29. 10. 2017 | Věra Novotná

Na Benátecké čeká Prostějov, utnou Benátky sérii porážek?

Na hráče Benátek nad Jizerou čeká třetí venkovní zápas. Na ledě Českých Budějovic a Karlových Varů úspěšní nebyli. Jak to dopadne v aréně celku LHK Jestřábi Prostějov, který má poslední dobou výsledky jako na houpačce, na to si ještě budeme muset čtyřiadvacet hodin počkat. Stejně jako Benátečtí, i Prostějov svůj poslední zápas prohrál, na jihu Čech padl s Motorem 2:3 v prodloužení. Duel 19. kola sledujte 30. října od 18:00 prostřednictvím serveru onlajny.com.

Jestřábi se prozatím drží na dohled play-off

Po duelu na benáteckém ledě, kdy odjeli Jestřábi s prohrou 2:4, přišla série zápasů, která přinesla čtyři výhry a jedinou porážku. Vše začalo domácím zápasem s Kadaní, kterou Prostějov přehrál 5:1, následně ale odjel z ledu Frýdku-Místku bez bodu (1:4). Další tři kola ale body sbíral. Vsetín porazil těsně 5:4 a ze Třebíče odjel s výhrou 3:1 v zádech. Dva body přišly i po výhře nad silným celkem z Ústí nad Labem, kde Prostějovští rozhodli v prodloužení (3:2pp). Na Karlovy Vary byla ale křídla prostějovských Jestřábů krátká, po šedesáti minutách odcházeli s porážkou 3:6. Pak se již výhra s prohrou střídala v pravidelném rytmu. Kladno dokázali Prostějovští obrat o dva body (3:2pp), následně ale nestačili na Přerov (1:2). S Litoměřicemi opět vydřeli výhru v prodloužení (3:2pp), avšak záhy doma padli se Slavií fotbalovým výsledkem 0:1. Dařilo se také v Havířově, kde Prostějov zvítězil 5:2. V prozatím posledním utkání ale nestačil na České Budějovice. Sečteno, podtrženo - Prostějov najdeme na 9. příčce. Benátky jsou o tři místa níže s odstupem pěti bodů.

Poslední utkání celku LHK Jestřábi Prostějov

ČEZ Motor České Budějovice vs. LHK Jestřábi Prostějov 2:3pp (0:0, 1:2, 1:0 -0:1)

Branky a nahrávky: 26. Venkrbec (L. Luňák, Dvořáček), 54. Rudovský (Nouza, Divíšek) – 23. Čermák (Kutlák, Nedorost), 26. Čermák (Rob, Nedorost), 63. Rob (Nedorost).

Sestava Prostějova: Neužil – Havlík, D. Kolář, Mikliš, Žovinec, A. Holík, Horyna – Švec, Hozák, Fiala – Rudovský, Divíšek, Nouza – Dvořáček, Venkrbec, L. Luňák – Švarc, Voženílek, Zabloudil.

Nejlepším v prostějovském dresu je stále Rudovský

Již před prvním vzájemným zápasem jsme upozorňovali na Jana Rudovského, který je spolu s Tomášem Nouzou nejlepším střelcem v dresu Jestřábů. Oba se trefili již šestkrát. Rudovský celkově vévodí prostějovské produktivitě se 16 body (6+10) a dělí se také o pozici nahrávače číslo jedna. Deset asistencí má v Prostějově také Marek Drtina. Rudovský ani nepotřebuje příliš času na ledě, aby ukázal své kvality. V průměru na zápas stráví na hrací ploše 16:06 minut. Co se hitů týče, je nejaktivnějším Daniel Kolář, který jich má ve statistice zapsáno již 35 a je na druhém místě v této statistice v rámci celé ligy.

Tváří v tvář

Poslední vzájemné utkání – 25. září

HC Benátky nad Jizerou vs. LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (0:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 34. Z. Král (Hrabík, Wiencek), 39. Psota, 45. Jeník (Z. Král, Hrabík), 57. Chrtek (Havlín, Z. Král) – 22. Žovinec (L. Luňák), 53. Žovinec (Dvořáček).

Sestava Benátek: Stezka – Jandejsek, Husa, Kunst, Havlín, Jan Bednář, Maier – Hrníčko, Chrtek, A. Dlouhý – Psota, Bittner, Jeník – Hrabík, Z. Král, Wiencek – Průžek, R. Veselý, Bělohorský.

Sestava Prostějova: Neužil – D. Kolář, Žovinec, M. Drtina, Pospíchal, Mikliš, Horyna – Rudovský, Divíšek, Dvořáček – Nouza, Venkrbec, L. Luňák – Švarc, Voženílek, Zabloudil – Švec, Hozák, Fiala.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Benátky nad Jizerou 8:2 (3:0, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 11. Stloukal (Tuominen, Davídek), 14. T. Rachůnek (Flek), 20. T. Rachůnek (Sičák, Gríger), 23. Podlipnik (Skuhravý, Sičák), 28. T. Rachůnek (M. Rohan), 40. Balán (T. Rachůnek, Flek), 53. Balán (T. Rachůnek), 54. J. Tomeček (Kohout) – 39. Plutnar (Chrtek), 43. Hrníčko (Pyrochta, Z. Král).

Sestava Benátek: Stezka (21. Kořenář) – Kunst, Husa, Jan Bednář, Plutnar, Maier (A), Pyrochta – A. Dlouhý (A), Z. Král, Hrníčko – Jeník, Bittner, Psota – D. Špaček (C), Chrtek, Hrabík – Bělohorský, R. Veselý, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!