8. 12. 2017 | Věra Novotná

K Jizeře míří lídr tabulky, zaskočí Benátky favorita podruhé?

Hokejisté Benátek nad Jizerou natáhli svou další šňůru porážek již na osm zápasů. To náš příští soupeř, ČEZ Motor České Budějovice, ve stejném počtu duelů pokaždé bodoval. Aktuální lídr tabulky je v čele o dva body před Kladnem, svůj náskok si tak jistě bude chtít udržet. V úvodním vzájemném souboji ale na začátku sezony hráči Budějovic zaváhali. Zda Benátečtí podruhé doma favorita z jihu Čech porazí, to se dozvíme v sobotu 9. prosince. Utkání na Zimním stadionu v Benátkách nad Jizerou začne v 16:00. Připravena je pro fanoušky i textová reportáž. Dalším lákadlem pro fanoušky by měla být tombola o věcné ceny a prezentace mládeže HC Benátky! Proto nezapomeňte zavítat do hlediště benáteckého zimního stadionu!

Motor znovu míří za baráží

V minulém ročníku baráž o extraligu Motoru nevyšla, úkol v aktuální sezoně byl tedy jasný. Znovu se do boje o českou nejvyšší soutěž dostat a vést si v ní lépe. První úkol prozatím českobudějovickým hráčům vychází. I díky posledním zápasům si před 30. kolem drží první příčku tabulky s 59 body. Polevit ve sbírání výher ale Jihočeši nesmí ani na chvíli, za nimi si totiž Kladno i Karlovy Vary drží odstup jediného vítězství. Rytířům chybí body dva, Energii tři.

Pokud má Motor o body přicházet, děje se tak opět výhradně na kluzištích soupeřů. Doma jsou České Budějovice znovu stoprocentní. Venku zaznamenali Jihočeši pouze sedm duelů bez získaného bodu z patnácti. Naposledy to bylo ve 20. kole na ledě Frýdku-Místku, kde Českobudějovičtí padli 1:3. Náladu si ale vylepšili hned v zápase následujícím, v němž před domácím publikem rozstříleli Vsetín vysoko 8:0. Také v Třebíči sahali Jihočeši po třech bodech, avšak prodloužení jim nepřálo (1:2pp). Proti Ústí nad Labem (7:1), a také proti svým dvěma největším pronásledovatelům, tedy Kladnu (3:0) a Karlovým Varům (3:2), byli ale stoprocentní. O další body je poté obral Přerov, který zvítězil v nastaveném čase. Poslední tři kola si jsou ale České Budějovice znovu jisté. Doma porazily jak Litoměřice (3:1), tak Slavii (4:2). Srdnatě bojoval i Havířov, arénu Motoru ale nedobyl (1:0).

Poslední zápas Českých Budějovic

ČEZ Motor České Budějovice vs. AZ RESIDOMO Havířov 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 32. Kutlák (Vampola).

Sestava Českých Budějovic: Gába – Kutlák, Kučný, Pavlin, Pýcha, Fillman, Vráblík – M. Bárta, Pajič, Nedorost – Dostálek, Vampola, Čermák – Vlček, Rob, Jonák – Toman, Galamboš, Heřman.

V dresu Motoru září Nedorost

České Budějovice nedrží první příčku jen v počtu nasbíraných bodů. Lídrem jsou také v bránění svých oslabení nebo v průměru vyslaných střel na branku soupeře za zápas. V průměru vyšlou hráči Motoru 34 střel, což je o deset více než svítí na kontě benáteckých hráčů. Co naopak Jihočechům příliš nejde, to je využívání početních výhod. V těch jsou čtvrtým nejhorším týmem ligy s 15,15 %.

Co se individuálních výkonů týká, tak musí letošní sezona prozatím těšit především Václava Nedorosta, který má v dresu Českých Budějovic na dosah svou nejlepší seniorskou sezonu kariéry. Tou je prozatím ročník 2012/2013, kdy v KHL nasbíral 35 bodů (15+20). Stejný bodový zisk zaznamenal i dříve v dresu Bílých Tygrů. Nyní je s 27 body (11+16) nejen nejproduktivnějším hráčem Motoru, ale také jeho nejlepším střelcem a nahrávačem. Vede také tabulku pravdy. Pro Nedorosta je skvělou vizitkou i to, že hned jedenadvacet jeho kanadských bodů je primárních, což znamená, že je jedná o gól či první asistenci.

Střelecky se o dva góly zpět drží Filip Vlček, jenž přesně mířil už sedmkrát. O pozici nejlépe asistujícího hráče se pere také Miloslav Čermák, který je za Nedorostem o jedinou nahrávku zpět.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 25. října

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Benátky nad Jizerou 5:2 (0:2, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 35. Nedorost (Pavlin), 48. Vlček (Crowder, Pavlin), 49. Nedorost (Rob, Čermák), 54. Crowder (Vlček), 60. Nedorost – 9. Bittner (Psota, Vantuch), 11. Vantuch (Wiencek).

Sestava Českých Budějovic: Gába – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Pajič, Šulek – Toman, Vlček, Prokeš.

Sestava Benátek nad Jizerou: Kořenář – Plutnar, Husa, Kunst, Pyrochta, Maier, Jan Bednář – A. Dlouhý, Chrtek, Hrníčko – Vantuch, Bittner, Psota – R. Veselý, Z. Král, Hrabík – Bělohorský, Kuťák, Wiencek.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Slovan Ústí nad Labem vs. HC Benátky nad Jizerou 6:2 (1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 16. Severa (M. Vágner, Šenkeřík), 36. Bernad (Roubík, Melka), 40. Melka (Roubík), 44. Pšenička (T. Jandus, Hes), 54. Kuběna (Vachovec, Gengel), 56. Severa (Melka) – 28. T. Hanousek (J. Mikyska), 41. T. Hanousek (J. Mikyska, Z. Král).

Sestava Benátek nad Jizerou: Kořenář – Jandejsek, Husa, Maier (A), T. Hanousek, Tržický, Mirochnikov – Teplý, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Bittner (C), Průžek – Wiencek, Nezbeda, Bělohorský – Šír, Janele, Burda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!