21. 11. 2017 | Věra Novotná

Daniel Špaček: Hrozně se na góly nadřeme

24. kolo WSM ligy nabídlo na benáteckém ledě zápas s Litoměřicemi, v němž Benátečtí těsně podlehli 1:2. Branek nepadlo mnoho, našla se však jiná témata, o kterých bylo možné po zápase hovořit. Mezi nimi bylo vyloučení Daniela Špačka, jemuž předcházel neuznaný gól domácích a následná hosty využitá přesilovka. K rozhovoru přišel také Mário Bližňák, jenž v aktuální sezoně nastoupil ke svému prvnímu zápasu a k psychice týmu se vyjádřil i trenér Jiří Kudrna.

Zápas nabídl velmi silový hokej, mantinely duněly a hráči nechali na ledě naprosto všechno. Bohužel pro Benátecké, nestačilo to. Nějaký čas trvalo přijít na to, jak alespoň na chvíli dostat Litoměřice pod tlak. „Dnes jsme se první dvě třetiny trápili, v té poslední jsme je zatlačili, ale hrozně se nadřeme na góly. Bohužel dnes nám to tam nepadlo,“ shrnul utkání kapitán benáteckého týmu Daniel Špaček, jenž byl na ledě u obrovské příležitosti v 10. minutě první třetiny.

Bohužel pro Benátecké, rozhodčí rozpažil. „Byl jsem před bránou a myslel jsem, že to šlo do tyčky. Puk zůstal ležet na brankové čáře a já jsem ho tam dorážel. Rozhodčí to bohužel odpískal, pro nás dost necitlivě.“ Následně to byl právě Daniel Špaček, kdo byl poslán na trestnou lavici za hru vysokou holí. „Moje blbost. Byla to bohužel neohlídaná hokejka. Ani nevím, jestli ho to praštilo do hlavy, ale můj faul a gól,“ okomentoval inkriminovaný moment jeden z nejzkušenějších hráčů v týmu.

Při minulém domácím zápase si Vratislav Kunst stěžoval, že velkou měrou se na špatném výkonu podílí také vhazování, stejně tomu bylo i dnes. „Pořád je to špatné. Když si to vezmeme, tak druhý gól padl zase po buly. Bylo to sice z útočného pásma, ale oni nám po buly ujedou dva na jednoho. Rozhodlo to zápas,“ ví Špaček.

Pro domácí hráče bylo proti kališníkům obrovsky těžké dostat se vůbec do útočného pásma. „Oni dobře bránili modrou a my místo, abychom si to dali za ně a hráli u nich, tak jsme přicházeli o puky na modrý a to se pak těžko hraje,“ přiznal kapitán, jenž byl dnes několikrát v diskuzi s rozhodčími. "Já si s nima rád povídám,“ vysvětlil s úsměvem a přidal také svůj pohled na následující kolo, kdy se Benátky podívají do Vsetína. „Tak já tam budu hrát po hodně dlouhé době. Bude tam skvělá atmosféra a těším se na to. Myslím, že tam bude nejlepší atmosféra z celé první ligy. Snad si to užijeme a konečně uděláme nějakou výhru.“

K rozhovoru jsme si pozvali také Mário Bližňáka, pro něhož byl dnešní zápas tím prvním ve WSM lize. „Hraje tu hodně mladých kluků, takže je to hra nahoru-dolů, hodně se bruslí. Je to samozřejmě jiné než extraliga a pro mě to bylo možná i těžší. Člověk je zvyklý na jiný hokej,“ přiznal slovenský útočník, jenž se u Jizery rozehrával po delší pauze. „Bylo to první utkání po třech měsících, bylo to pro mě celkem náročné. Chtěl jsem si otestovat, jak jsem na tom s kondičkou, ale pomalu jsem se do toho dostával, pochvaloval si. „Ze začátku nic moc, ale jak šel čas tak jsem se do toho víc a víc dostával. Samozřejmě, že nějaké to časování nahrávek chce čas. Kondičně jsem se cítil fajn,“ pokračoval.

Sehrávat se prý ani nebylo potřeba. „Kluci tu hrají stejný systém, jakým hrajeme my v áčku, takže to problém nebyl. Je tu hodně mladých kluků, kteří se učí, a bohužel někdy ta jedna chyba stojí tým celý zápas. Dnes jsme nevyužili hodně přesilových her a měli jsme tam dorážky do prázdné brány, které jsme nedali, ale klobouk dolů za to, jak kluci bojovali,“ přešel k hodnocení zápasu. Jak ale potvrdil, už se chystá zpět do tygří smečky. „V pátek už bych měl nastoupit za A-tým,“ nastínil své další plány.

Na krátký rozhovor jsme zastavili i trenéra Jiřího Kudrnu, který nám potvrdil, že psychiku v týmu není třeba nijak krotit, ale je jasné, že v hlavách všech nepovedené zápasy jsou. „Já si myslím, že kluci jsou mladí a rychle se oklepou. Samozřejmě, je to nepříjemné, protože po několika zápasech cítíme, že jsme nějaké body pobrat měli. Bohužel se nám nedaří dotahovat zápasy do bodového konce.“

Co však musí těšit nejen trenérský štáb, ale i všechny fanoušky je fakt, že Benátečtí zápasy zkrátka a jednoduše nevzdají. „Pozitivní bylo, že jsme to nezabalili. Kluci se snažili vyrovnat, ale bohužel jsme nedokázali vstřelit branku," uzavřel trenér pozápasové rozhovory.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!