21. 12. 2017 | Věra Novotná

Po domácích nezdarech míří Benátečtí na Kladno

Ani ve třetím domácím duelu v řadě neprolomil celek Benátek nad Jizerou šňůru zápasů, v nichž nebodoval. Proti Prostějovu padli svěřenci trenéra Kudrny 4:6. Tým Rytířů Kladno, který bude dalším soupeřem benáteckých hokejistů se, díky vítězství 3:2 po samostatných nájezdech nad Karlovými Vary, dotáhl na dělené 2. místo WSM ligy, kde dohnal právě celek Energetiků. Benátečtí navíc proti Rytířům letos ještě nebodovali. Uvidíme, jestli se jim podaří zvrátit nejen tuto bilanci. Zápas 33. kola je na programu v pátek 22. prosince od 18:00. Vše podstatné můžete sledovat prostřednictvím textové reportáže.

Porazit kladenské hokejisty doma? Těžký úkol!

Díky domácím duelům, kterých sehráli Rytíři již sedmnáct, přibylo do tabulky 41 bodů. Kladenští zaznamenali jen dvě prohry po šedesáti minutách, jedinkrát poté padli v prodloužení.

Třetí čtvrtinu sezony mají Rytíři rovněž skvěle rozjetou. Ze sedmi utkání prohráli v základní hrací době pouze jednou, a to doma s Přerovem, proti kterému se jim v letošní sezoně nedaří. O dva body je dokázala připravit také Třebíč, která na vlastním ledě rozhodla v prodloužení. Do nastavení se Kladenští dostali i ve svém prozatím posledním duelu, v němž doma přivítali svého nejbližšího soupeře z Karlových Varů. Díky domácí výhře, o které rozhodly samostatné nájezdy, se Rytíři bodově dotáhli právě na Energetiky. Oba celky nyní mají 63 bodů a mohou směle stíhat České Budějovice, které drží první příčku s náskokem dvou bodů. Pod nimi poté bojují Přerov společně s Prostějovem. Ti mají manko tří, respektive šesti bodů.

Poslední zápasy Rytířů Kladno

Rytíři Kladno vs. VHK ROBE Vsetín 4:2

SK Horácká Slavia Třebíč vs. Rytíři Kladno 4:3pp

Rytíři Kladno vs. HC ZUBR Přerov 2:3

Rytíři Kladno vs. SK Trhači Kadaň 3:1

Rytíři Kladno vs. HC Slovan Ústí nad Labem 5:2

Zápas minulého kola

Rytíři Kladno vs. HC Energie Karlovy Vary 3:2sn (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Kubík (Štindl, Kloz), 51. Kubík (Machač, Svedlund), rozh. náj. Kurjanov – 7. Flek (Rachůnek, Balán), 48. Kverka.

Sestava Kladna: Cikánek – Štindl, Zelingr, P. Hořava, Matula, Veber, Repe, Kehar – Zikmund, Kaut, Redlich – Kubík, Machač, Svedlund – Tůma, Kurjanov, Kloz – Pekr, Přikryl, Strnad. Trenéři: Hořava, Patera.

Kladno posílilo, přišel i Kurjanov

Po několik sezon byl ruský útočník Anton Kurjanov věrný Omsku. Do Kladna přichází s více než 700 odehranými zápasy v ruské nejvyšší soutěži a zkušenostmi z ruské reprezentace, s níž získal v roce 2009 zlatou medaili na mistrovství světa.

Doposud naskočil za Rytíře ve třech utkáních a hned se bodově chytil. Vizitkou mu budiž průměr jednoho bodu na zápas (1+2). Svůj potenciál by měl Kurjanov uplatnit hlavně při vyřazovacích bojích, což pro web rytirikladno.cz uvedl i asistent trenéra Pavel Patera. Jsem přesvědčený, že v rozhodující fázi sezony nám hodně pomůže jak při hře pět na pět, tak v přesilovkách.“

Mezi rytířské šiky se vrací také Miloslav Hořava. Pětatřicetiletý hokejista má rovněž zkušenosti z KHL, zahrál si ale i ve Švýcarsku nebo Švédsku. Kladenský dres naposledy oblékl v sezoně 2014/2015, kdy byl mezi Rytíři také asistentem kapitána. Tato jeho kladenská štace byla také jeho nejlepším ročníkem, v němž zaznamenal 44 bodů (26+18) v 50 zápasech.

Dres s rytířem na prsou naopak svlékl obránce Martin Lenďák, jehož kroky zamířily do Přerova z důvodu měsíčního hostování. Čtyřiadvacetiletý bek odehrál za Rytíře 20 zápasů, ve kterých si připsal 4 body (0+4).

Statistické okénko

Vypadá to, že Benátečtí postupně vyzývají týmy v návaznosti na střeleckou úspěšnost. V počtu vstřelených branek je totiž nejlepší trojce složená z Karlových Varů, Prostějova a Kladna. Rytířům chybí aktuálně jediný gól k pokoření stovky. Za zápas vyšlou na soupeřovu branku okolo 28 střel, ani tentokrát si tedy benátecký maskovaný muž nebude zřejmě moci stěžovat na nedostatek práce. Na čem ale musí kladenští hráči zapracovat, to jsou přesilové hry. V jejich proměňování jsou s 11,84 % druhým nejhorším týmem ligy. Šancí, aby tuto statistiku napravili, zřejmě pár od Benátek dostanou. Čeká nás totiž souboj nejvíce trestaného týmu s tím nejméně vylučovaným. Parta trenéra Kudrny načala již sedmou stovku trestných minut, Rytíři jich mají o více než polovinu méně.

V tabulce ligové produktivity zástupci Rytířů první desítku nedrží, nejlepším je na 12. místě Patrik Machač s 27 body (9+18). Stejný hráč uzavřel TOP10 ve statistice reflektující nejlepší asistenty. O 10. místo se dělí společně s benáteckým Zdeňkem Králem. Co se branek týče, jsou na tom kladenské statistiky lépe. Na pátém místě najdeme Davida Tůmu s 15 góly. O branku a příčku zpět je poté Jakub Strnad.

Tváří v tvář

Poslední vzájemný zápas – 1. listopadu

HC Benátky nad Jizerou vs. Rytíři Kladno 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. J. Mikyska (Z. Král, Kolmann), 57. Bittner (D. Špaček, Kolmann) – 2. Redlich (T. Kaut), 13. D. Tůma (P. Hořava), 33. D. Tůma (J. Kloz, P. Hořava), 40. Štich (Kubík), 59. Kružík.

Sestava Benátek: Stezka (41. Kořenář) – Havlín, Kolmann, Pyrochta, Kunst, Plutnar, Maier – Z. Král, J. Mikyska, A. Dlouhý – J. Vlach, Chrtek, D. Špaček – Jeník, Bittner, Hrabík – Hrníčko, R. Veselý, Psota.

Sestava Kladna: Cikánek – Štich, F. Matula, Štindl, Kehar, Repe, P. Hořava – Pekr, R. Přikryl, J. Strnad – D. Tůma, Machač, J. Kloz – Kružík, T. Kaut, Redlich – Bláha, Kubík, Zikmund.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou vs. LHK Jestřábi Prostějov 4:6 (0:0, 1:4, 3:2)

Branky a nahrávky: 27. J. Mikyska (Jašek, Z. Král), 55. Jašek (Z. Král, J. Mikyska), 56. J. Mikyska (R. Veselý, T. Hanousek), 60. Z. Král (Bittner, Jašek) – 25. M. Drtina (Rudovský, Nouza), 30. Zabloudil (M. Drtina, Prokeš), 31. Rudovský (Rašner, Venkrbec), 35. Divíšek (Venkrbec, M. Drtina), 54. L. Luňák (Divíšek, Nouza), 56. Dvořáček (Venkrbec, Rudovský).

Sestava Benátek: Stezka - Jan Bednář, T. Hanousek, Kunst, Husa, Tržický, Mirochnikov, Jandejsek – Jašek, J. Mikyska, Z. Král – Bittner, Chrtek, R. Veselý – Hrníčko, Kuťák, Bělohorský – Nezbeda, Janele, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!