4. 12. 2017 | Věra Novotná

Play-off určitě nevylučujeme, ujišťuje fanoušky Bittner!

Benátečtí hokejisté načali druhou polovinu aktuálního ročníku WSM ligy. My jsme se ale s nejproduktivnějším střelcem, Ladislavem Bittnerem, vrátili ještě ke zhodnocení první části ročníku. Řeč přišla nejen na nepovedenou druhou čtvrtinu, ale také na psychiku týmu a na stále neutuchající podporu diváků. „Začátek soutěže nebyl špatný, vedli jsme si dobře,“ začal svůj rozhovor jeden z nejstarších útočníků v benáteckém kádru…

…Po první čtvrtině ale byla Benáteckým vystavena stopka a následovala šňůra proher, která Středočechy pronásleduje i v dnešních dnech. „Teď se nám v poslední době nedaří, máme jedenáct proher z dvanácti zápasů. Bohužel, nejsme schopní zvýšit produktivitu. Jsme hodně vylučovaní a dostáváme góly z oslabení,“ našel největší kámen úrazu forward s číslem 22.

Tolikrát vzpomínaná druhá část první půle a sedm bodů z třinácti zápasů může být důsledkem chybějících opor celku. „Odešli nám zkušení hráči jako Špágr, Kolmi a další. Hrajeme hodně s juniory, máme mladou sestavu, na což se samozřejmě ale nevymlouváme,“ upozornil Bittner, který své spoluhráče naopak za jejich přístup pochválil. "Kluci hodně makají a bojují, ale prostě nám to nelepí,“ připomněl Ladislav absenci onoho štěstí v zakončení.

Nyní je tedy jasné, že bujaré oslavy se v kabině pořádat nebudou. „Psychika určitě není dobrá, pokud se pořád prohrává. Stále ale máme hlavy nahoru, snažíme se na sobě makat,“ potvrdil střelec osmi branek a prozradil, že Benátečtí si dávají do těla i nad rámec pravidelných tréninků. „Máme dobrovolné tréninky, chodíme hodně střílet…Trenéři nám v těchto věcech vychází vstříc. Makáme dál, ale bohužel to v těch zápasech nepřichází a nesbíráme body,“ mrzelo ho.

Kdo by si ale myslel, že hráči kolem trenéra Kudrny již boje o postup do play-off zabalili, hluboce by se mýlil. „Samozřejmě, že pořád tam šance jsou. Po Vánocích se nám může povést udělat šňůru v podobě série osmi, deseti zápasů a jsme zpátky. Play-off určitě nevylučujeme,“ odmítl pouhé dohrání sezony Bittner. Benátečtí totiž na své soupeře herně vůbec neztrácejí, zápasy jsou mnohdy velmi vyrovnané. „Přesně tak. Když dáme v zápase čtyři branky, pět jich dostaneme. Na jeden gól se ale doma taky vyhrát nedá, produktivita nás zkrátka hodně trápí,“ připustil.

V souvislosti s nízkou produktivitou a vysokým počtem vyloučení zaznamenali Středočeši rovněž propad v tabulce ubráněných oslabení a využitých přesilovek. „Ostatní týmy mají videa, studují nás stejně jako my je. Sehranosti tam z naší strany není moc, protože tyto situace moc netrénujeme a vždy si třeba jenom řekneme, co chceme hrát. Na to se ale nemůžeme vymlouvat,“ ví pětadvacetiletý hokejista.

Benátečtí ale nedostatkem šancí v přesilových hrách netrpí. "Snažíme se střílet, tlačit se do brány, ale soupeř jednou vystřelí a padne mu to tam…Možná mají větší chuť...“

Co se týče spokojenosti s osobními výsledky, mohly by být podle nejlepšího střelce Středočechů ještě lepší. „Tak oproti loňsku jsem se zvednul, ale v souvislosti s tím, jak vysoký dostávám ice-time, tak by to mohlo být, podle mě, i lepší,“ odtušil Ladislav, který je, stejně jako celá benátecká kabina, vděčná za podporu diváků, kteří si vždy najdou cestu na stadion. „My jim za to strašně děkujeme. Jsme rádi, že nás podporují i v této situaci, kdy se nedaří. Chtěli bychom jim to vrátit výhrami, ale zatím to nejde.“

O prolomení negativní bilance se Benátečtí znovu pokusí ve středu, kdy vyjedou na led ústeckého Slovanu. „V Ústí to nebude vůbec lehký zápas, musíme začít hrát dobře odzadu a snažit se hodně střílet,“ nastínil herní plán pro příští kolo Ladislav Bittner.

FOTO: Zdeněk Langšádl – PPNA.cz

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!