19. 9. 2017 | Věra Novotná

Benáteckým se v loňské sezoně proti Motoru nedařilo, jak to bude letos?

České Budějovice opět ukazují svou sílu hned od startu soutěže. Úvodní dva duely vyhrály, avšak porážku poznaly v Havířově, kde padly 2:3. Benátečtí naproti tomu zatím z každého zápasu brali nějaké body, uvidíme, zda tomu tak bude i po čtvrtém kole, kdy k Jizeře přijede právě celek ČEZ Motor České Budějovice, který to v loňském ročníku dotáhl daleko. Utkání startuje ve středu 20. září v 17:30. Pokud nebudete fandit přímo v ochozech benáteckého stadionu, můžete zápas sledovat v textové podobě na serveru onlajny.com .

Sladkou tečku zkazila nepovedená baráž

Motor ovládl tabulku WSM ligy minulého ročníku po základní části se 111 body a mohl se tak těšit na vyřazovací boje z té nejlepší pozice. První překážkou za cestou do baráže o extraligu byl Budějovickým Prostějov. Motor však nepřipustil zaváhání a vyřadil svého soupeře 4:0 na zápasy. V semifinále narazil na pražskou Slavii, které dovolil jedinou výhru a zvítězil v sérii 4:1. V baráži o českou nejvyšší soutěž se ale Motoru podařilo v základní hrací době vyhrát pouze třikrát a v konečném součtu tak bylo jasné, že i ročník 2017/2018 stráví Českobudějovičtí ve WSM lize.

Do Budějovic přichází nejen Václav Nedorost

Při pohledu na soupisky sezony loňské a letošní je vidět, že Motor boje o českou nejvyšší soutěž nevzdal ani v nejmenším. Do svého mateřského klubu se vrací Václav Nedorost, který působil nejen v NHL, ale posledních pět sezon strávil v ruské KHL. Po třech sezonách v týmu HC Slovan Bratislava zvolil Nedorost návrat do Čech. Návrat to je prozatím velmi povedený. Ve třech odehraných zápasech zapsal Nedorost pět bodů (2+3).

Návrat do klubu svého mládí zvolil také obránce Zdeněk Kutlák. Sedmatřicetiletý bek strávil poslední tři ročníky v rakouském Salzburgu, kde zažil svou nejpovedenější sezonu. V letech 2015/2016 nastoupil k 51 zápasům, v nichž nasbíral 33 kanadských bodů (4+29). Na jihu Čech si připsal do statistik prozatím body dva (1+1).

Za zmínku určitě stojí také Kanaďan Tim Crowder, jenž do České republiky přišel z Francie, kde si po tři sezony držel výkonnost nad 27 body. V dresu Motoru budou pokračovat například Filip Vlček či Filip Novák. S kým se naopak museli diváci rozloučit, to byla českobudějovická ikona v podobě Tomáše Nouzy, nejproduktivnějšího českobudějovického hokejisty minulého ročníku. Dres s „M“ na prsou neoblékne ani Vladimír Škoda či Lukáš Rob a na soupisce nenalezneme ani Petra Gřegořka, jenž se v Motoru pokusil o restart své hráčské kariéry, ale kvůli zdravotním problémům se zády ji byl nucen definitivně ukončit.

Aktuální soupiska Motoru

Brankáři: Ondřej Bláha, David Gába, David Honzík, Petr Kváča.

Obránci: Mitchell Fillman, Ondřej Kachyňa, Zdeněk Kutlák, Patrik Marcel, Ján Mucha, Filip Novák, Žiga Pavlín, Pavel Pýcha, Roman Vráblík.

Útočníci: Jan Bárta, Timothy Crowder, Miloslav Čermák, Jakub Doktor, Vlastimil Dostálek, Peter Galamboš, Martin Heřman, Jakub Káník, Lukáš Květoň, Václav Nedorost, Martin Novák, Rok Pajič, Ondřej Šulek, Filip Vlček.

Jak vypadala českobudějovická příprava a jak vstoupil Motor do začátku sezony?

Tým z jihu Čech si pro svou přípravu vybral nejen soupeře z WSM ligy, ale sáhl rovněž do extraligy i zahraničí. Vše začalo soubojem s Pavlodarem před domácími fanoušky, kteří museli přijmout prohru 1:2 v prodloužení. Nevydařily se ani následné dva duely. Z Plzně odjeli Českobudějovičtí s porážkou 2:4 a padli i na ledě Pardubic (0:5). První výhra přišla v zápase s korejským výběrem, který podlehl Motoru vysoko 1:9. Odveta proti Pardubicím ale Motoru nevyšla, na domácím ledě prohrál 2:4. Chuť si ale Jihočeši spravili v souboji s Kladnem, které přehráli 3:1 a vítězně skončil i duel s Plzní (6:1). Proti Znojmu a v odvetném zápase proti Kladnu ale Českobudějovičtí znovu rozšířili počet prohraných duelů.

První dvě kola mistrovských klání se ale Jihočechům podařila. Sezonu odstartovali v Litoměřicích, odkud odjeli se třemi body za vítězství 5:2 a povedené bylo i první domácí utkání aktuálního ročníku proti Slavii Praha, kterou Budějovice porazily 5:1. První zaváhání přišlo na ledě Havířova, jemuž Jihočeši podlehli těsně 2:3.

Za benáteckým obráncem Petrem Kolmannem se v ligové tabulce produktivity drží Filip Vlček s pěti body za tři branky a dvě asistence. O dvě místa níže je poté Václav Nedorost, rovněž s pěti body (2+3). Nejlepším nahrávačem týmu je Miloslav Čermák (5 asistencí), střelcem poté Filip Vlček (3 branky).

Vzájemné zápasy minulé sezony

Úvodní duel minulé sezony patřil Motoru, který potvrdil tehdejší domácí formu a zvítězil 3:1. Vítězství patřilo Jihočechům i ve druhém vzájemném zápase, kdy vybojovali v prodloužení druhý bod a výhru 3:2. Tak, jako skončil první zápas v Českých Budějovicích, skončil tak i ten třetí vzájemný, tedy výsledkem 3:1 pro Motor, který opanoval i čtvrté vzájemné střetnutí výsledkem 0:2.

Poslední vzájemný zápas – 8. února 2017

HC Benátky nad Jizerou vs. ČEZ Motor České Budějovice 0:2 (0:1, 0:0, 0:1) Branky a nahrávky: 17. Čermák (Rob, Mucha), 58. Nouza (Heřman, Vráblík).

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou 3:2pp (2:1, 0:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 14. D. Merta (Macek, L. Volf), 17. Vl. Brož (Bernad, Vrdlovec), 64. Roubík (Melka) – 11. Wiencek (Z. Král, Havlín), 47. Z. Král (Hrabík).

Sestava Benátek: Stezka – Kolmann (C), Husa, Havlín, Plutnar, Maier, Kunst – Hrníčko, Chrtek (A), A. Dlouhý – Psota, R. Veselý, Jeník – Hrabík, Z. Král, Wiencek – Bittner, Kuťák, Bělohorský.

AZ RESIDOMO Havířov vs. ČEZ Motor České Budějovice 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 22. Hudeček (Fronk, Tomi), 42. Hudeček (Kalus), 55. Drtil (Hudeček, Sikora) - 17. Nedorost (Čermák, Vlček), 60. Kutlák (Čermák).

Sestava Budějovic: Gába – Fillman, F. Novák, Kutlák, Vráblík, Pavlin, Pýcha – Čermák, Vlček, Nedorost – Crowder, Galamboš, Martin Novák – Dostálek, Pajič, Heřman – Šulek, Káník, Marcel.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.