2. 9. 2017 | Ondřej Nejedlo

Účast na turnaji v Salzburgu rozhodně stála za to, říká generální manažer Bartoloměj Salanský

Poprvé v prvoligové historii se benátečtí hokejisté zúčastnili zahraničního turnaje. Zavítali do rakouského Salzburgu, kde se postupně utkali s třetiligovým německým Landshutem, akademií švýcarského Zugu, hrající tamní druhou nejvyšší soutěž a také s domácí rezervou Salzburgu, která působí v Alpské hokejové lize. Na postřehy z turnaje, který benátecký tým ovládl, jsme se zeptali generálního manažera liberecké farmy Bartoloměje Salanského ( na snímku ).
Benátečtí se zúčastnili turnaje v rakouském Salzburgu. Jakým způsobem jste se na tento turnaj dostali?

Jiří Koluch (manažer hokejových turnajů, bývalý skaut Minnesoty Wild pozn. red.) oslovil s nabídkou našeho hlavního trenéra Jiřího Kudrnu. Oba dva jsou Písečáci, takže se dobře znají. Přivítali jsme to, protože je to příjemné zpestření letní přípravy, navíc proti nám nastoupily kvalitní týmy.

Jaké podmínky jste nalezli v Akademii tamního Red Bullu?

Podmínky byly naprosto úžasné. Nevím přesně, kolik tato Akademie stála milionů Eur, ale dle mého názoru, je to nejlepší mládežnické středisko v Evropě. Sportovci, kteří tam působí, mají veškeré možnosti sportovního vyžití – od rehabilitační linky, po stravu podávanou formou bufetu.

Byla účast na turnaji náročná také po ekonomické stránce?

I tohle bylo pro nás výhodné. Domácí oddíl nám nabídl, že za nás uhradí ubytování a stravu. S tím, že na oplátku přijede jejich starší dorost do Liberce a my se budeme podílet na jejich stravě a na ubytování. Pochopitelně, nějaké peníze jsme museli vynaložit, ale za zkušenost a za kvalitu týmů, které tam proti nám nastoupily, to stálo.

Benátky se postupně utkaly s německým Landshutem, akademií švýcarského Zugu a s rezervou domácího Salzburgu. Jak byste ohodnotil kvalitu těchto týmů?

Landshut, účastník třetí nejvyšší německé soutěže, mě trošku zklamal. Myslel jsem si o nich, že s německou povahou budou o něco bojovnější. I přes dlouhou cestu, kterou jsme měli za sebou, jsme je dokázali porazit. Bylo to tím, že v tomto zápase jsme hráli disciplinovaně a plnili úkoly, které trenér řekl. Zug byl velice houževnatým mančaftem s mladým kádrem. Byl to vyrovnaný zápas. Jedinou skvrnou byl výkon rozhodčích. Nikdy se je nesnažím kritizovat, tohle však nemělo s kvalitním rozhodováním utkání nic společného. Závěrečný zápas proti domácímu Salzburgu byl taktéž vyrovnanou partií, ve které jsme byli střelecky úspěšnější. Znovu říkám, absolvovali jsme vyrovnaná utkání, která byla přínosná, jak pro trenéry, tak i pro hráče.

Kdyby příští rok přišla nabídka, abyste se znovu zúčastnili tohoto turnaje, využili byste ji?

Bavil jsem se o tom s panem Koluchem. Pokud tento turnaj budou pořádat, rádi bychom se ho zúčastnili. I když mluvíme o turnaji, ale nevím, zda je to správné označení. Všechny týmy jsme tam totiž porazili, avšak nedostali jsme ani medaili ani pohár. Nikdo nám ani z domácí strany nepogratuloval. Jak jsem již říkal, byla to kvalitní příprava v kvalitním prostředí. Účast na turnaji v Salzburgu rozhodně stála za to!

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!