3. 10. 2017 | Věra Novotná

V rámci 9. kola odjedou Benátečtí bojovat do Přerova

Hned čtyři celky se aktuálně přetahují o vedení WSM ligy. Mezi nimi najdeme i tým HC ZUBR Přerov, jenž bude nadcházejícím soupeřem Benátek nad Jizerou. Zubři si doposud vedou velmi dobře, naposledy dokázali zdolat Kladno 3:2 po samostatných nájezdech. Benátečtí by naopak chtěli odčinit dvě předchozí porážky. Poslední přišla na domácím ledě v zápase s Kadaní v poměru 3:5. První vzájemné střetnutí mezi Přerovem a Benátkami, které se odehraje 4. října v 18:00, můžete sledovat na serveru onlajny.com.

Zubři svůj kádr takřka nezměnili…

…přesto ale některé díry v sestavě budou chtít čas na zacelení. V minulé sezoně vévodilo přerovské tabulce produktivity trio Roman Pšurný, Marek Sikora a Milan Procházka. Všichni si vloni připsali jedenatřicet kanadských bodů. Zatímco na jednu stranu mohli fanoušci jásat poté, co Roman Pšurný ohlásil prodloužení smlouvy, bylo nutné na straně druhé hledat náhradu za Marka Sikoru.

Jedna změna přišla na postu gólmanů. Lukáš Horčička zamířil do Vsetína a v Přerově tak dostane šanci Juraj Šimboch, jenž v loňském ročníku oblékal dres Třince, potažmo Frýdku-Místku. Prozatím si Šimboch drží skvělá čísla. Po pěti odehraných zápasech si nový maskovaný muž Zubrů drží úspěšnost zákroků na číslech 94,7%.

Také v útoku budou diváci vídat dvě nové tváře. Tou první je Jakub Šlahař, který se může pochlubit i zkušenostmi z QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League). S druhou českou nejvyšší soutěží má bohaté zkušenosti. Působil například v celku Havířova, Třebíče či Prostějova, kde si v minulé sezoně připsal 23 bodů (11+12). Poprvé do českého hokeje přichází čtyřiadvacetiletý útočník Gregor Koblar. Slovinský hokejista strávil poslední sezonu ve Francii, kde oblékal dres Lyonu. Ze 43 zápasů si odnesl 26 bodů (12+14).

Koho sledovat?

Tabulku produktivity celé ligy vede benátecký útočník Zdeněk Král. V TOP10 ale najdeme také tři zástupce týmu Přerova. Na čtvrtém místě je prozatím Roman Pšurný, jenž může navázat na svou minulou sezonu, v níž táhl přerovský celek. Letos si prozatím v osmi zápasech připsal 10 bodů (4+6). Na šestém a sedmém místě najdeme přerovský dvojblok v podobě Milana Procházky, nejlepšího střelce Zubrů, a Tomáše Fořta. Oba mají na svém kontě 9 bodů. Z obránců je nejčastěji na ledě Martin Novotný – v průměru 25:02, za útočníky poté nejvíce naskakuje Roman Pšurný – 18:38 minut na zápas. Co se týká Martina Novotného, má v týmu Zubrů ještě jedno prvenství. Nejčastěji rozdává hity (27).

Mezi Benáteckými se o střelecké prvenství stále dělí Petr Kolmann a Zdeněk Král (oba po 4 brankách). V pozici nejlepšího nahrávače je ale Zdeněk Král se sedmi asistencemi jasným lídrem. Benátecké duo nejvytěžovanějších hráčů tvoří Tomáš Havlín za obránce (24:17) a Adam Dlouhý za útočníky (17:57). Nejvíce hitů rozdá Adam Jandejsek (13).

Dosavadní sezona týmu HC ZUBR Přerov

Jak již bylo řečeno výše, prozatím je pro Přerov první čtvrtina sezony velmi dobře rozehraná. Zubři hned v prvním kole vynulovali před domácím publikem Prostějov a zvítězili 2:0. Na toto vítězství navázali v Kadani, kterou přehráli vysoko 9:1. Úvodní porážku přineslo třetí kolo, v němž si z Přerova odvezl body Frýdek-Místek za výhru 3:1. Stejným výsledkem, avšak s lepším koncem pro Zubry, dopadlo utkání ve Vsetíně, které však vystřídala další prohra před vlastními fanoušky. Horácká Slavia Třebíč porazila Přerov 4:2. Poslední tři duely ale Zubři zvládli. S Ústím nad Labem si poradili poměrem 7:4, Karlovy Vary padly fotbalovým výsledkem 0:1 a Kladno uhájilo na svém ledě jen jediný bod. Přerovští zvládli samostatné nájezdy a slavili výhru 4:3.

Poslední zápasy obou celků

HC Benátky nad Jizerou vs. SK Trhači Kadaň 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Chrtek (Král, Havlín), 26. Husa (Král), 32. Psota (Havlín) - 5. Rob (Hlava, Kadeřávek), 21. Trefný (Procházka, Černý), 23. Tůma (Tupý, Černý), 52. Chrpa (Rob, Hlava), 59. Chrpa (Lidák, Trefný).

Sestava Benátek: Kořenář – Jandejsek, Husa, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Teplý – Hrabík, Z. Král, Wiencek – Průžek, R. Veselý, Bělohorský.

Rytíři Kladno vs. HC ZUBR Přerov 3:4sn (1:2, 1:1, 1:0 – 0:0) Branky a nahrávky: 10. Tůma (Machač), 36. Tůma (Machač, Kloz), 43. Lorraine (Štindl, Svedlund) – 3. Goiš (Navrátil, Malina), 11. Pšurný (Malina), 22. Fořt (Pšurný, Procházka), rozhodující nájezd Čáp.

Sestava Přerova: Klimeš – Zbořil, Horák, Novotný, Malina, Pala, Čáp – Plášek, Sýkora, M. Kratochvíl – Procházka, Pšurný, Fořt – Koblar, Berger, Dvořák – Goiš, Šlahař, Navrátil.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!