1. 12. 2017 | Věra Novotná

Prosinec odstartují Benátky domácím utkáním proti Havířovu

Benátečtí v posledním kole podlehli Třebíči 1:3 a protáhli tak svoji další šňůru porážek na šest zápasů. Také příštímu soupeři Středočechů, týmu AZ RESIDOMO Havířov se poslední dobou nedaří. Prohrál poslední čtyři z pěti zápasů, naposledy doma se Slavií Praha. I přesto se ale drží na dohled osmé příčky, která zajišťuje boje v play-off. Dokáží Benátky ukončit sérii bez bodu? To se dozvíme v sobotu 2. prosince. Utkání začíná v 17:00! Pokud nebudete přítomni přímo na stadionu, je pro vás samozřejmě připravena textová reportáž.

Poslední zápasy Havířovu nevyšly, boje o play-off ale nevzdává

Na poslední vzájemné utkání s Benátkami má AZet dobré vzpomínky, neboť před domácím publikem uhájil všechny tři body za vítězství 3:2. Následně tuto výhru potvrdil v duelu proti favorizovaným Českým Budějovicím, kterým Havířovští povolili jen jedinou branku a slavili výhru 4:1. Prostějov byl ale nad jejich síly (2:5) a porážka přišla také na ledě Kadaně (2:3). Dvě porážky vyvážili Moravané dvěma výhrami, které přišly doma proti Frýdku-Místku (3:1) a ve Vsetíně (3:0).

Výhra na Lapači byla jednou ze tří havířovských vítězství v měsíci listopadu. Kromě Vsetína vyzráli hokejisté AZetu také na Ústí nad Labem (2:0) a zvítězili i v odvetě na ledě Kladna (5:1). V aktuálním měsíci ale zaznamenali již šest porážek. Nad jejich síly byla Třebíč (0:1), Kladno (1:4) i Karlovy Vary (4:6). Ani poslední tři kola nepřinesla úspěch, neboť body zůstaly v Litoměřicích (1:4), na stadionu pražské Slavie (3:4) a z Havířova je odvezl Přerov (4:5).

Aktuálně tak Havířovu patří 10. příčka se ziskem 37 bodů a ztrátou pěti bodů na Třebíč, která okupuje osmou pozici. Benátecká ztráta na poslední příčku zajišťující play-off je aktuálně 18 bodů. Před mladým týmem Jiřího Kudrny je tak obrovsky těžký úkol.

Poslední zápas Havířova

HC Slavia Praha vs. AZ RESIDOMO Havířov 4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 3. Heldák (J. Drtina, Krliš), 5. J. Novák (J. Drtina, Račuk), 39. Nedvídek (J. Drtina, Račuk), 55. J. Drtina (M. Kadlec, Šagát) – 25. Krisl (Maruna), 30. Sikora (Fronk, Rác), 42. Drtil (Hudeček, Matai).

Sestava Havířova: Bláha – Krisl (C), Chroboček, Puzič, Drtil, Dudek, R. Havel – M. Kalus, Hudeček, Kanko – Matai, Rác, Sikora (A) – Fronk, Pořízek, Maruna (A) – L. Bednář, Illéš, Cihlář.

Statistické okénko

AZet opustil na měsíční hostování Petr Beránek, který si v dresu Havířovu připsal dva body (0+2) v sedmnácti zápasech. To v dresu Vsetína, kam vedly jeho kroky, si prozatím drží průměr jednoho bodu na zápas. V sedmi duelech zaznamenal osm kanadských bodů (3+5).

Kanadské bodování Havířova vede Marek Kalus se 17 body (8+9). Kalus je rovněž také nejlepším střelcem, ale zdobí ho i jedna ne příliš lichotivá statistika. Je totiž nejtrestanějším hráčem celé ligy. Doposud nasbíral 102 trestných minut.

Marek Sikora se v dresu AZetu stará především o to, aby jeho spoluhráči dostávali ty nejpřesnější přihrávky. Celkem doposud nasbíral 13 asistencí, k nimž přidal ještě čtyři branky a patří tak, spolu s Kalusem, k nejproduktivnější dvojici. Mezi obránci poté táhne produktivitu Tomáš Drtil s deseti body (5+5).

Vidět je také maskovaný muž ve službách Havířova. Ondřej Bláha se řadí do TOP10 nejlepších gólmanů ligy, pokud jde o úspěšnost zákroků. Jeho čísla se aktuálně zastavila na 92,16 %, což Bláhovi stačí na 9. místo. O dvě místa za ním pak můžeme nalézt jméno benáteckého zástupce - Josefa Kořenáře (91,88 %).

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 18. října

AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Benátky nad Jizerou 3:2 (0:2, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Pořízek (Kurovský, Krisl), 29. M. Kalus (Jergl, R. Havel), 30. Kotala (Pořízek, Kurovský) – 15. Hrabík (Jeník, Z. Král), 19. Pyrochta (Z. Král, Bittner).

Sestava Havířova: Bláha – Krisl (C), Dudek, Puzič, Drtil, Chroboček, R. Havel – P. Beránek (A), Matai, Sikora (A) – Jergl, Rác, Gřeš – Fronk, Hudeček, M. Kalus – Kotala, Pořízek, Kurovský.

Sestava Benátek: Kořenář – Husa, Kunst, Pyrochta, Turský, Maier (A), Jandejsek – A. Dlouhý (A), Chrtek, Hrníčko – Průžek, Bittner (C), Psota – Jeník, Z. Král, Hrabík – Wiencek, Kuťák, Bělohorský.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Benátky nad Jizerou 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Kristl (Kusko, Diviš), 33. Vodný (Dolníček, R. Erat), 59. R. Erat – 44. Lakatoš (Kunst).

Sestava Benátek: Kořenář – Kunst, Husa, Jan Bednář, Maier (A), Mirochnikov, Havlín – Z. Král, Lakatoš, Chrtek – Psota, Bittner (C), Jeník – Kuťák, R. Veselý, Hrníčko – Bělohorský, Wiencek, Nezbeda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!