23. 2. 2018 | Věra Novotná

Poslední zápas je tu! Benátečtí se s letošní sezonou rozloučí duelem proti Slavii Praha

Letošní sezona WSM ligy 2017/2018 nezadržitelně spěje ke svému závěru základní části. Pro mladý benátecký celek však bude sobotní utkání proti celku HC Slavia Praha posledním utkáním celé letošní sezony. Slavia se naopak může těšit na vyřazovací boje. Pražané jsou aktuálně čtvrtí s náskokem tří bodů na dvojici pronásledovatelů.

Přijďte se s benáteckými hokejisty rozloučit v sobotu 24. února a udělejme společně tečku za tímto ročníkem. Utkání začíná v 17:00. Vše důležité přinese tradičně server onlajny.com.

Sešívaní chtějí potvrdit čtvrtou pozici

Slavia má na svém kontě aktuálně 89 bodů, o tři body zpět se drží dvojice složená z týmů Prostějova a Přerova. I v případě jejich vítězství a zaváhání Pražanů by však soudě dle vzájemných duelů měli Slavisté začínat své vyřazovací boje na domácí půdě.

Po prozatím posledním setkání Benátek s pražskou Slavií započala u Pražanů vynikající vítězná série. Ta čítala hned sedm duelů, v nichž si sešívaní připsali nějaký ten bod. V rámci této bodovací šňůry si na samostatné nájezdy poradili jak s Českými Budějovicemi (4:3sn), tak s Prostějovem, který na jeho domácím ledě porazili 3:2sn. Poté se ale přísun bodů zastavil a mezi 46. – 49. kolem si sešívaní připsali jeden jediný bod. Ten získali v domácím duelu s Kladnem, kterému podlehli 1:2 po prodloužení. Také poslední kolo skončilo rozuzlením v nastaveném čase. Tentokrát to ale byli hráči Slavie, kteří se radovali z bonusového bodu.

Posledních pět duelů Slavie Praha

HC Slavia Praha vs. HC Slovan Ústí nad Labem 3:5

HC Energie Karlovy Vary vs. HC Slavia Praha 4:3

HC Slavia Praha vs. HC Energie Karlovy Vary 1:2pp

HC ZUBR Přerov vs. HC Slavia Praha 3:6

HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice 2:1pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Endál (Račuk), 63. Z. Doležal (Račuk, Barák) – 58. Voženílek (Hanták).

Sestava Slavie: Frodl – Barák, J. Novák (C), Kasík, J. Holý, Ryzák, Kolařík (A), Štibingr – Račuk, Šagát, Z. Doležal – L. Krejčík, Nedvídek, Endál – J. Doležal, Kubica, Jankovský – Furch, Šmerha.

Statistické okénko

S nadsázkou řečeno – Slavia by možná raději začínala vyřazovací boje na kluzišti soupeře. Právě na cizích stadionech se jí totiž body daří loupit celou sezonu. Je druhým nejlepším týmem na kluzištích soupeřů a díky tamním úspěchům přidala do tabulky hned 40 bodů. Celkem zapsala 12 vítězství za tři body z 25 zápasů. To je nejvíce venkovních výher z celé ligy.

Nejproduktivnějšího hráče pražského celku najdeme až na začátku třetí desítky ligové tabulky. Právě na 22. místě se se 34 kanadskými body (10+24) drží David Šafránek. Hokejky nejlepšího střelce a nejčastějšího asistenta ale drží v rukou jiní. Nejčastěji nahrává Jiří Drtina (23), roli největšího snajpra poté vzal na svá bedra Zdeněk Doležal (18).

Důležitým pro tým zůstává i nadále post brankáře. Tři tyče slavistického týmu hájí pořád stejně dobrý Dominik Frodl, který se v tabulce maskovaných mužů drží na 2. pozici v úspěšnosti zákroků za králem základní části letošní sezony Filipem Novotným. Frodl je třetím nejvytěžovanějším brankářem ligy, proti kterému letělo již 1043 střel. Svou 92,81% úspěšností zákroků a pěti čistými konty je velkou jistotou pro play-off.

Tváří v tvář

Vzájemné zápasy

Jak vidí 4. vzájemný duel Jan Jeník?

Jaká je Slavia soupeřem? „Slavia je hodně urputný soupeř, hraje velmi silový hokej a tlačí se do brány.“

Slavii jste dvakrát nevstřelili ani branku, co udělat v sobotu jinak? „Slavia hraje výborně do obrany, proto tomu tak bylo. Musíme hodně střílet, snažit se dobře bránit a hrát koncentrovaně celých šedesát minut. To bude klíč k úspěchu.“

Kolik padne branek? „Myslím si, že by mohlo padnout šest branek."

Co byste vzkázal fanouškům? „Ať nás určitě přijdou podpořit. Můžou se těšit na hezký hokej, dáme do toho všechno!."

Slavia není v letošní sezoně oblíbeným soupeřem benáteckého celku, neboť i Pražané patří k soupeři, nad kterým v letošním ročníku Benátky ještě nezvítězily. Ba co víc, sešívaným dokázala parta trenéra Kudrny vstřelit jedinou branku. Naopak hráči Slavie se trefili do benátecké sítě hned jedenáctkrát. Jediná branka Benáteckých přišla ve druhém vzájemném duelu. U tehdejšího gólu domácích byli Josef Mikyska spolu se Zdeňkem Králem, tedy duo, na které se Benátečtí nyní spoléhat nemohou.

Poslední vzájemný zápas

HC Slavia Praha vs. HC Benátky nad Jizerou 5:0 (1:0, 0:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 12. Nedvídek (Šafránek, Jankovský), 42. Nedvídek (J. Novák), 46. Šafránek (Jankovský, Nedvídek), 52. Jankovský (Šmíd), 53. Z. Doležal (Šagát).

Sestava Slavie Praha: Frodl – Barák, J. Novák (C), Kasík, Šmíd, J. Holý, A. Růžička, Štibingr – L. Krejčík, Račuk, Z. Doležal – Jankovský, Šafránek (A), Nedvídek – Zigo, Šagát, M. Ondráček – J. Doležal, Kubica, Furch.

Sestava Benátek nad Jizerou: Kořenář – Husa (A), T. Hanousek, Kunst, Jan Bednář, Mirochnikov, Jandejsek, Tržický – Hrníčko, Bittner (C), Psota – Z. Král, Chrtek, Hrabík – R. Veselý, Kuťák, Wiencek.

Související články

TABULKA LIGY nadstavba sk. B
arrow_forward_ios Kompletní tabulka
# Tým Z B
1. HC Benátky n.J. 12 62
2. HC Kobra Praha 12 58
3. HC Stadion Cheb 12 48
4. HK Kralupy n.Vltavou 12 44
5. HC Wikov Hronov 12 41
6. IHC Králové Písek 12 38
7. TJ HC Řisuty 12 24
AKTUALITY
arrow_forward_ios Archiv aktualit
11.04.2024

Valná hromada

Klub HC Benátky nad Jizerou zve všechny své členy a příznivce na valnou hromadu, která se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna od 18:00 hodin v prostorách VIP na zimním stadionu v Benátkách.


27.03.2024

Velikonoční memoriály

Ve velikonočním čase se na ZS v Benátkách budou konat dva tradiční turnaje mládeže. Ve čtvrtek 28. března od 8:00 Memoriál Tomáše Hraběte kategorie U10 a o den později - v pátek 29. března od 8:00 hodin také od 8:00 Memoriál PhDr. Bohumila Bartoně kategorie U12. Tak přijďte fandit!


26.01.2024

M. Bydžovský mistrem republiky

Náš hráč Matěj Bydžovský, který hostuje v Mladé Boleslavi, se včera stal mistrem republiky na mládežnickém mistrovství krajů ve Zlíně a Lhotě u Vsetína kategorie U15, když ve finále výběr Středočeského kraje vedený Martinem Škaloudem (syn asistenta „A“ týmu Benátek) porazil výběr Prahy 3:0 a získal tak poprvé v historii tohoto MČR krajů zlaté medaile! Gratulujeme!