30. 1. 2018 | Věra Novotná

Po vynikajícím výkonu čeká na Benátky Prostějov, který je na domácím ledě silný

Po druhém domácím vítězství v řadě, kdy si Benátečtí připsali skalp Karlových Varů, čeká na partu trenéra Kudrny další těžký souboj. Prostějov patří k pěti nejlepším týmům na domácím ledě a tuto statistiku potvrzuje i poslední zápasy. V minulém kole přijely do Prostějova bojovat České Budějovice, tři body ale Jihočeši nepřivezli a prohráli 2:7. Benátečtí se naproti tomu postarali o první výhru nad Karlovými Vary, které porazili 2:0. Zda na tento zápas parta trenéra Kudrny naváže, to se dozvíme ve středu 31. ledna. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00, vše podstatné poté přinese server onlajny.com.

Šesté pozici vděčí Jestřábi především domácím duelům

Hned 45 bodů přistálo na kontě Prostějova díky domácím zápasům, kterých Jestřábi odehráli do této doby 22. Hned jedenáctkrát zvítězili po základní hrací době a pět vítězství přidali v nastaveném čase. Proher bylo v případě Jestřábů šest, z toho čtyřikrát odešli Prostějovští po zápase bez bodu.

Tuto statistiku potvrdili hokejisté Prostějova i v posledních zápasech. Již pět kol v řadě přidali do tabulky nějaký ten bod, hned čtyřikrát poté všechny tři. V novém kalendářním roce tak na domácím ledě ještě nepoznali čistokrevnou porážku. To, že body z ledu Prostějova lze odvézt jen velmi těžko, poznali i hokejisté Českých Budějovic, kteří v minulém kole padli s Jestřáby 2:7. Před Jihočechy neuspěli ani hráči Přerova (4:6) či Kladna (3:6), a neuspěl ani tým z Ústí nad Labem (3:4). Jediným, kdo dokázal Prostějovu zatopit, byl celek pražské Slavie. Sešívaní odvezli do hlavního města dva body v podobě vítězství 3:2 po samostatných nájezdech.

Posledních pět zápasů Prostějova

LHK Jestřábi Prostějov vs. HC ZUBR Přerov 6:4

HC Stadion Litoměřice vs. LHK Jestřábi Prostějov 3:1

LHK Jestřábi Prostějov vs. HC Slavia Praha 2:3sn

AZ RESIDOMO Havířov vs. LHK Jestřábi Prostějov 3:0

LHK Jestřábi Prostějov vs. HC ČEZ Motor České Budějovice 7:2

Branky a nahrávky: 19. Venkrbec (Dvořáček), 22. Starý (M. Drtina), 32. Žovinec (Venkrbec), 36. Nouza (M. Drtina), 40. Rudovský (Nouza), 51. Divíšek (Nouza), 53. Švarc (Dvořáček) – 33. Fillman (Galamboš, Martin Novák), 56. L. Květoň (Galamboš).

Sestava Prostějova: Neužil – M. Drtina, D. Kolář, Ščotka, Havlík, Žovinec, Mikliš – Starý, Divíšek (A), Nouza (A) – Dvořáček, Venkrbec (C), Rudovský – Nestrašil, Prokeš, Švarc – Fiala, V. Meidl, Švec.

Prostějovští vévodí tabulkám

Hned trojice zástupců Prostějova se usadila na prvních třech pozicích nejproduktivnějších hokejistů ligy. S 50 body patří první příčka Tomáši Nouzovi (18+32), jenž je zároveň nejlepším nahrávačem aktuálního ročníku. O bod méně má poté Tomáš Divíšek, nejlepší střelec a druhý nejlepší nahrávač celé ligy. Svých 49 bodů rozdělil mezi 20 branek a 29 asistencí. Navíc hned ve 14 zápasech si Divíšek připsal dva body a více, chuť dostihnout svého spoluhráče mu tedy rozhodně nechybí. Třetím do party je poté Jan Rudovský se 41 body (15+26).

Velkou podporu poskytuje svému týmu také brankář Jakub Neužil, který je doposud nejvytěžovanějším gólmanem letošního ročníku. Neužil odchytal 40 zápasů, v nichž předvedl 1102 úspěšných zákroků. S bilancí 25 výher, 15 proher a úspěšností zákroků 92,37% patří na páté místo ligových tabulek. Neužil ke všem těmto svým číslům přidal ještě dvě čistá konta a hned tři gólové asistence. V tomto pohledu je nejvíce bodujícím gólmanem právě probíhající sezony.

Smrtícím jsou pro soupeře prostějovské přesilovky, v nichž patří Jestřábům první místo. Soupeři nastříleli hned 49 branek a s úspěšností jejich využití 23,67% vedou s přehledem ligovou tabulku.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Co říká o zápase trenér Jiří Kudrna a Ondřej Chrtek?

„Chceme v každém utkání vylepšit naši defenzivní činnost a být lepší ve hře dozadu. O to se budeme snažit také v Prostějově.

„Prostějov má výborné přesilovky, má několik zkušených hráčů. Musíme se podívat na video, rozebrat si jeho hru a podat takový výkon, jako dnes. Budeme věřit, že bodovat můžeme i tam.“

Úvodní duel na ledě Benátek nad Jizerou přinesl vítězství domácích v poměru 4:2. Poté ale dvakrát zvítězili Prostějovští. Nejprve před vlastními fanoušky porazili Benátecké 7:2 a tuto výhru potvrdili i u řeky Jizery při třetím vzájemném duelu, kdy si připsali vítězství 6:4.

V dresu Prostějova se bude znovu prohánět ex-benátecký Ondřej Mikliš.

Poslední vzájemný zápas

HC Benátky nad Jizerou vs. LHK Jestřábi Prostějov 4:6 (0:0, 1:4, 3:2)

Branky a nahrávky: 27. J. Mikyska (Jašek, Z. Král), 55. Jašek (Z. Král, J. Mikyska), 56. J. Mikyska (R. Veselý, T. Hanousek), 60. Z. Král (Bittner, Jašek) – 25. M. Drtina (Rudovský, Nouza), 30. Zabloudil (M. Drtina, Prokeš), 31. Rudovský (Rašner, Venkrbec), 35. Divíšek (Venkrbec, M. Drtina), 54. L. Luňák (Divíšek, Nouza), 56. Dvořáček (Venkrbec, Rudovský).

Sestava Benátek: Stezka - Jan Bednář, T. Hanousek, Kunst, Husa, Tržický, Mirochnikov, Jandejsek – Jašek, J. Mikyska, Z. Král – Bittner, Chrtek, R. Veselý – Hrníčko, Kuťák, Bělohorský – Nezbeda, Janele, Wiencek.

Sestava Prostějova: Neužil – D. Kolář, M. Drtina, Havlík, Rašner, Mikliš, Žovinec, Horyna – Nouza, Divíšek, L. Luňák – Dvořáček, Venkrbec, Rudovský – Prokeš, Voženílek, Fiala – Nestrašil, V. Meidl, Zabloudil.

Poslední zápas Benátek nad Jizerou

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Energie Karlovy Vary 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 30. Chrtek (R. Veselý), 41. R. Veselý (Chrtek).

Sestava Benátek: Žajdlík – T. Hanousek, Havlín, Jandejsek, Maier, Niko, Kunst – Psota, Bittner, Hrníčko – R. Veselý, Chrtek, Z. Král – Šír, Hrabík, Wiencek – Průžek, Nezbeda, Bělohorský.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.