31. 10. 2017 | Věra Novotná

Benátky se vrací domů! První listopadový den přivítají Kladno

Nový měsíc je tady a Benátky s ním čeká další porce zápasů WSM ligy. Ve středu 1. listopadu se tak znovu představí před svými fanoušky. V cestě za ukončením šňůry prohraných duelů jim ale bude stát třetí tým tabulky - Rytíři Kladno. Kladenští v minulém kole podlehli těsně Karlovým Varům 2:3 a na lídra soutěže tak ztrácí pět bodů. Přijďte Benátecké podpořit přímo na stadion, začínáme v 17:30. Pokud v ochozech nemůžete být, sledujte nás na serveru onlajny.com.

Od posledního střetnutí Kladno nebodovalo jen dvakrát

Rytíři se drží na dohled nejvyšší příčce ligové tabulky. Od úvodního střetnutí s Benátkami Kladenští body sbírali skoro pokaždé. Aktuálně se dělí o 2. – 3. místo s Českými Budějovicemi, oba celky mají shodně 36 bodů. Z kluzišť soupeřů přivezlo Kladno 12 bodů, doma jsou na tom dvakrát lépe (24).

Osmé a deváté kolo přineslo Kladnu dohromady tři body. Nejprve Rytíři nestačili v prodloužení na Přerov (3:4), v Litoměřicích si ale pro druhý bod v nastavení došli (2:1). Následně už doma Kladenští úřadovali. Poradili si jak se Slavií (2:0), tak s Českými Budějovicemi (4:2). V Prostějově bylo zapotřebí opět nastavení, v němž Rytíři úspěšní nebyli (2:3), na ledě Kadaně ale slavili vítězství 3:2 v základní hrací době. Tři body přišly i na domácím ledě proti Frýdku-Místku (4:1), ve Vsetíně to ale nedopadlo podle představ. Rytíři odjeli s porážkou 1:5. Následovalo domácí utkání, v němž Kladenští porazili Třebíč 2:1 a z Ústí nad Labem odjeli s výhrou 4:3 po prodloužení. Rozjeté Karlovy Vary ale zastavit nedokázali.

Poslední zápas celku Rytíři Kladno

HC Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Tuominen (Podlipnik, Stloukal), 33. Gríger (Krejčí, Flek), 34. Beránek (Gríger, Kohout) – 26. Přikryl (Tůma, Kehar), 44. Strnad (Repe).

Sestava Kladna: Kopřiva (22. Cikánek) – Štich, Matula, Štindl, Kehar, Hořava, Repe – Pekr, Přikryl, Strnad – Tůma, Machač, Kloz – Kružík, Kaut, Redlich – Bláha, Kubík, Zikmund.

Ton znovu trénuje, nejproduktivnějším Rytířem je Tůma

V ligové tabulce Rytíři vysoko nefigurují. Jejich prvního zástupce najdeme ve druhé desítce, konkrétně na 15. místě, kde se usadil David Tůma. Toho zdobí 14 bodů (9+5). V rámci kladenské tabulky produktivity mu dýchají na záda Patrik Machač a Jan Kloz, kteří mají po 13 kanadských bodech. Jan Kloz je poté i nejlepším nahrávačem Rytířů s devíti přesnými asistencemi. O krále střelců se dělí rovněž duo hráčů. Devět branek mají na kontě jak David Tůma, tak Jakub Strnad. Z hole Jakuba Strnada zatím nejčastěji padl i vítězný gól, na svém kontě má celkem 4.

Pozitivní zprávou pro fanoušky Kladna je fakt, že Petr Ton opět trénuje. „Teď budu trénovat na Kladně s mládeží. Jsem domluvený i se starším dorostem. Po měsíci zátěže se budu rozhodovat, co dál. Když budu zdravý, chtěl bych po Novém roce nastoupit. Nevím, jestli to bude na Kladně, nebo v zahraničí,“ řekl pro web aktuálně.cz

Co se týmových statistik týká, musí Rytíři zapracovat na přesilovkách. Úspěšnost jejich využití mají prozatím desetiprocentní, což je nejnižší číslo z celé ligy. Do dnešního dne dokázali vstřelit v početní výhodě osm branek. Ani oslabení nejsou v podání Kladna nijak slavná. Ve statistice ubráněných početních nevýhod patří Rytířům třetí místo od konce tabulky (77,14%). Hůře jsou na tom hráči Havířova a Kadaně.

Tváří v tvář

Poslední vzájemné utkání – 27. září

Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. D. Tůma (J. Kloz, P. Hořava), 20. Machač (Zikmund), 34. Machač (Kehar, J. Kloz), 35. Zikmund (Lorraine, Svedlund), 48. J. Strnad (Kubík) – 9. Havlín (Chrtek, Z. Král), 19. Psota (Jeník), 43. Bittner (Psota, Husa).

Sestava Kladna: Kopřiva – Kehar, Štindl, P. Hořava (A), F. Matula, Lenďák, Štich – J. Strnad (C), R. Přikryl, Kubík – J. Kloz, Machač, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Kružík – Zikmund, Svedlund, Lorraine.

Sestava Benátek: Stezka – Husa (A), Jandejsek, Havlín, Kunst, Tržický, Maier (A) – Hrabík, Chrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner (C), Psota – R. Veselý, Z. Král, Teplý – Bělohorský, Wiencek, Průžek.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Benátky nad Jizerou 7:2 (4:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Divíšek (Rudovský, Nouza), 6. Havlík (Dvořáček), 7. L. Luňák (Divíšek, Žovinec), 20. Hozák (Fiala), 31. Divíšek (Nouza, Švarc), 39. Venkrbec (Rudovský, D. Kolář), 56. A. Holík (Zabloudil, Fiala) – 27. Chrtek (Jan Bednář), 59. R. Veselý (Maier).

Sestava Benátek: Kořenář – Jandejsek, Jan Bednář, Maier, Turský, Tržický, Kunst – A. Dlouhý, Kuťák, Z. Král – Jeník, Bittner, D. Špaček – Hrabík, Hrníčko, Psota – Bělohorský, Chrtek, R. Veselý.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!