28. 1. 2018 | Aleš Skok

Benátkám jsem velmi vděčný za to, jak mě vychovali, říká Josef Mikyska

Ještě před měsícem se Josef Mikyska proháněl na ledě Benátek nad Jizerou a Liberce. V současné době ale vypomáhá prvoligovému Motoru v cestě za vysněným postupem do extraligy. V zatím posledním utkání WSM ligy zavítaly Benátky právě do Českých Budějovic, kde prohrály vysoko 1:8. A právě šikovný centr se na vítězství Jihočechů podílel dvěma brankami.

„Na Benátky vzpomínám v dobrém. To ani jinak nejde. Strávil jsem tam pěknou dobu,“ usmíval se po zápase Mikyska. „Bohužel, letos to v Benátkách úplně nefunguje podle představ. Je to hodně těžké. Benátky mají za úkol vychovávat hráče do dospělého hokeje, hlavně do Liberce. Ale je to velice těžké,“ ví třiadvacetiletý forward.

O tom, zda pro něj bylo utkání speciální, měl jasno. „Trošku jiné to bylo, ale já už tohle tolik neprožívám. S klukama jsme si napsali, ale žádné extra hecovačky neproběhly,“ usměje se. „Samozřejmě s většinou kluků jsem hrával a musím říct, že dělají pokroky, ale pořád jsou hrozně mladí. Vždyť mně taky ještě není tolik a byl jsem jedním z nejstarších útočníků. V Motoru sbírám puky,“ glosuje svou pozici v aktuálním působišti.

Proti Benátkám zaznamenal dvě branky, ačkoliv o sobě říká, že není žádný extra střelec. „Jo, jsem rád, že mi to tam dvakrát padlo. Ale mockrát se mi to nestává. Je to asi i náhoda, že se to stalo zrovna v tomhle zápase. Žádný speciální recept na benátecké gólmany nemám,“ říká skromně rodák z Frýdlantu.

Ačkoliv tým ze středních Čech padl 1:8, pochválil Mikyska střelce jediné branky Benátek Ondřeje Chrtka. „Chrťas hrál moc dobře. Přijde mi, že se zlepšuje zápas od zápasu. Pamatuju si ještě, jak byl o dvě hlavy menší než já. Už zmohutněl a zesílil. To je jenom dobře. Může se dostat daleko,“ našel slova chvály pro bývalého spoluhráče.

„Benátkám přeji, aby se jejich výsledky zlepšily. Věřím, že vychovají spoustu dobrých hokejistů. Já jsem jim velice vděčný za to, jak mě vychovali,“ uzavřel Mikyska.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!