3. 12. 2017 | Věra Novotná

Spousta našich vyloučení je zbytečných, říká Semyon Mirochnikov

Ze zápasu proti celku AZ RESIDOMO Havířov, mohli Benátečtí odcházet s hlavou vztyčenou. AZetu byli důstojným soupeřem. „Myslím si, že jsme hráli dobře. Havířov je hodně bruslivý tým, který hraje hodně do těla. Na to, jak mladým týmem jsme, tak si myslím, že to bylo velmi dobré utkání. Akorát nám někdy chybělo štěstíčko,“ řekl po zápase Semyon Mirochnikov, jenž si díky své asistenci u jediného benáteckého gólu připsal první bod za středočeský tým.

Od prvních minut bylo vidět, že dnes ani jeden z týmů nehodlá hrát na půl plynu. “Hodně nás dohrávali, náročné to dnes rozhodně bylo,“ připustil Mirochnikov, jenž byl jedním z asistentů u úvodní branky Ladislava Bittnera. „Já jsem rozehrával zpoza brány na Ondru Chrtka, on zavezl puk do pásma a dal to na Láďu Bittnera, který dal gól. Je to spíše jejich zásluha,“ pochválil své spoluhráče mladý bek, pro nějž to byl první bod v benáteckém dresu.

Po jednom ze soubojů před brankou Josefa Kořenáře zůstal na ledě ležet s bolestivou grimasou Maier, sedmnáctiletý obránce ale přiznal, že situaci pořádně nevnímal. „Pořádně jsem to ani neviděl, ale myslím si, že ho trefil puk. Přišel jsem zrovna z ledu a odpočíval, ale podle mě ho někdo trefil,“ odtušil.

Bohužel pro Benátky se gól Ladislava Bittnera ukázal opět jako jediný. Kromě šňůry proher tak Benátečtí natahují i sérii zápasů, v nichž nevstřelili více než jednu branku. „Myslím si, že potřebujeme více gólů především z přesilovek, protože těch máme opravdu hodně. Dnes jsme například třikrát hráli pět na tři, a ani jedenkrát nepadl gól. Někdy prostě to štěstí chybí,“ řekl.

Benátečtí přesilovky neproměňují, za to poslední dobou jejich soupeři právě v početních výhodách otáčí, a posléze rozhodují, zápasy. „Ano, to je pravda. Máme hrozně moc vyloučení a spousta z nich je nesmyslných. Pár vyloučení je zkrátka nutných, například v obranném pásmu, ale zbytek jich je zbytečných,“ přiznal muž s číslem 17 na dresu, podle nějž právě prostřední dvacetiminutovka rozhodla. "Zápas se zlomil ve chvíli, kdy jsme dostali druhou branku."

Svým pohledem na nepovedené druhé třetiny přispěl také trenér Jiří Kudrna: „Druhá třetina je vždycky problematická už jenom z důvodu střídání. Dostáváme se do pasáží, v nichž se dostaneme pod tlak a hráči se nedostanou včas na střídačku. Samozřejmě z této únavy pramení poté nějaké chybičky. Druhé třetiny jsou v tomto ohledu takové specifické.“

Do třetí třetiny vlétli Benátečtí s jasnými pokyny. „Řekli jsme si, že budeme hrát dobře odzadu a budeme víc střílet,“ odtajnil rozmluvu v kabině mladý obránce, kterému dnešní zápas přinesl možnost opět se něco naučit. „Dnes jsme měli na soupisce jedenáct juniorů, a i díky tomuto zápasu jsme posbírali hrozně moc zkušeností.“

Již ve středu čeká na Benátky souboj na ledě Ústí nad Labem, právě přípravě na tento duel věnují Benátečtí následující dny. „Na soupeře se budeme připravovat v pondělí a úterý, tam si řekneme, co od zápasu očekávat. Bude to znovu hrozně těžký zápas, jako každý zápas ve WSM lize, kde jsou většinou hodně zkušení soupeři,“ řekl Mirochnikov.

Se svým angažmá u řeky Jizery je dle svých slov spokojený. „Jsem mladý, je mi sedmnáct, takže jsem moc rád za to, že dostávám prostor na ledě. Budu se snažit makat v Benátkách naplno,“ slíbil. A od koho v benáteckém dresu se nejvíce učí? „Hlavně od zkušenějších beků. Nejvíce asi od Patrika Maiera. Je z nás nejzkušenější a hodně mi radí,“ ukončil rozhovor ruský zadák.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.