30. 1. 2018 | Věra Novotná

Bývalí spoluhráči proti sobě? Petr Nedvěd by mohl nastoupit v benáteckém dresu proti Kladnu!

Ve 45. kole WSM ligy, které proti sobě postaví tým Benátek nad Jizerou a Rytířů Kladno, bude mít pro fanoušky další lákadlo! Kromě Jaromíra Jágra na straně Kladna by se v benáteckém dresu mohl prohánět Petr Nedvěd, který v dresu Liberce před čtyřmi lety ukončil svou kariéru.

V sezoně 1995/1996 byli Jaromír Jágr spolu s Petrem Nedvědem na jedné lodi. Oba totiž tehdy oblékali dres klubu Pittsburghu Penguins, zúčastnili se též Světového poháru. V týmu s tučňákem na prsou se setkali i sezonu poté. O osm let později se potkali také v barvách newyorských Rangers, následně se ale jejich cesty rozešly…

Ty se znovu spojily při cestě na Olympijské hry do Soči, kde se obě legendy potkaly znovu. Od roku 2014 uplynuly čtyři roky a oba dva velikáni jsou zpět. Ne však jako spoluhráči, ale možná, jako soupeři. Dojde v sobotu 3. února na souboj dvou hráčů, kteří se nesmazatelně zapsali do české i světové historie?

Ctibor Jech (generální manažer Bílí Tygři Liberec): Určitě je snem všech fanoušků hokeje vidět tyto dva velikány znovu v akci na ledové ploše. My bychom jim toto přání rádi zprostředkovali. V tuto chvíli ovšem víme dvě věci. Jaromír Jágr je na cestě zpět do České republiky a pro to, aby mohl pomoci svému Kladnu v případné baráži, je potřeba, aby odehrál alespoň 15 utkání ve WSM lize. Definitivní rozhodnutí o své účasti v sobotním zápase ale učiní Jaromír Jágr sám na základě svého momentálního zdravotního stavu po příletu do ČR.

Bartoloměj Salanský (generální manažer HC Benátky nad Jizerou): Pro všechny by to mohl být svátek hokeje. Přesun tohoto zápasu z Benátek nad Jizerou do Liberce rozhodně neděláme z finančních důvodů. Hokej se hraje pro diváky, kterých se do liberecké arény vejde o poznání více. Riziko, že by se někdo na zápas nedostal, je tak o poznání menší. Pokud za Kladno nastoupí Jaromír Jágr, v našich barvách se představí Petr Nedvěd, který by udělal poslední tečku za svoji výbornou kariérou. Další den, před utkáním s pražskou Spartou, pak bude jeho liberecký dres slavnostně vyvěšen pod strop haly.

Další články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!


04.01.2024

Novým hráčem Štrombach

Místo odcházejícího Jindřicha Plíška v benáteckém týmu zaujal jednadvacetiletý útočník Filip Štrombach. V letošní sezóně byl na hostování z Mělníka v druholigovém Hronově, kde sehrál 11 zápasů s bilancí 1+1. Stal se tak součástí této výměny a v Benátkách bude působit na střídavý start z přeborového Mělníka.