10. 1. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí těsně unikli nepopulární desítce. Utkání 32. kola jasně ovládl Vsetín

38., středa 10. 1. 2018
Benátky n.J. - Vsetín BEN - VSE

Druhý den po sobě se znovu na benáteckém ledě představili hokejisté Vsetína, kteří začali utkání velmi svižně. Časomíra odkrojila pouhé tři minuty a na tabuli skóre svítil stav 0:2 z pohledu domácího celku. Druhá třetina dopadla pro svěřence trenéra Kudrny ještě hůře a po čtyřiceti minutách měli Vsetínští luxusní náskok pěti branek. Benáteckým hokejistům dnes mnoho věcí nevycházelo, čisté konto však Pavelkovi ve vsetínské bráně překazili. Více než jeden gól ale domácí nezvládli a odešli s porážkou 1:9.

Benátky n.J.: Žajdlík (27. Stezka) – T. Hanousek, Husa, Jandejsek, Kunst, Maier, Mirochnikov, Jan Bednář – Jeník, Chrtek, Z. Král – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Hrabík, Bělohorský – Kuťák, Šír, Průžek.
Vsetín: J. Pavelka (Šurý) – Janáček, D. Krenželok, Frolo, Ostrčil, Holomek, Dundáček, Žák – Markovič, Kopta, Březina – Protasenja, Kucharczyk, Illéš – Slováček, Podešva, Vávra – Vítek, Pokorný, Karafiát.
Branky a nahrávky: 46. Psota (Hrníčko, Bittner) – 1. Protasenja (Vítek, Janáček), 3. Frolo (Žák, Markovič), 27. Podešva (Dundáček, Vávra), 29. Kopta (Markovič, Březina), 37. Karafiát (Illéš, Dundáček), 41. Březina (Janáček, D. Krenželok), 48. Vávra (Slováček, Pokorný), 52. Dundáček (Vítek, Kopta), 53. Illéš (Protasenja). Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda - Coubal, Krátký. Vyloučení: 11:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 297. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 0:0, 0:6, 1:6, 1:9.

Komentář

Úvodní šanci si sice připsali domácí hráči poté, co střílená přihrávka nenašla u branky postaveného Krále. Poté už si ale zápas vzali do své režie hráči Vsetína, kteří vlétli do utkání ve velkém stylu a ve třetí minutě vedli 2:0. O úvodní branku zápasu se ve 40. sekundě postaral Anatolij Protasenja, který neměl problém trefit odkrytou část benátecké branky. Druhý gól za záda Matěje Žajdlíka přidal střelou z vrcholu kruhu Tomáš Frolo. S domácími mohlo být ještě hůř, avšak puk, jenž vypálil Protasenja, orazítkoval brankovou konstrukci.

V benáteckých barvách byl v zápase hodně vidět Jan Jeník, který se sporadicky dostával do šancí. V úvodní dvacetiminutovce ale nenašel přesně svého spoluhráče Hrabíka a při následném pokusu našel pouze Pavelkovu lapačku. Další z benáteckých pokusů k většímu ohrožení branky nevedly a nepomohly ani dvě přesilové hry. Ke konci třetiny se pokusil o stažení dvoubrankového náskoku také Wiencek, jehož pokus ale dokázal Pavelka zkrotit.

Ihned zkraje druhého dějství přišla další velká šance Vsetína. Markovič však na Žajdlíkovi ztroskotal. Také na druhé straně se svými pokusy neuspěli Hanousek, Bednář a Král a Vsetínští se tak dostali znovu do tlaku, který umocnili v přesilové hře. Blízko třetí brance byl Ostrčil, ale i tentokrát se za Žajdlíkem ozvala branková konstrukce. Neproměněná šance ale hosty mrzet nemusela, neboť se krátce po návratu Hanouska z trestné lavice trefil Martin Podešva, jenž poslal puk do klubka těl před brankou Benátek, kudy propadl a zastavil se až za brankovou čárou. Tento gól vyhnal Matěje Žajdlíka, který přepustil své místo Aleši Stezkovi, jenž však kapituloval po první větší příležitosti. Na vyražený puk zareagoval nejrychleji Ondřej Kopta, který tak poslal svůj tým do čtyřbrankového vedení.

Benátečtí se na krátký okamžik nadechli k odporu. Psota ale tváří v tvář vsetínskému gólmanovi neuspěl a na Pavelku nevyzrál ani Kunst, který posílal puk do horní poloviny branky. Následně domácí přestáli další oslabení, avšak pátý gól do jejich sítě přece přišel. Stalo se tak tři minuty před koncem prostřední části, kdy se uvolnil Jiří Karafiát. Puk z jeho hole minul Stezkovu lapačku a zastavil se v bráně.

Třetí třetina přinesla největší gólový přísun. Hned ve 41. minutě přidal šestou branku Vsetína David Březina, jenž se v předbrankovém prostoru dokázal prosadit. O čtyři minuty později přišel čestný zásah domácích. V přesilové hře našel Dominik Hrníčko Matěje Psotu, který dokázal dostat puk za Pavelkova záda. Za další dvě minuty se znovu rozsvítilo červené světlo, tentokrát opět za benáteckou brankou. Tehdy Tomáš Vávra zkusil své štěstí z ostrého úhlu. Puk po jeho střele zamířil na vzdálenější tyč a přešel brankovou čáru.

V gólové přestřelce mohl pokračovat benátecký Jan Bednář, jeho pokus ale tentokrát Pavelka zlikvidoval. Na tahu tak byli opět Vsetínští, kteří v rozmezí dvou minut přidali další dvě branky. Nejprve využil možnosti dorážky Filip Dundáček, jenž trefil mezeru mezi Stezkovou rukou a tělem a následně si gól připsal i Jakub Illéš. Ten zakončil rychlý protiútok hostí do odkryté branky. Vsetínští dnes v zápase dominovali a za vítězstvím si šli od první minuty. Benátecké hokejisty téměř k ničemu nepustili a ti tak museli skousnout vysokou porážku.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Jak jsem chválil včerejší utkání, tak dnes musím říct, že to bylo špatné od samého začátku. Špatně jsme do zápasu vstoupili a myslím si, že celé utkání tady bylo pouze jedno mužstvo. Dnes jsme dostali lekci prakticky ze všech hokejových činností. Vsetín nás dnes předčil ve všech směrech a zaslouženě vyhrál. Pro nás je to dnes velký debakl.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Měli jsme za sebou těžký včerejší zápas. Ten dnešní jsme zvládli lépe, hlavně díky tomu, že jsme vstřelili dvě rychlé branky. Druhá polovina první třetiny nebyla dle našich představ, protože jsme trochu polevili. Ve chvíli, kdy jsme přidali třetí a čtvrtý gól, tak jsme hru kontrolovali. Nebyl to bůhvíjak krásný hokej, ale my si sem přijeli pro šest bodů, které si vezeme domů do Vsetína. Pochopitelně jsme za to rádi.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.