28. 1. 2018 | Věra Novotná

Karlovarští míří do Benátek s vynikající bilancí v zádech

Po porážce, kterou obdrželi benátečtí hráči od lídra tabulky z Českých Budějovic, čeká na mladý středočeský celek další domácí utkání proti soupeři, nad nímž v letošní sezoně ještě nezvítězili. Aktuálně druhý tým letošní sezony, HC Energie Karlovy Vary, si navíc proti Benáteckým vždy odnesl i velkou porci vstřelených branek.

43. kolo WSM ligy je na programu v pondělí 28. ledna od 17:30. Pojďte pomoci benáteckým hráčům svými hlasivkami. Pokud nebudete přítomni přímo v ochozech benáteckého zimního stadionu, můžete sledovat vývoj utkání prostřednictvím tradičního textového přenosu.

Karlovarší stále mezi nejlepšími

Výsledkově jsou na tom Karlovy Vary podobně jako České Budějovice, které se Energetici snaží na prvním místě dostihnout. Rovněž příští soupeř benáteckého celku v letošním kalendářním roce nepoznal hořkost porážky a míří tak za boji o návrat do české nejvyšší soutěže.

Velkou formou se v posledních kolech může pyšnit brankář Filip Novotný, jemuž je benátecký stadion velmi dobře známý. V minulé sezoně totiž nastupoval mezi tři tyče právě i u řeky Jizery. Jen v měsíci lednu zaznamenal Novotný ve svém novém působišti hned tři nuly, jimiž pomohl Karlovým Varům k vítězství.

Z celkových osmi utkání, které Karlovarští odehráli, získali do tabulky devatenáct bodů. Svého přemožitele našli v podobě Vsetína, který na ledě Energetiků zvítězil 2:1. Důležitým soubojem pro Karlovarské bylo měření sil s Českými Budějovicemi. Na jihu Čech musely o vítězi duelu rozhodnout samostatné nájezdy, v nichž byli lepší domácí. Karlovarští tak brali ze vzájemného utkání jediný bod za prohru 2:1sn.

Posledních pět zápasů Karlových Varů

SK Trhači Kadaň vs. HC Energie Karlovy Vary 2:4

HC Frýdek-Místek vs. HC Energie Karlovy Vary 0:4

HC Energie Karlovy Vary vs. VHK ROBE Vsetín 1:2

SK Horácká Slavie Třebíč vs. HC Energie Karlovy Vary 0:2

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slovan Ústí nad Labem 5:1

Branky a nahrávky: 2. Stloukal (Vrdlovec, Kverka), 29. Vrdlovec (Podlipnik, Stloukal), 34. Stloukal (Kverka, Kohout), 47. Tuominen (Šenkeřík, Kovačevič), 51. M. Rohan (Tuominen) – 56. Navarra (Pšenička).

Sestava Energie: Kuchař – Sičák (A), Krejčí, M. Rohan, Plutnar, Podlipnik, Kovačevič, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán (A), Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý (C), Gorčík – Vachovec, Tuominen, Šik.

Benátečtí potkají v roli protihráče svého dalšího spoluhráče

Při domácím zápase s Ústím nad Labem se v dresu Slovanu proháněl Lukáš Volf, jenž v sezoně minulé působil i v Benátkách. V minulém kole se na ledě Českých Budějovic mohli benátečtí mladíci pozdravit s Josefem Mikyskou. Ten v týmu Benátek nastupoval i v letošní sezoně. Nyní se radost z výhry bude benáteckým mladíkům snažit překazit i obránce Michal Plutnar, kterého mohli příznivci Benátek nad Jizerou rovněž vídat v týmu Středočechů ještě v aktuálním ročníku. O Plutnarovy služby mělo vedení Energie zájem již v minulé sezoně, získat se ho ale podařilo až letos. Na hostování je v Karlových Varech do konce sezony.

Statistické okénko

Energetici jsou druhým nejproduktivnějším týmem (143) a zároveň druhým týmem, který dostává nejméně gólů (71). Na brankáře svého soupeře vystřelí průměrně 34x, o deset střel méně poté létí na jejich vlastní branku. Důležitým je pro Karlovy Vary fakt, že se nenechávají příliš často vylučovat. Se 464 TM jsou druhým nejméně trestaným celkem WSM ligy. Benáteckým patří v tomto ohledu suverénní první místo. S 850 trestnými minutami by první příčku udrželi i v nejsledovanější soutěži světa – NHL. Ale zpět ke Karlovarským, kteří, pokud soupeři dají šanci přesilové hry, ubrání 91,94% svých početních nevýhod. I v tomto ohledu jim patří druhá příčka.

Hned tři hokejisté Energie se vešli mezi nejproduktivnější desítku celé ligy. O šesté a sedmé místo se přetahuje Daniel Vrdlovec se 38 body (14+24). Do celkového skóre se mu ale započítávají i úspěchy z Ústí nad Labem. V dresu Varů zaznamenal dva body (1+1) v pěti zápasech. Post nejproduktivnějšího hokejisty Karlových Varů tedy patří Tomáši Rachůnkovi, jenž je právě s Vrdlovcem na dělené pozici. Rachůnek se v Energii prezentoval již 38 body (13+25) ve 36 zápasech a díky svým 25 asistencím je šestým nejčastějším nahrávačem ligy. Na deváté příčce produktivity letošního ročníku poté najdeme Jakuba Fleka se 37 body (18+19).

Samostatnou kapitolu si jistě zaslouží maskovaný muž Karlových Varů - Filip Novotný. I on je benáteckému publiku velmi dobře známý. V aktuálním ročníku odchytal za Energii již 32 zápasů a jeho čísla slibují jednu z jeho nejlepších sezon. Kromě vynikající úspěšnosti zákroků (94,7 %) a ještě lepšímu průměru obdržených branek (1,31), najdeme na Novotného kontě i pět vychytaných čistých kont a jednu gólovou asistenci.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Co říká o zápase Radek Veselý?

Jaký soupeř náš čeká? Velice náročný, Karlovy Vary jsou špičkovým klubem první ligy. Bezpochyby budou favoritem utkání, my ale můžeme překvapit.

Jaká je soupeřova největší zbraň? Soupeř je celkové silný, ale jako jeho největší zbraň bych uvedl produktivitu.

Kolik budeme mít střel? Vždy si říkáme, že musíme mít kolem třiceti střel, proto je to i můj tip

Na vzájemné měření sil nemají svěřenci trenéra Kudrny příliš dobré vzpomínky. Všechny tři dosavadní zápasy prohráli, ba co víc, velkým gólovým rozdílem. V prvním duelu museli zkousnout porážku 1:8, v odvetné utkání padli 2:8. V posledním měření sil navíc nedokázali překonat Filipa Novotného v brance a zapsali si proti Karlovarským třetí porážku (0:6).

Poslední vzájemný zápas – 18. prosince

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Energie Karlovy Vary 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. Kverka (Kovačevič, Sičák), 20. Kovačevič (Balán, Tuominen), 21. Balán (T. Rachůnek, Flek), 34. Flek (Balán, T. Rachůnek), 47. M. Rohan (Balán, T. Rachůnek), 55. Kovačevič (Stloukal).

Sestava Benátek: Stezka – Maier, T. Hanousek, Jandejsek, Husa, Tržický, Mirochnikov – Jašek, J. Mikyska, Z. Král – Hrníčko, Bittner, Kuťák – Šír, R. Veselý, Bělohorský – Nezbeda, Janele, Wiencek.

Sestava Energie: F. Novotný – Krejčí, Sičák, Šafář, M. Rohan, Kovačevič, J. Tomeček – Flek, Balán, T. Rachůnek – Kohout, Kverka, Stloukal – Gorčík, Skuhravý, Tuominen – O. Beránek, Osmík, Vachovec – Harkabus.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Benátky nad Jizerou 8:1 (3:0, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. J. Mikyska (F. Novák, Nejezchleb), 17. Galamboš (Pajič, Martin Novák), 18. Rob (Heřman, Jonák), 30. Pajič (Nedorost, L. Květoň), 40. J. Mikyska (Nejezchleb, Nedorost), 44. Jonák (Fillman, Vráblík), 45. L. Květoň (Nedorost, Pajič), 46. Rob (Pajič, Galamboš) – 27. Chrtek (Psota, Havlín).

Sestava Benátek: Stezka (46. Žajdlík) – T. Hanousek, Havlín, Kunst, Jan Bednář, Maier, Mirochnikov, Niko – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Chrtek, Z. Král – Šír, Hrabík, Wiencek – Průžek, Nezbeda, Bělohorský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.