17. 1. 2018 | Věra Novotná

Benátečtí podlehli Třebíči, která od Jizery odjíždí se třemi body

40., středa 17. 1. 2018
Benátky n.J. - Třebíč BEN - TRE

Poslední vzájemné měření sil začali lépe hosté z Třebíče, kteří sice ještě nepotrestali brzké vyloučení benáteckého celku, avšak ve druhé minutě poprvé prostřelili Stezku v brance Středočechů. Svůj náskok ještě navýšili, avšak v poslední dvacetiminutovce se o něj museli strachovat. Díky využité dvojnásobné přesilové hře se Benátečtí dostali na dostřel, avšak pro Karla Vejmelku to byl jediný puk, který musel ze své sítě lovit. Dvěma góly do prázdné branky Třebíč potvrdila své vítězství v poměru 4:1.

Benátky n.J.: Stezka – Niko, Kunst, Jandejsek, Jan Bednář, Tržický, Mirochnikov, Starosta – Psota, Bittner, Hrníčko – Hrabík, Chrtek, Z. Král – R. Veselý, Kuťák, Wiencek – Šír, Nezbeda, Burda.
Třebíč: Vejmelka – Nedbal, D. Mikyska, Kaláb, Čejka, Jiří Wasserbauer, Půža, Spurný – P. Kratochvíl, Dolníček, R. Erat – T. Havránek, Mlynář, Kusko – Gajarský, Süss, Jan Wasserbauer – Kristl, Havlát, Paták.
Branky a nahrávky: 44. Hrabík (Z. Král, Bittner) – 3. R. Erat (Dolníček), 12. Paták (Havlát, Kristl), 59. Jan Wasserbauer, 60. Dolníček. Rozhodčí: Grech, Wagner – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 171. Střely na branku: 25:18. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 1:2, 1:4.

Komentář

Do úvodního dějství vlétli lépe hráči hostující Třebíče, kteří hned v první minutě dostali šanci přesilové hry. Minutu a půl nepustili Benátečtí svého soupeře k vážnější akci, poté ale hráči Horácké Slavie svou převahu přeci jen využili. Roman Erat sice ještě nabízel přihrávku jednomu ze svých spoluhráčů, avšak kotouč se po odrazu od brusle benáteckého bránícího hráče dostal zpět na jeho hůl. Stezka se již přesouval do směru přihrávky a neměl nárok, aby se stihl včas vrátit. Erat tak bez problémů poslal Třebíč do vedení. Benátečtí se snažili o odpověď, namísto vyrovnávacího gólu ale přišlo dvougólové vedení Horácké Slavie. Po zmatcích před Stezkovým brankovištěm se nejlépe zorientoval Lukáš Paták, jenž ukázal svůj důraz proti trojici bránících hráčů a poslal kotouč k pravé tyči.

Domácí se snažili dostat do hry, puky létaly především od modré čáry, chyběl však větší důraz v dorážkách. Třetí branka hostí mohla přijít při další z přesilových výhod, střela Kuska však pouze rozezněla brankovou konstrukci za Stezkovými zády. Velkou šanci na druhé straně měl ke konci třetiny Psota, jenž ale při svém sólu nedokázal překonat Vejmelku v brance Třebíče, a ani přesilovková střela Zdeňka Krále se skóre nepohnula. Benátečtí tak po dvaceti minutách ztráceli na svého soupeře dvě branky.

Zkraje druhé třetiny se dostali k zákroku oba maskovaní muži, své větší umění však nemusel předvést ani jeden z nich. Následně si ale štěstí vybral také třebíčský brankář, jemuž se puk po jednom z benáteckých útoků povaloval před betonem. Nikdo z Benáteckých ale nebyl s dorážkou dostatečně rychlý. Poté Benátečtí přeřadili na vyšší stupeň.

Velkou šanci měl Bittner, jehož schovaná střela ale nemířila mezi tři tyče. Také na druhé straně kluziště se zrodily velké šance. Tu největší měli hosté při přesilové hře, kdy na ně zívala prázdná branka. V poslední chvíli ale zachránil celou situaci Mirochnikov, jenž si včas lehl do střely. Následně vyrazili na zteč Chrtek s Hrabíkem. Druhý jmenovaný hledal prostor nad Vejmelkovým ramenem, ale třebíčský gólman držel i po této akci čisté konto a velkou měrou se podílel na nezměněném skóre po čtyřiceti minutách. V posledních chvílích druhého dějství totiž Benátečtí zatlačili v přesilové hře, v níž potvrdili svou herní dominanci. Vejmelka ale zůstal nepřekonán.

Také ze začátku třetí třetiny mohli Třebíčští děkovat svému gólmanovi za neobdrženou branku. Zdramatizování zápasu ale přeci jen ze strany domácích přišlo. Převahu dvou mužů v poli dokázal využít Kryštof Hrabík, jenž přesně tečoval střelu Zdeňka Krále mimo Vejmelkův dosah. Autor prvního domácího gólu mohl být rovněž i u vyrovnávací branky. Ani se třemi dorážkami ale nedokázal dostrkat puk za brankovou čáru. Vyrovnání viselo na vlásku také po střele Ladislava Bittnera, proti němuž ale Karel Vejmelka potvrdil své kvality a držel Třebíč nad vodou.

V posledních deseti minutách byli znovu vidět hostující hráči, konkrétně Paták s Kristlem. Ani jeden z nich ale Stezku nepřekonal a hosté se tak nadále museli o výsledek obávat. Benátečtí trenéři proto zkusili v 58. minutě hru bez brankáře. Převahu jednoho muže v poli ale Benátečtí nevyužili. Namísto toho upravil skóre na 3:1 Jan Wasserbauer, který na pravé straně obdržel přihrávku a pohodlně poslal kotouč do opuštěné branky. Stejnou situaci využil následně také David Dolníček, jenž vystihl Nikovu rozehrávku a ustanovil výsledek 4:1 pro Třebíč.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (HC Benátky nad Jizerou): Špatně jsme začali a soupeř nám opět odskočil. Poté jsme se do zápasu dostali, ale bohužel jsme nepřekonali gólmana. Tam to chtělo větší tlak do brány. Ačkoliv ve druhé třetině šance byly, neproměnili jsme je. Gól jsme dali až ve třetí třetině, ale bohužel jsme nesehráli dobře závěr celého zápasu. Dnes to bylo utkání, které se dalo dovést do bodového zisku, o to větší škoda to je.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Samozřejmě jsem rád za tři body. Tyto zápasy s podobnými soupeři jsou strašně těžké. Víceméně jsme sem jeli v roli favorita, Benátky dlouho nevyhrály, takže se od nás čekaly tři body. Vstřelili jsme dvě rychlé branky, po kterých jsme si mysleli, že vše půjde samo. Trošku jsme upustili od hry, kterou jsme praktikovali v předešlých zápasech. Ve druhé třetině jsme zcela vypadli z role. Tam, kdyby Karel Vejmelka nepředvedl tři parádní zákroky, možná by bylo srovnáno. Vstoupili jsme do třetí třetiny a místo, abychom ji v klidu dohráli, udělali jsme dva fauly, šli jsme do tří a soupeř snížil. Poté jsme se sedmnáct minut trápili. Jak jsem již řekl, všichni jsme rádi za tři body, ale náš výkon dnes nebyl ideální. Benátky byly těžkým soupeřem, mladí kluci se snažili. Zápas si musíme trošku rozebrat, protože tento výkon by nám na jiné týmy asi nestačil.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.