26. 12. 2017 | Věra Novotná

Přetrhnou Benátečtí šňůru proher? Po Vánocích hostí Kadaň

Vánoční svátky jsou za námi a je na čase vyplnit zbytek tohoto roku hokejovou akcí. Na středu 27. prosince připravila WSM liga své 34. kolo, v rámci nějž do Benátek zavítá poslední celek tabulky SK Trhači Kadaň. Trhači také nemají v posledních duelech oslnivou formu, v součtu jsou na tom však pořád lépe než benátecký tým. Rozdíl mezi oběma soupeři je sedm bodů, vzájemný souboj bude tak důležitý především z hlediska psychiky. Série mezi Kadaní a Benátkami je vyrovnaná, kdo zvítězí ve třetím vzájemném duelu? To se dozvíme po skončení zápasu, který začíná v 17:30. Zápasové dění lze tradičně sledovat také prostřednictvím serveru onlajny.com.

Kadaň Benátky dotahuje

Od posledního vzájemného střetnutí uplynulo dvanáct kol. Jedenáct z těchto duelů skončilo pro celek Benátek nad Jizerou porážkou po základní hrací době. Jediný bod, který Středočeši přidali do tabulky 16. listopadu, přišel v zápase s Přerovem. Před domácím publikem dovedla benátecká parta duel do samostatných nájezdů, v nichž o své výhře 5:4 po nájezdech rozhodli hráči Přerova.

Trhači začali těchto dvanáct zápasů v opačném gardu, totiž vítězstvím 5:4 na samostatné nájezdy na ledě Frýdku-Místku. K těmto dvěma bodům přidala Kadaň ještě vítězství 4:2 proti Ústí nad Labem a dva body, které získala v domácím duelu se Slavií. Pražany zvládla porazit 3:2 v prodloužení. Jeden bodík přišel také v prozatím posledním utkání, kdy se Trhači vydali do Prostějova, odkud odjeli s prohrou v poměru 1:2 po nájezdech. Ostatních osm duelů prohráli v základní hrací době.

K období, odehraném od posledního vzájemného střetnutí, se samozřejmě váží také statistická čísla. Trhači jsou na tom oproti Benátkám lépe nejen, co se týče nasbíraných bodů, ale také při pohledu na skóre. Celkem obdrželi 36 gólů, během jednoho utkání dovolili soupeři nejvíce pět branek. Do soupeřovy branky dokázali naopak dostat puk dvaadvacetkrát. Jedenkrát nevstřelili ani gól a třikrát v řadě překonali soupeřova brankáře pouze jedinkrát.

Benátečtí jsou v pohledu na skóre horší v obou těchto statistikách, byť v počtu vstřelených branek jen o jedinou. Ve dvou zápasech nadělili soupeři čtyři branky, hned pětkrát ale nevstřelili svěřenci trenéra Kudrny více než 1 gól a dvakrát neskórovali vůbec. Cifra v kolonce obdržených gólů vypadá daleko hrozivěji. Za dvanáct zápasů dovolili Benátečtí soupeřům 59 branek! Z toho 32 v posledních pěti kolech….

Poslední zápas Kadaně

LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Trhači Kadaň 2:1sn (0:0, 0:0, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 50. Rudovský (Dvořáček, Venkrbec), rozh. nájezd Starý – 47. Kadeřávek (Kůs, Procházka).

Sestava Kadaně: Pavlát – Černý, Kadeřávek, Šefl, Blaha, Szathmáry, Šesták – Procházka, Kůs, Krejčiřík – Macháček, Havlíček, Dufek – Tupý, Hejcman, Chrpa.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

V obou doposud odehraných vzájemných duelech platilo, že body vždy odvezl hostující tým. Vzájemná série začala soubojem na ledě Benátek, odkud Trhači odjížděli s výhrou 5:3. Tuto porážku jim parta trenéra Kudrny oplatila v Kadani, odkud Benátečtí odvezli tři body za vítězství 4:2.

V každém dresu najdeme jednoho hráče, kterému se dařilo v obou vzájemných duelech. Na straně Trhačů je to Jakub Chrpa, jenž si v prvním duelu připsal dvě branky a v odvetném zápase přidal jednu asistenci. Na straně Benátek by mohl potřetí proti Kadani skórovat Matěj Psota, jemuž se povedlo prostřelit kadaňského gólmana v obou střetnutích.

Poslední vzájemný zápas – 4. listopadu

SK Trhači Kadaň vs. HC Benátky nad Jizerou 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Kůs (Chrpa), 51. Hejcman (Buchtela) – 9. Psota, 40. J. Mikyska (A. Dlouhý, R. Veselý), 53. D. Špaček (Chrtek, Hrabík), 60. Kuťák.

Sestava Kadaně: Tadeáš Dvořák – Trefný, Buchtela (C), Šesták, Rašner, Kokeš, Blaha – Hlava, Kůs (A), Chrpa – Dufek, Rindoš, J. Müller – Krejčiřík, Hejcman (A), Wágner – Tupý, Tůma, Szathmáry.

Sestava Benátek: Kořenář – Kunst, Pyrochta, Maier (A), Plutnar, Jandejsek, Mirochnnikov – R. Veselý, J. Mikyska, A. Dlouhý (A) – D. Špaček (C), Chrtek, Hrabík – Kuťák, Bittner, Psota – Průžek, Wiencek.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

Rytíři Kladno vs. HC Benátky nad Jizerou 9:3 (3:0, 3:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Štindl, 17. D. Tůma (Kurjanov, T. Kaut), 18. Redlich (T. Kaut), 23. R. Přikryl (Repe, J. Strnad), 36. D. Tůma (Kurjanov, J. Kloz), 36. R. Přikryl (Pekr), 45. J. Strnad (R. Přikryl, Pekr), 54. Štindl (Pekr), 56. Pekr (J. Strnad) – 32. Bittner (Hrníčko, Kunst), 53. Bělohorský (J. Mikyska, Psota), 57. Wiencek (Nezbeda, Kunst).

Sestava Benátek: Stezka – Husa, Kunst, Jan Bednář, T. Hanousek, Mirochnikov, Niko, Jandejsek – Z. Král, J. Mikyska (A), R. Veselý – Hrníčko, Chrtek, Bittner (C) – Bělohorský, Kuťák, Psota – Wiencek, Janele, Nezbeda.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.