naštěstí se u nás nepotvrdilo rčení, že kdo nepromění přesilovku 5na3, prohraje zápas. Obě přesilovky byly docela krátké, ale naštěstí to zápas nerozhodlo,“ řekl Kunst. Po první dvacetiminutovce tak oba týmy odešly do kabin smírně za stavu 2:2. Přesto však mohlo být i lépe. „Tak vždycky ta třetina může být lepší, ale byli jsme v tu chvíli spokojení. Poslední zápasy jsme stále pouze dotahovali, takže jsme byli rádi, že třetina skončila remízou.“

Trhači se čtyřikrát dostali do sedla, čtyřikrát svému soupeři odskočili, ale nikdy ne natolik, aby Středočechy zlomili. „Sebralo to obrovské množství sil, to je jasné. My jsme ale fyzicky dobře připravení, takže dotáhnout ztrátu nebyl zas až takový problém,“ přiznává mladý bek.

Z tribun se zdálo, že Trhači mají na ledě výškovou převahu, Kunst si ale ničeho takového na ledě nevšiml. „Z mého pohledu určitě ne, nevím, jak u ostatních. Ale neřekl bych, že by měl soupeř fyzicky navrch,“ vyvrátil domněnku Vratislav, podle nějž se zápas příliš nelišil od prvního vzájemného duelu. „Nemyslím si. Soupeř byl velmi zarputilý, velmi fyzicky nepříjemný. Zápas to byl podobný jako v Kadani.“

V závěru třetí třetiny se Trhači mnohokrát dostali do samostatných úniků, Kořenář ale vše zachraňoval a držel Středočechy ve hře... „To vyplynulo z našich chyb, kdy se puk přidržel místo toho, aby se poslal dolů. To jsou ale individuální chyby,“ vysvětlil.

Příprava je tedy nenávratně u konce, myšlenky všech se proto soustředí na mistrovské zápasy. Benátečtí na ně jsou dle Kunsta dobře připravení. „Příprava byla slušná, co se týká odehraných zápasů. Některé jsme vyhráli, některé prohráli...z těch se musíme poučit. Příprava ale byla hodně povedená.“

Foto: Martin Kurfiřt

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.